Megvan a Riddick 4 címe!

Úgy tűnik a rebootoké ez a hét. Vin Diesel Riddickjéhez is ékrezik a folytatás és már a hivatalos címét is tudjuk.

Vin Diesel mielőtt illegális autoversenyeken csapatta volna, Riddick, egy távoli jövő hírhedt elítéltjének bőrébe bújt. Az első filmet, a Pitch Black – 22 évente sötétséget még sci-fi akció horrorként szokás eladni a nézőknek, amiben Diesel karaktere egy szörnyekkel teli bolygón küzd a túlélésért.

2004-ben jelent meg A Riddick – A sötét düh, egy animációs film, ami a Pitch Black és a Riddick – A sötétség krónikája közötti történéseket mutatja be. Elmagyarázza, hogy Riddick miért rejtőzött el az első rész történései után egy kietlen bolygón és miért hagyta Jacket és Imamot Új Meccában. Az animációs filmen Riddick handját Diesel adja.

A szintén 2004-es Riddick – A sötétség krónikája már egy nagyon más zsáner, mint az első rész volt. Ezért is lett annyira megosztó a rajongók körében. Ez már nem csak egy szimpla akció horror, itt már kőkemény lore is van a világhoz és egy kis misztikus mágia is feltűnik. Érdemes a rendezői változatot megnézni, mert nagyon sok dolgot megmagyaráz, ami a végső vágott változatból sajnos kimaradt.

Majdnem 10 évvel később, 2013-ban elkészült a harmadik film is, egyszerűen csak Riddick címmel. Ez visszatért az alapokhoz, bár a horror elemeket elhagyta,de a második részből megismert a lore-ral sem foglalkozott tovább. A verziók tekintetében ugyanaz a helyzet, mint a második résznél, a rendezpi változatot érdemesebb megnézni, ami kb. 8 perccel hosszabb, és sokkal jobban összeköti a második résszel.

A most készülő negyedik rész úgy tűnik megint csak visszatér a lore-hoz (ki tudja már ezt követni). A hivatalos címe Riddick IV – FURYA. A filmben Riddick visszatér a szülőbolygójára, amelyre alig emlékszik, és attól tart, hogy romokban hever. Találkozik más furyánokkal, akikkel összefogva Riddicknek a fajuk túlélésért egy új ellenséggel kell megküzdenie.


Riddick történetéhez 2 videojáték és egy mobiljáték is tartozik, a videojátékok az első film előzményeiként szolgálnak. A filmekből regény változatok is vannak, amik többnyire Riddick és a Necromongerek háttértörténetéhez adnak még több információt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük