Halloween blogturné (2022)

Üdvözlet minden szellemnek, vámpírnak, vérfarkasnak, boszorkánynak, és az összes egyéb entitásnak a Blogturné Klub borzongatóan jó Halloween turnéján!
Nem tudod mit csinálj Halloweenkor? Tarts velünk, segítünk kitalálni! Kövesd az egész napos turnénkat, mely során szuper könyveket, filmeket, finomságokat és egyéb kreatív ötleteket ajánlunk, hogy az év legborzongatóbb ünnepe valóban szuperül sikerüljön. Inspirálódj, játssz, és vidd haza fantasztikus nyereményeink egyikét!

IJESZTŐ FILMEK/SOROZATOK

A Hill-ház szelleme

Ha csak egy Netflixes sorozatot nézel meg, EZ legyen az!
Ez nem csak egy szimpla horror, ez a történetmesélés egyik remekműve.
Ijesztő, lebilincselő, nyugtalantó, reménykedő, szomorú, drámai.
A színészkedés fenomenális, a hangulat magával ránt.
Mondanám, hogy Mike Flanagan egy zseni, de sajnos a többi sorozata meg sem közelíti ezt a szintet.

Amerikai Horror Story: A gyilkos ház

Az Amerikai Horror Story sorozat első évada. Ha még nemláttad és szereted a horror műfaját, különösen a véres, a feszültséggel teli és a csavaros történetmesélés műfaját, mindenképp nézd meg!
Nincs egy szinten a Hill-házzal, és inkább a kissé beteg horror fajtához tartozik (pszichikailag, sok vér nincs benne).

démonok között trilógia

Oké, a trilógia 2 .része simán lepipálja a másik kettőt. Szomorú voltam, amikor csaldnom kellett a 3. részben, mert a 2. nagyon magasra tette a mércét. Imádom az olyan szellems/démonos filmeket és sorozatokat, amiknek ötletes, csavaros, érdekes a sztorija és egyértelműen látszik, hogy nem egy éjszaka írták meg. Számomra a Démonok között ilyen volt. Én ugyan nem sorrendben néztem, mert minden rész más sztorit kapott, de van egy átívelő szál is, ami miatt érdemes sorrendben nézni.

Az apáca

Ha már Démonok között, akkor nem mehetünk el a spin-off filmje mellett sem. Az apáca az egyik fentebb említett átívelő szál, és a Démonok között 2. részében igen nagy szerepe van, ezért ajánlott ezt a filmet az 1-2 Démonok között után megnézni.
Engem borzasztóan izgatott az Apáca kiléte, miléte. Imádtam és alig vártam, hogy megkapjuk az eredet történetét. Kicsit többre számítottam, valami hiányzott ebből a filmből, de még így is az egyik kedvenc horror filmem lett. Van benne jump scare is, pszicho terror is, drámai fordulat is. Vér nem sok. Tessék megnézni!

Hang nélkül

A horror filmek közül kitűnik a Hang nélkül egyediségével, el is gondolkoztam rajta, hogy ide soroljam-e, mert hát nem igazán ijesztő. Viszont az első rész alatt garantáltan végig szorítod az ánuszodat miközben a fejedet fogod, és aggódsz a -néha hülye, de szerethető- karakterekért. Plusz, ez a film egy kicseszett MESTERMŰ!! De szigorúan csak az első rész.


BOOK TAG

NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunk során rémisztően jó filmeket keresünk. Minden állomáson találtok egy képet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint az alapján megfejteni a mese vagy film címét és a megoldást beírni a rafflecopter megfelelő sorába. Amennyiben mindegyik állomást teljesítitek, esélyetek nyílik megnyerni a bloggereink által felajánlott nyeremények egyikét.

FIGYELEM!

(A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Bloggereink csak magyarországi címre postáznak.)

a Rafflecopter giveaway

Turné állomások:

Booktastic Boglinc – Halloween Playlist

Dreamworld – Gyors sütik

Olvasónapló – Halloween podcastek

Pandalány olvas – booktag

Zakkant olvas – booktag

Fanni’s Library – Boszorkányos könyvajánló

Spirit Bliss Sárga könyves út – Fanartok

Függővég – Ijesztő filmajánló

Szaffi polca – Hidegrázós írók

Csak olvass! – Könyvjelzők

Utószó – (Nem)ijesztő filmajánló

Kelly & Lupi olvas – Halloween sminkek

Könyvvilág – Nem annyira borzongató könyvajánló

Könyv és más – Társasjáték ajánló

Hagyjatok! Olvasok! – Borzongató könyvek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük