Blogturné – Jeaniene Frost: A lángok mélyén (Az éjszaka hercege 4.)

Idén nyáron a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából megjelent Jeaniene Frost közkedvelt Éjszaka hercege sorozat negyedik s egyben befejező része a Lángok mélyén című kötet. Vlad és Leila újabb izgalmas és egyben halálos ellenséggel találja szemben magát miközben a saját csatájukat is meg kell vívniuk. Gyere és vesd bele magad az utolsó kötet blogturnéjába és ha velünk játszol tiéd lehet akár a könyv egyik példánya!

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Sorozat: Az éjszaka hercege #4
Megjelenés: 2023.06.16 (Eredeti: 2014)
Fordító: Varga Tibor
Terjedelem: 352 oldal
Műfaj: Urban Fantasy

A szerelem rossz kezekben halálos fegyver lehet.

Vlad Tepesh közel hatszáz éven keresztül nem törődött
senkivel és semmivel, így nem is volt mit elveszítenie. Brutalitását
messzi földön ismerték, ezért a legcsökönyösebbeket leszámítva
mindenki nagy ívben elkerülte. Ám most, hogy szerelembe esett Leilával,
a szenvedélye hatalmába került. Egyik ellenlábasa pedig megtalálta a módját, hogy Vladot az új asszonyát felhasználva pusztítsa el.

Leilát és Mirceát erőteljes varázslat köti össze. Ha a nekromanta
kínokat él át vagy meghal, Leilával is ugyanaz történik. A varázshasználat
tiltott a vámpíroknak, így Vlad és Leila szokatlan helyen keres segítséget,
hogy megtörjék a varázslatot. De az ősi ellenség lesben áll,
és képes a legközelebbi barátaikat is ellenük fordítani…
hogy végül örökre szétválassza a két szerelmest.

A New York Times bestseller Éjszaka hercege-sorozat
a perzselő fináléjához érkezett. Vladot olyan ellenség akarja elszakítani
hitvesétől, akinek ereje talán még a vámpírhercegén is túltesz…

Vesd bele magad!

Blogturné – Jeaniene Frost: A lángok mélyén (Az éjszaka hercege 4.)

ÉRTÉKELÉS

Jeaniene Frost továbbra is izgalmas és szenvedélyes paranormális románcot kínál az éjszaka hercege halhatatlan rajongóinak. Vlad és Leila történetük legnehezebb harcára készülnek, melyet két fronton kell vívniuk: egy erős és bosszúszomjas ellenfél és a vámpír Törvény Őrei fenyegetik a boldogságukat. Vladnak és Leilának minden kapcsolatát és erejét össze kell szednie ahhoz ne csak szerelmük, de ők maguk is túléljék.

A regény izgalmas akcióval, romantikával és természetfeletti intrikával kecsegtet. Lángoló összecsapásokat, intenzív csatákat és érdekes fordulatokat kínál. Vlad és Leila közötti kémia továbbra is felvillanyozó (haha), és a történet központjában ismét a kitartó szerelmük áll.

A cselekmény gyors tempójú, tele fordulatokkal és akciójelenetekkel. Viszont ez az egyik negatívuma is. Sok az akció, sok a történés, ami miatt néha úgy éreztem, hogy csak azért íródtak meg ezek a jelenetek, hogy történjen valami. Frost még mindig nagyon élénken és élethűen tudja megírni ezeket a részeket, de gombócból is megárt a sok.

Ebben a részben a fő gonosz Szilágyi, aki egy erőteljes és gonosz vámpír. Szilágyi múltbéli személyes sérelmiért szeretne revansot venni Vladon és eltökélten próbálja elpusztítani őt és azokat, akik közel állnak hozzá. A könyv során Szilágyi jelentős fenyegetést jelent Vlad, Leila és szövetségeseik számára, és nagyrészt ő a cselekmény mozgatórugója.

A másik fenyegetést a Törvény Őrei jelentik, egy erős és befolyásos vámpírcsoport és alapvető szerepük a rend fenntartása, viták rendezése és biztosítani, hogy a vámpírok betartsák a vámpírvilág szabályait és hagyományait. Céljuk, hogy bíróság elé állítsák Vladot és Leilát a törvénytelen vámpír-ember kapcsolatuk és a vélt vétkeik miatt, mely súlyos következményekkel jár. Főszereplőinknek tehát Szilágyi beteg játékai mellett a vámpír sheriffek elől is menekülniük kell. Nekem ez a szál sokkal jobban tetszett, mint Szilágyi, mert egy újabb réteget adott az eddig kicsit szimpla világnak (még akkor is, ha kicsit Twilight beütése volt). Szilágyi egyszer nyűgözött le, mint főellenség, azon kívül elég átlagos antagonista volt.

Vlad karaktere számomra már túlromantizált. Nekem hiányzik az a Vlad, aki Cat és Bones sorozatában volt. Persze lehet ezt karakterfejlődésnek hívni, de úgy érzem, hogy két teljesen különböző karaktert csinált belőle Frost, ahelyett, hogy ötvözte volna. A könyv bemutatja a múltját, amiből új részleteket tudunk meg, amik megmagyarázzák döntéseit. Vlad alapvetően egy erős és határozott vámpír és azért itt is megmutatja, hogy hacsak nem akarsz a BBQ főfogása lenni, akkor nem kellene vele összetűzésbe kerülni. A végletekig képes elmenni, hogy szeretteit megvédje és ezúttal ezt láthatjuk is, ez a védőösztön sokszor megmutatkozik a könyv során.

Leila összességében még mindig jó karakter és jó pár Vladnak, de Frost minden erőfeszítése ellenére én most mégis semmilyennek éreztem. Jó párszor ő mentette meg Vlad seggét és nem fordítva, és elég talpraesett, hogy el tudjon bánni a rosszfiúkkal, de valamiért mégsem tudnám kedvenc karaktereim közé sorolni. Róla, illetve a családjáról is kiderül egy-két ősi titok, amiről személyes véleményem, hogy nem volt szükség arra, hogy még különlegesebbé tegyük Leilát. Ez megint egy extra “különlegesség”, szemben például Cat egyszerű, de a világba tökéletesen beillő háttértörténetével. Főleg, ha később nem is kezd vele semmit Frost…

A könyv legjobb része számomra Ian volt és az ő könyvének felvezetése. Ian Vlad közeli barátja és bizalmasa. A történet során Ian végig hűséges és legfőképpen humoros marad. Támogatja Vladot és Leilát a küzdelmeikben, és csatlakozik hozzájuk a Törvény Őrei és Szilágyi elleni küzdelmeiben. Szerencsére Ian továbbra is azzal a ravasz és végtelenül pimasz személyiségével örvendeztet meg minket. Bár Iant leginkább a szarkasztikus humoráért szeretjük, mélyebb és törődő oldalát is felfedi, amikor barátainak szükségük van a segítségére és támogatására. Frost nagyon jól ért ahhoz, hogy felépítse a következő spin-off sorozat hype-ját mielőtt annak a híre egyáltalán elérne a rajongókhoz, és ezt most is nagyon jól csinálja Iannel.

Összességében a “A lángok mélyén” nemcsak egy paranormális romantika, hanem egy történet a bátorságról, a kitartásról és a hűségről. Ez egy olyan történet két erős karakterről, akik hajlandók mindent kockáztatni a szerelmükért és azokért az emberekért, akik fontosak nekik. Nem tökéletes, sorozat zárónak sem a legjobb, hiszen sok újdonságot hoz de keveset bontogat ki kellőképpen, amiből látszik, hogy Frostnak több könyv ötlete lett volna, mint amennyi eddig a pontig megvalósult. Ettől függetlenül befejezi a sorozatot és jó szórakozást nyújt azoknak, akik szerették az előző részeket is.


Nyereményjáték

Mostani nyereményjátékunkban egy szereplő nevét kell kitalálnotok, minden állomáson másik szereplőre utaló rövid utalást fogtok találni és a nevüket kell beírnotok az aznapi bloghoz a Rafflecopter dobozban. A helyes megfejtők között kisorsoljuk a Lángok mélyén című könyv egy példányát. Játékra fel!

FIGYELEM!

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.


? FELADVÁNY ?

Brit vámpír, eredeti neve Charles. Felesége Cat édesanyja.

a Rafflecopter giveaway

TURNÉ ÁLLOMÁSOK

10.17 Olvasónapló

10.19 FüggőVég

10.21 Insane Life

10.23 Sorok között könyves blog

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük