A Könyvmolyképző Kiadó jelentette meg Az Arkánum Krónikák sorozat harmadik részét Kresley Cole tollából: Dead of Winter – A tél halottai címmel. A rajongók és persze bloggereink is alig várták már, hogy a kártyák újra mozgásba lendüljenek.
Kövesd az állomásokat és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.

[alert type=”info”]

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Sorozat: Crescent City #1
Megjelenés: 2021.02.23.
Fordító: Szoboszlay Anna
Terjedelem: 384 oldal
Műfaj: YA Fantasy

Vajon ​Evie képes meggyőzni két rivális szerelmét, hogy működjenek együtt? Az életük múlik rajta.

Szívszorító döntések

Evie-t szinte elvarázsolja a nehézségek nélküli élet a Halálnál, mígnem Jacket elkapják a Szeretők, a két legrettenetesebb Arkánum. Bármit megtesz, hogy megmentse, ha kell, még a Halál lenyűgöző műkincsekkel és kényelmi eszközökkel teli börtönéből is megszökik, mit sem törődve egykori szerelme lopott pillantásaival.

Bizonytalan győzelem

Bár a szíve egy darabja a Halállal marad, Evie nekivág a veszélyekkel teli posztapokaliptikus pusztaságnak, hogy a szövetségeseivel összeállva közösen támadjanak a Szeretőkre. Egy ilyen félelmetes ellenség legyőzéséhez haditerv szükséges, ami azt jelenti, hogy Evie-nek, Jacknek és Aricnak szövetkeznie kell. Evie maga sem tudja eldönteni, mi a nagyobb lehetetlenség: túlélni a rabszolga-kereskedőket, a pestist, a zsákosokat és a többi Arkánumot, vagy rávenni Jacket és a Halált az együttműködésre.

Két hős visszatér

Szerelem és gyűlölet között keskeny a határvonal, és Evie-nek fogalma sincs, hányadán áll Jackkel vagy a Halállal. Vajon ez a bizarr hármas le tudja győzni a Szeretőket, mielőtt egymást ölnék meg? A Méreghercegnővel és a Végtelen lovaggal kezdődő nagy kaland A tél halottaival folytatódik.

[/alert]

[button size=”small” link=”https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/8535_a_tel_halottai-20210211_101342.pdf” target=” _blank”]Olvass bele![/button][button size=”small” link=”https://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/kresley-cole-a-tel-halottai-az-arkanum-kronikak-3-8535″ target=”_blank”]Vedd meg![/button]


ÉRTÉKELÉS

Kezdjük azzal, hogy egy rahedli érzelmet kiváltott belőlem ez a könyv, de nem is vártam mást tőle az előző rész után. Erről egy gifes reakció bejegyzést is közzétettem a tumblr oldalamon, ha valaki esetleg nem szeretné elolvasni az alábbi kisregényt, ebből nagyjából kiderül milyen érzelmi hullámvasútra fizet be, aki majd olvassa a könyvet.

Cselekmény

Ami a cselekményt illeti a romantikus szálon kívül: megint jó fordulatos volt az elejétől a végéig. Igazából az egész könyv egy nagy mentőakció volt, hol az egyik, hol egy másik karakter esett csapdába, főellenségként pedig a Szeretőket ismerhettük meg. Cole megint nem kímélt minket, bőven voltak gyengébb idegzetűeknek nem ajánlott jelenetek. Azért tud szívszélütést okozni rendesen, már benne sem bízok, ahogy Kenyonban és Moningban sem. Sok kajlis! Megint tele vagyok teóriákkal és kétségekkel. Bár egy teóriát kilőttünk, jött helyette 3 másik!

A szerelmi szál

A szerelmi szál, pontosabban a szerelmi háromszög kapja ezúttal a legnagyobb hangsúlyt, annak ellenére, hogy közben azért folyamatosan pörögnek az események. Volt olyan rész, ahol már kezdett kicsit sok lenni. Ha eddig sikítottam a szerelmi háromszögek miatt, akkor most komolyan ölni tudnék, hogy levezessem ezt a feszültséget. Ez már esküszöm nem emberi, amit Cole művel velünk. Bár a szívem jobban húz az egyik sarokba, mégis úgy érzem, hogy nincs jó döntés Evie számára a két srác közt, és nekünk sem tenne jót a történet szempontjából egyik sem. Jó hír (igazából rossz, kivételesen nagy poén volt nézni, ahogy a két srác verseng), hogy a lány dönt, rossz hír, hogy ez végül nem old meg semmit sem, és megint ott tartunk ahol a part szakad. NEM BÍROM! Egy megoldás van, Evie haljon meg, a srácokat meg osszuk fel magunk közt! Viszont új shipet is találtam a fő shipem mellé, méghozzá Selena (Hold) és Gabriel (Angyal/Igazság). Gabriel borzasztóan édes, ahogy próbálja meghódítani a rideg íjjászt. Úgyhogy alakul az az armada…

“Elmondhatatlanul vágyom rád, de tudnod kell, hogy a szerelmem is a tiéd, sievā. Teljesen és egészen a tiéd. Rendelkezz vele! ”

Karakterek

Oké, talán a fenti vérszomjas kijelentésem kicsit durva volt, azért Evie ennél többet érdemel, mert legtöbbször most is elég tökös volt. Még mindig nem ért révbe, de én biztosan nem szállnék vele szembe, ha dühös.

Jack, azalatt a pár hónap alatt, amit külön töltöttek Evievel biza jó alaposan megváltozott. Egy igazi vezető vált belőle, okos(abb), jó harcos és türelmesebb.

Halál/Aric… Abszolút senki nem kételkedhet abban, hogy ő is a jófiúk közé tartozik és hogy feltétel nélkül szereti Eviet. Ő is tanult a hibáiból, talán többet, mint Jack. Onnantól, hogy ő megjelent, patakokban folytak a könnyeim, hol a röhögéstől, hol a meghatódottságtól. Mindkét srác életéről megtudunk néhány új dolgot, amivel közelebb kerülnek hozzánk, mint karakterek. Főleg Aric, hiszen Jackről már elég sokat tudtunk.

“Nem teszek olyasmit, amiről nem beszélnék nyilvánosan. Ha nem vagy képes beszélni a tetteidről, ne kövesd el azokat.”

A mellékszereplők ismét fantasztikusak voltak, továbbra is egyediek és önállóak. Matthew néha kikészített az értelmezhetetlen próféciáival, de még mindig imádom. Akadtak bőven új szereplők is, és mindegyikük kristály tisztán tükrözi az írónő kreativitását. Azt hiszem elsőként állnék sorba egy képregényért/animációs filmért vagy egy normális tv-sorozatért.

A főellenség ezúttal a Szeretők voltak, és meg kell mondjam ezek után nem szívesen vennék részt egy pizsi partin Cole-nál. Ennyire beteg formációt talán a Doom filmben/játékban láttam utoljára. Tökéletes horrorisztikus elemként szolgáltak. Egyetlen negatívum, hogy szerintem kicsit keveset nyújtottak, mint ellenfél minden fordulat és beteges dolog ellenére. Ennek lehet az az oka, hogy ők voltak az első igazi ellenség, de már megismerhettünk egy vagy akár több sokkal veszélyesebbet is, akikkel a következő részekben kell megbirkózniuk Eviéknek.

A vége

Megmondom őszintén féltettem a sorozatot egészen az utolsó jelenetig. A végén kezdett átmenni teljesen dísztópiába, de szerencsére Cole visszakanyarodott a fantasy vonalhoz. Persze megint egy WTF függővéggel ért véget a könyv, ráadásul olyannal, ami után csak feküdtem, néztem a plafont és füst jött ki a fülemen és az orromon is. NEM ajánlom, hogy éjjel fejezzétek be, ha nincs utána mivel elterelni a figyelmeteket, mert GYILKOS vége van


Blogturné: Kresley Cole – A tél halottai  (Arkánum Krónikák #3)

[tabs] [tab title=”JÁTÉK”]

“Gyere érints meg… de megfizeted az árát”

Arkánumok hívószavait mutatjuk a játékban, a feladatod felismerni kihez tartoznak, és beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.

[alert type=”e.g. warning”]Figyelem! A postázás kizárólag magyarországi címre történik. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.[/alert]

[/tab] [tab title=”ÁLLOMÁSOK”]

02.24 Kelly és Lupi olvas
02.26 Függővég
02.28 Könyv és más
03.02 Sorok között extra

[/tab] [/tabs]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük