Blogturné: Sarah J. Maas – A Föld és vér háza (Crescent City #1)

Egy új sorozatba kezdett bele a rendkívül tehetséges Sarah J. Maas írónő, amelynek első részét már magyarul is olvashatjuk, hiszen tavaly év végén megjelent a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában.
A Föld és vér háza főszereplője ezúttal a félig ember, félig tündér Bryce, aki gondtalanul éli mindennapjait, amíg egy tragédia meg nem változtatja az életét, amelyet csak úgy enyhíthet, ha egy bukott angyal segítségére hagyatkozik. A
mennyiben kíváncsiak vagytok a fantasy királynőjének egy újabb izgalmas történetére, tartsatok a turné bloggereivel, és játsszatok a kiadó által felajánlott példányáért.

[alert type=”info”]

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Sorozat: Crescent City #1
Megjelenés: 2020-12-10
Fordító: Szabó Krisztina
Terjedelem: 912 oldal
Műfaj: Urban Fantasy

Köti a vér. Kísérti a vágy.
Szabadjára ereszti a sors.

Bryce Quinlan nappal kemény munkával, éjszakánként pedig bulizással töltött élete egészen addig tökéletes volt, amíg egy démon meg nem gyilkolta a legjobb barátait, magára hagyva őt a veszteségével és a fájdalmával. A tettes rács mögött ül ugyan, a gyilkosságok mégis folytatódnak, és Bryce hirtelen egy nyomozás kellős közepén találja magát. Bármire kész, hogy megbosszulja a barátai halálát.

Hunt Athalar, a hírhedt bukott angyal most kényszerből azokat az arkangyalokat szolgálja, akiket egykor le akart taszítani trónjukról. Brutális képességeit és elképesztő erejét egyetlen ügy szolgálatába állították – meg kell gyilkolnia a főnöke ellenségeit, vitának helye nincs. Amikor démon dúlja fel a városukat, ellenállhatatlan ajánlatot kap: ha segít Bryce-nak megtalálni a gyilkost, karnyújtásnyira kerülhet a szabadsága.

Miközben Bryce és Hunt Crescent City legsötétebb részein nyomozva rájön, hogy egy gonosz erő minden egyes, a szívüknek kedves személyt és dolgot halálos veszéllyel fenyeget, arra is rádöbbennek, hogy perzselő szenvedély lakozik a másikban, ami mindkettejüket felszabadíthatja – már ha hagyják.

[/alert]

[button size=”small” link=”https://konyvmolykepzo.hu/reszlet/8699_a_semmi_kiralynoje-20201108_102226.pdf” target=” _blank”]Olvass bele![/button][button size=”small” link=”https://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/holly-black-the-queen-of-nothing-8699” target=”_blank”]Vedd meg![/button]


BLOGTURNÉ EXTRA – KÜLÖNLEGES SZEREPLŐK

A Crescent City Maas első felnőtt fantasy sorozata egy olyan világban játszódik, ahol az emberek a köztük élő mágikus lények hierarchiáival szemben a túlélésért küzdenek. Bryce Quinlan egy félig ember, félig Sidhe (tündér) Bryce Quinlan, aki bosszút fogad, miután legjobb barátját brutálisan meggyilkolják. Bryce szövetséget köt egy harcos angyallal, hogy levadássza a gyilkost. A személyes bosszúhadjáratból hamar küldetés lesz, amikor Bryce szeretteit és világát nagy gonosz fenyegeti. Az akció dús sorozat kalandokkal, mitológiával és a Maastól megszokott romantikával teli történettel várja az olvasókat.

“A Crescent City a kezdetek óta egy szerelemprojekt volt, évek óta dolgozom már rajta, ahogy van egy kis időm. Alig várom, hogy végre bemutathassam az olvasóknak Brycet, a hősnőt, aki szerintem nagyon jó barátja lenne Aelinnek És Feyrenek. A Crescent City világa sokkal modernebb, mint az előző két sorozatom (körülbelül olyan, mintha az Tüskék és Rózsák Udvarában és az Üvegtrónban lettek volna modern technológiák), de tele van mágiával, titokzatos és halálos lényekkel és persze merengő harcosokkal.” – nyilatkozta Maas.

Sarah egy élő Q&A-ben elárulta, hogy a C.C. 2000 évvel a jövőben játszódik, és arra a kérdésre, hogy írna-e valaha sellőkről könyvet, úgy felelt, hogy ebben is vannak hasonló lények, akik a város alatti vízhálózatokban élnek.

Maas Pinterest albumát is felhasználva, most nagy vonalakban bemutatok nektek néhány érdekes szereplőt.

Danika Fendyr


Danika egy farkas alakváltó, ráadásul az Ördögfalka alfája. Nem mellesleg Bryce legjobb barátja. Danik vakmerő, szabad szájú és egy igazi parti hercegnő, de ez ne tévesszen meg. Danika az egyik legerősebb alakváltó a városban, sőt esélyes, hogy az egész világon, a falkája pedig Crescent City Auxiliájának egyik legelitebb alakváltó alakulata, akik az Óváros utcáit járva őrzik a rendet.

Ruhn Danaan

Ruhn Danaan a valbarai tündérek koronahercege. Az Őszkirály fia és a Csillagkard, az ősi csillagfényű tündérek híres sötét pengéjének jelenlegi tulajdonosa. Ruhn szülei vérvonalának köszönhetően parancsolni tud a fénynek és kontrollálni tudja az árnyat. Rendkívül érdekes kapcsolata van Bryce-szal. Ruhn sem veti meg a “chill” partikat.

Tharion Ketos

Tharion egy sellő és a Folyókirálynő hírszerzésének parancsnoka, és igencsak veszélyes tud lenni, ha épp olyan kedve van, és a folyó lakói nem véletlenül nem húznak ujjat a sellőkkel.

Lehabah

Lehabah egy apró tűzszellem, aki éjt nappallá téve őrzi a varázskönyveket abban a régiségkereskedésben, ahol Bryce is dolgozik. Imád pletykálni és telhetetlenül kíváncsi. Szereti a szappanoperákat, de munkáját rendkívül komolyan veszi. Kis mérete ellenére nagyon is csípős nyelvű.


[tabs] [tab title=”JÁTÉK”]

A játékunk során a hét arkangyal és egy bukott angyal nevének betűit rejtettük el a bejegyzésekben. A feladat mindössze annyi, hogy kitaláljátok, az adott állomáson melyik angyal neve szerepel, és beírjátok a nevét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

[alert type=”e.g. warning”]Figyelem! A postázás kizárólag magyarországi címre történik. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.[/alert]

[/tab] [tab title=”ÁLLOMÁSOK”]

01.20. Könyvvilág
01.21. Fanni’s Library
01.22. Hagyjatok! Olvasok! – extra állomás
01.23. Függővég – extra állomás
01.24. Kelly és Lupi olvas
01.25. Könyv és más
01.26. Csak olvass!
01.27. Readinspo

[/tab] [/tabs]

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük