BLOGTURNÉ – Jennifer L. Armentrout: Vérből és hamuból (Vér és hamu 1.) EXTRA [NYEREMÉNYJÁTÉK]

BLOGTURNÉ – Jennifer L. Armentrout: Vérből és hamuból (Vér és hamu 1.) EXTRA [NYEREMÉNYJÁTÉK]
A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából hozzánk is megérkezett Jennifer L. Armentrout külföldön már hatalmas sikert aratott Vér és Hamu sorozatának első kötete. Ez az írónő első high fantasy regénye, amely egy olyan világba kalauzol el minket, ahol vérszomjas lények szedik áldozataikat, egy különös vallás irányítja a királyság mindennapjait, hazugságok, ármánykodás és viszályok szövik át az udvar légkörét. Tartsatok bloggereinkkel és játsszatok velünk, hogy lehetőségetek legyen megnyerni a könyv egy példányát!

 


 

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Sorozat: Vér és hamu 1.
Megjelenés: 2022.03.31
Fordító: Rácz Kata
Terjedelem: 688 oldal
Műfaj: Romantikus High Fantasy

Lebilincselő és akciódús, szexi, függőséget okozó, meglepő fantasy! Tökéletes olvasmány Sarah J. Maas és persze JLA rajongói számára.

EGY SZŰZ…

Egy új korszak hajnalán, a születésekor kiválasztották Poppyt, ezért az élete sosem volt igazán a sajátja. A Szűz élete magányos. Sohasem érinthetik meg. Sohasem nézhetnek rá. Sohasem szólhatnak hozzá. Sohasem tapasztalhatja meg az élvezeteket. Ám ő Felemelkedésének napjára várva szívesebben tölti idejét a testőreivel, és inkább harcol a gonosszal, ami elvette tőle a családját, mint hogy arra készüljön, hogy az istenek méltónak találják. De ez a döntés sem volt sohasem az övé.

EGY KÖTELESSÉG…

Az egész királyság jövőjének terhe Poppy vállát nyomja, és ez olyasvalami, amire egyáltalán nem biztos, hogy vágyik. Hiszen egy Szűznek is van szíve. És lelke. És vágyai. És amikor Hawke, az arany szemű őr felesküszik rá, hogy biztosítja a Felemelkedését, így belép az életébe, a végzet és a kötelesség összekuszálódik a sóvárgással. Hawke felkorbácsolja a lány indulatait, elülteti benne a kételyt azzal szemben, amiben eddig hitt, és megkísérti azzal, ami tilos.

EGY KIRÁLYSÁG…

Egy bukott királyság, amit magára hagytak az istenek, és amitől rettegnek a halandók, ismét feltámad, hogy erőszakkal és bosszúval mindenáron visszaszerezze, ami egykor az övé volt. És ahogy az átkozottak árnyéka egyre közelebb húzódik, a tiltott és a helyes közötti határvonal is elmosódik. Poppy nem csupán a szívét kockáztatja, hanem azt is, hogy méltatlannak találják az istenek, ráadásul az élete is veszélybe kerül, amikor minden véres fenyegetés, ami egyben tartja a világát, kezdi felfedni magát.

 

Jennifer mesél a könyvről

2016-ban fogant meg a könyv ötlete, miközben néztem az Olimpiát. Semmi köze sincs a történetnek az Olimpiához, fogalmam sincs mi ihletett meg akkor.

Folyamatosan halogattam a könyv megírását, mert sosem írtam előtte High Fantasyt és féltem tőle. Csináltam egy jegyzetet, karakter és helyszín leírásokat, sőt még egy borzalmas térképet is rajzoltam hozzá, de ennél tovább sosem jutottam. 2019 szeptemberében egy író-olvasó conon beszélgettünk olyan könyvekről, amiket meg akarunk írni, nem törődve azzal, hogy mennyire lesz sikeres és eladható. Ez volt az a lökés, amire szükségem volt, hogy végre nekiálljak a FROM BLOOD AND ASH megírásának.

Ez volt az első olyan könyvem, ami pontosan úgy sikerült, ahogy a fejemben létezett. Több, mint 170 000 szó, több, mint 600 oldal. Alig vártam, hogy megoszthassam másokkal..

Ha egy mondatban le kellene írnom a történetet: olyan, mintha a Trónok harcában lettek volna vámpírok. Sajnos sárkányok nem szerepelnek ugyan benne, de rengeteg minden más igen.


NYEREMÉNYJÁTÉK

Minden állomáson egy idézetet találtok, mely egy-egy JLA könyvhöz kötődik. Kíváncsiak vagyunk, felismeritek-e, melyik könyvből származik. Nincs más dolgotok, mint a helyes megfejtést beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!

 
Figyelem! A postázás kizárólag magyarországi címre történik. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.
 

„– Kérsz egy kis kávét a cukrodba?
Röpke vigyort dobott felém.
– Szeretem az édes dolgokat.”

a Rafflecopter giveaway


Turné állomások

04.07. Függővég extra állomás (Jennifer a könyvről)
04.08. Dreamworld blog extra állomás
04.10. Függővég
04.12. Könyv és más
04.14. Dreamworld blog
04.16. Sorok között könyves blog

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük