Blogturné – Jeaniene Frost: Síron innen, síron túl (Cat és Bones Vámpírvadász 7.)

Idén nyáron megjelent a sokak által kedvelt és nyomon követett Cat és Bones Vámpírvadász befejező része. Légy részese te is ennek az utolsó nagy kalandnak! Kövesd velünk együtt a három állomáson a blogturnét és ha játszol, tiéd lehet a könyv egyik példánya is.

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Sorozat: Cat és Bones Vámpírvadász #7
Megjelenés: 2023.06.16 (Eredeti: 2014)
Fordító: Papp Fruzsina
Terjedelem: 336 oldal
Műfaj: Urban Fantasy

Mindig akad egy újabb kiásandó sír.

Az élet az utóbbi időben természetellenesen nyugodtan telt a vámpír
Cat Crawfield és férje, Bones számára. Tudhatták volna, hogy
nem szabad lazítaniuk az éberségükön, mert egy megdöbbentő
felfedezés miatt most újra kénytelenek akcióba lendülni, hogy
megakadályozzanak egy mindent elsöprő háborút…

Egy aljas CIA-ügynök rettenetes titkos tevékenységet folytat, amely
azzal fenyeget, hogy veszélyesen elmélyíti a feszültséget az emberek és
az élőholtak között. Catnek és Bonesnak versenyt kell futniuk az idővel,
hogy megmentsék a barátaikat a halálnál is rosszabb sorstól… mert
minden újabb felfedett titokkal egyre halálosabbnak bizonyulnak a
következmények. És ha kudarcot vallanak, az életüket – és mindenkiét,
akit szeretnek – egy hajszál fogja elválasztani a sírtól.

A világszerte kirobbanóan sikeres Cat és Bones-sorozat
befejező része.

Hagyd, hogy elragadjon!

Blogturné – Jeaniene Frost: Síron innen, síron túl (Cat és Bones Vámpírvadász 7.)

ÉRTÉKELÉS

Ezt a kötetet először még 2014-ben olvastam és azóta most olvastam csak újra. Közel 10 év elteltével az akkori és a mostani véleményem is ugyanaz: REMEK lezárása volt ez Cat történetének, még ha tökéletes nem is – de hát egy búcsú nem is lehet tökéletes.

Annak idején úgy éreztem, hogy nehezen fogom elengedni ezt a társaságot, de visszatekintve egyáltalán nem volt nehéz. Ami a legrosszabb volt, hogy ritka az ennyire konzisztensen jó író/sorozat páros és azóta is csak elvétve találtam olyat, akiben/amiben 100%-ig megbízom. Frostnak is voltak később más sorozatai (például a 2014-ben indult Broken Destiny), de számomra egyik sem tudta hozni azt a szintet, amit ez. Szóval, míg a szereplőket – hála a remek lezárásnak – könnyebben el tudtam engedni, az évi biztos szórakozást, amit ez a sorozat nyújtott, nehezen tudtam mással pótolni.

Annak ellenére, hogy néhol kicsit lassab és unalmasabb volt számomra, ez a befejező kötet jobb lett, mint amire számítottam. Bár a sok drámai jelenet elég kiszámítható volt, és csak Cat volt (még mindig) kissé lassú felfogású, amikor felpörgött nagyon élveztem. Imádtam, hogy összejött az egész csapat (bár azért Vlad távolléte megbocsáthatatlan! Értem én, hogy neki is van könyve, de bakker, ő Cat legjobb barátja szinte….). Úgy érzem Frost merített egy kicsit a Resident Evil, Underworld és Twilight (nem kell megijedni, nem kezdtek el csillogni) történetekből, amikor ezt a sztorit írta, de ezen hasonlatok ellenére minden megoldás/fordulat tetszett. Különösen, hogy nem egy ember volt a nagy gonosz. Tetszett, hogy a konfliktus – bár eddig nem volt tudomásunk róla – szinte az egész sorozatot átívelte.

Kevesebb humor volt benne mint régen, de pont elég volt ehhez a történethez.

Méltó lezárása volt a sorozatnak? A könyv felénél azt mondtam volna, hogy nem. A végére azt mondom: DE MÉG MENNYIRE! Persze összességében lehetett volna jobb is, de a könyv háromnegyedétől éreztem, hogy révbe értünk, nem volt elsietve, nem volt túlnyújtva sem, és érezhetjük azt a nyugalmat is, amire Cat vágyott. Maradtak nyitott ajtók? Igen. Nem is egy. Nem volt függővég, inkább amolyan nyitott szál, hogy mindenki elképzelhesse magának, hogy élik le a remélhetőleg hosszú életüket. Sajnos csak egy novellát kaptunk a befejezés óta, ahol egy kicsit felzárkózhattunk Cat életének új szakaszához.

2018-ban Frost kiadta Ian könyvét, a Shades of Wicked (Night Rebel #1) címmel, ami kicsit újra visszarántott ebbe a világba és szerencsére ez sem okozott csalódást (és most jut szembe, hogy idő közben én ezt a sorozatot teljesen el is felejtettem, végre megint tudok mit olvasni!), úgyhogy nagyon remélem, hogy a Könyvmolyképzőnek hála a magyar rajongókhoz is el fog jutni.

Illetve, Bones szemszögéből kijött az első két rész újra. Én egyébként nem vagyok nagy rajongója ezeknek az “újra írásoknak”, sok esetben lusta, könnyű pénzlehúzásnak tartom, de a.) Bonesból sosem lehet elég, és b) tényleg egész szépen kiegészíti az alap köteteket és jobban ki van dolgozva egy két rész és Bones múltja is.

Hát ennyi lett volna a spoiler mentes értékelés (szinte lehetetlen erről a könyvről így beszélni, ezt átélni kell). Most pedig egy perces néma csenddel gyászoljuk életem egyik legjobb sorozatát 🙁


Nyereményjáték

Mostani játékunkban három ismert természetfeletti gonosztevő nyomába eredünk. A célpontok aktáiból valaki kitörölte a neveiket és csak a leírások alapján lehet beazonosítani őket. (Segítség: Filmek, tv-sorozatok és könyvek szereplőiből válogattunk.)

FIGYELEM!

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.


? FELADVÁNY ?

… egy félelmetes entitás, aki eredetileg maga is ember volt, de mind kinézetben, mind mentalitásban egy embertelen lénnyé változtatták.

Fiatal korában felfedezte, hogy figyelemre méltó pszichokinetikus képességei vannak, és képes manipulálni mások észlelését.

A mizantróp és nihilista filozófia által motivált fiatal énje arra használta erejét, hogy pszichológiailag megkínozza családját, végül pedig anyját és húgát is megölte. Ezt követően egy kutatás első tesztalanya lett.

Kielégítetlen bosszúvágya vezérli azok ellen, akik hajdanán a Hellyel Lefelé nevezetű helyre száműzték: az emberiség ellen.

Miután száműzték a földi síkról, fokozatosan átalakult egy idegen lénnyé.
Fő célja, hogy kiírtsa az emberiséget.

a Rafflecopter giveaway
08.12 Insane Life
08.14 – Angelika blogja
08.16 – Függővég

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük