Blogturné – Scarlett St. Clair: A Touch of Darkness – A sötétség érintése (Nyereményjáték)

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából most jelent meg a Tiktokon is hatalmas sikert aratott Sötétség érintése, ami nem mást dolgoz fel, mint Persephone és Hades izgalmas történetét modern megvilágításban. Gyere és tarts velünk a Blogturnén és nyerd meg akár te is a kiadó által felajánlott könyv egyik példányát!

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Sorozat: Hades és Persephone #1
Megjelenés: 2022.12.16 (Eredeti: 2016)
Fordító: Kádár Pál
Terjedelem: 400 oldal
Műfaj: Paranormális romantikus

Mi vár rád, ha a Holtak Istene visszaadja az életedet?

Persephone csak névleg a Tavasz Istennője. Az igazság az, hogy a virágok kislánykora óta elhalnak az érintése alatt. Új-Athénba költözése után abban reménykedik, hogy feltűnés nélkül vegyülhet el az emberek között, halandó újságírónak álcázva magát.

Hades, a Halál Istene egy szerencsejáték-birodalmat épített fel a halandó világban, a szóbeszéd szerint pedig a leglehetetlenebb fogadásokat kedveli a legjobban. Miután véletlenül összetalálkozik Hadesszal, Persephone rádöbben, hogy alkut kötött a Halál Istenével. Az alku feltételeit pedig képtelenség teljesítenie: életet kell teremtenie az Alvilágban, különben elveszíti a szabadságát.

Az alku azonban nem csak arra világít rá, hogy Persephone egy bukott istennő. Miközben ugyanis igyekszik elhinteni szabadságának magvait, egyre jobban beleszeret a Halál Istenébe – ez pedig tilos.

Hades és Persephone történetének modern és kreatív feldolgozása.

Blogturné – Scarlett St. Clair: A Touch of Darkness – A sötétség érintése (Nyereményjáték)

ÉRTÉKELÉS

Szinte lehetetlen élvezhetetlen könyvet írni, ha a görög mitológiára épül. Önmagában a téma gazdagsága, varázslatossága, sokszínűsége képes lepzeni egy unalmas történetet. Amíg jól ki vannak használva a mitológiai elemek, nagy baj nem lehet.

Scarlett St. Clair megnehezítette a saját dolgát azzal, hogy nem támaszkodott ezekre az elemekre nagyon, inkább csak háttérnek használta őket. Bár majdnem minden szereplő Hades és Persephone hires mitoszából átemelt szereplő – itt meg kell jegyezni, hogy szépen beillesztette őket a történetbe, és hű maradt az eredeti mondához – mégis a fantasztikus elemek háttérbe szorultak. Noha Persephone jellemfejlődése az isteni erejének kiteljesedéséről szól, és a könyv nagy részét a túlvilágban töltjük vele, ezek inkább érződnek kötelező köröknek, mintsem rendes világ és karakterfelépítésnek. Más istenekkel is találkozunk, de ők sem lettek túlságosan bemutatva. Scarlett St. Clair bízik az olvasó általános tudásában, ami a görög istenek és világukat illeti, de nem akarja ezt a tudást akár lexikális akár a saját képzeletével, kreativitásával bővíteni.

Ez a könyv inkább a romantikus szálat helyezi előtérbe, azzal viszont az oldalak nagy részében sikerül is neki szórakoztatnia azokat az olvasókat, akik szexi romantikára vágynak egy kis fantasztikummal megfűszerezve. Különlegesen azoknak ajánljuk, akik odavannak a titokzatos, sötét múlttal rendelkező félelmetes-de-a-szíve-választottjának-a-csillagokat-lehozná típusú görög istenekért, mert Hades és Persephone közötti kémia a könyv lapjait is megperzseli. Perspehone ugyan tart Hadestól, de nem fogja vissza magát, ha nem egy irányba mutat a morális iránytűjük keményen kiáll magáért eszményeiért. Bár a vonzalom tagadhatatlan az első perctől kezdve, nem instant love sztoriról van szó, a kellő macska-egér játékkal kezdődik. Persephoneban végig küzd a Hadeshoz vonzódó énje és a szabadságvágya, amitől már erősebb, mint én. A fene se akarna szabad lenni, és egyetemekre járni, ha Hades úgy néz az ember lányára, mint Persephonéra…

A sztori egy idő után kicsit repetatívvá válik, és az olvasó lelkesedése a negyedik szexjelenet után kicsit lankadhat, de szerencsére az írónő nem felejti el, hogy van egy mellékszál is és újra fellendíti az eseményeket.

A könyv befejezése számomra tökéletes, nem érzem, hogy szüksége lenne folytatásra (persze kapott).

VERDIKT

Ha kalandos fantasy romantikára vársz, akkor nem ezt ajánlanám, de ha ki akarsz kapcsolni és valami olyanra vágysz, amitől felpezsdül a véred, de nem full erotikára és szereted a görög mitológiát, ezzel nem nyúlhatsz mellé. Engem kirántott a hónapok óta tartó olvasási válságomból.


Nyereményjáték

Persephone és Hades története Új-Athénban kezdődik, egy olyan modern világban ahol az Istenek köztünk járnak és többek közt éjszakai bárokat üzemeltetnek. A történet során Hades és Persephone mellett más istenekkel is találkozhattok, ezért most eljött az idő, hogy leteszteljük tudásotokat. Minden állomáson találtok egy portrét egy görög istenségről, a feladatok pedig az, hogy kitaláljátok a nevét és, hogy minek az istene.

FIGYELEM!

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

a Rafflecopter giveaway

05.12 Insane Life
05.14 – Függővég
05.16 – Függővég EXTRA
05.18 – Readinspo
01.20 – Hagyjatok! Olvasok! (Borítómustra)
01.22 – Dreamworld extra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük