BLOGTURNÉ – A Court of Silver Flames – Ezüst lángok udvara (Tüskék és rózsák udvara 5.) [NYEREMÉNYJÁTÉK]

Idén decemberben itthon is megjelent Sarah J. Maas Tüskék és rózsák udvara sorozatának várva várt negyedik része. Az Ezüst lángok udvara ezúttal Nesta és Cassian történetét meséli el, a könyvről pedig természetesen a blogturné tagjai is elmondják véleményüket és extra állomásokkal is készültünk. Ha szeretnétek megnyerni a könyvet, tartsatok velünk és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért.

[alert type=”info”]

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Sorozat: Tüskék és rózsák udvara 5.
Megjelenés: 2021.12.06
Fordító: Szabó Krisztina
Terjedelem: 864 oldal
Műfaj: New Adult romantikus Fantasy

Féktelen erő.
Féktelen szenvedély.
Nesta Archeron mindig is ingerlékeny és büszke volt, hirtelen gerjed haragra, és lassan bocsát meg. Mióta az Üstbe kényszerítették, és akarata ellenére főtündérré vált, nehezen találja a helyét a különös, veszedelmes világban, ahol él. Úgy tűnik, képtelen túllépni a Hybern elleni háború rémségein és mindazon, amit ott elveszített.

És van valaki, aki mindenki másnál könnyebben feldühíti: Cassian, a sok csatát megjárt harcos, aki a Rhysand és Feyre uralta Éjszaka udvarában betöltött pozíciója miatt folyamatosan Nesta útjába keveredik. De Cassian nem csak a haragját szítja fel. Le sem tagadhatnák a kettejük közötti szikrákat – és a szenvedélyük fellángol, amikor kénytelenek egy fedél alá költözni.

Mindeközben az áruló emberkirálynők, akik az előző háború során visszatértek a kontinensre, veszélyes új szövetséget kötnek, és a vidék törékeny békéjét fenyegetik. A megállításuk kulcsa pedig azon múlik, képes-e Cassian és Nesta szembenézni az őket kísértő múlttal.

Ők ketten belső és külső rémekkel küzdenek a bizonytalansággal teli világban, miközben elfogadást – és gyógyulást – keresnek egymás karjában.

„Iszonyúan szexi és hihetetlenül magával ragadó.”
– Christina Lauren, NYT bestsellerszerző

Sarah J. Maas gazdagon megálmodott, szenvedélyes
sorozata Feyre tüzes nővérével, Nestával folytatódik.
Kövesd a sorsát!

[/alert]


ÉRTÉKELÉS

Sarah könyveivel az elmúlt pár évben nem alkottunk bomba párost. Úgy isten igazából a Felperzselt Királyság (Kingdom of Ash) után egyik könyve sem ragadott meg annyira, mint az elődeik.

Ebben a sorozatban számomra a Köd és harag udvara viszi még mindig a prímet, és hiába várok minden egyes új részt, sajnos egyre lejjebb

 süllyed a tetszési indexem. Ha Nesta és Cassian könyve előbb jön ki, nagyobb lelkesedéssel kezdtem volna neki, mert a megismerkedésük óta vártam az ő történetüket és Nesta karaktere is érdekesebbnek tűnt, mint Feyre. Ennyi csalódás után viszont monstanra alább hagyott a lelkesedésem és semmi különlegeset nem vártam ettől a könyvtől. Talám ez is közre játszott, de nem csalódtam akkorát, mint az előző könyvekben.

 

Aki egy akciódús könyvet vár, annak csalódást fog okozni. Viszont aki szereti az olyan könyveket, ahol a karakterfejlődés áll a középpontban, annak már sokkal jobb élményt fog nyújtani.

A könyv nagy része természetesen Nesta PTSD-jéről szól, illetve arról, hogy képes-e beilleszkedni az új életébe és része lenni Feyre új családjának. Bevallom, én is gyűlöltem Nestát az elején. A korábbi tettei, ahogy Feyrével viselkedett és a háború utáni viselkedése sem segít, hogy az olvasó megkedvelje. De pont ezért volt számomra érdekes karakter. Egyszerre vált ki ellenszenvet, ugyanakkor, ahogy ebben a könyvben látjuk, minden undok, szemét megmozdulása mögött egy megtört, bűntudattól szenvedő, erős mentális problémákkal küzdő, de erős és bátor személyiség rejtőzik. Ez a kötet sokkal közelebb hozta Nestát a szívemhez. Külön tetszett, hogy Sarah nem akarta a szőnyeg alá söpörni a hibáit, a tetteit. Ebben a kötetben is voltak olyan cselekedetei, amiket nem éppen a vállán megpihenő kis angyal vezérelt. A kötet végén is megmaradt egy szürke karakternek, valahol a hős és antihős között.

Nagyon kiváncsi voltam mi a fene Nesta ereje, amit ellopott az Üsttől, mert eddig csak egy bemutatót kaptunk belőle, és nem lett túlmagyarázva. Ezúttal viszont sokkal jobban be lett mutatva, de még így sem bántam volna, ha egy teljes sorozatot kap és többet láthattuk volna milyen badass dolgokra képes.

Mivel egy romantikus fantasyról van szó, ami már rég kinőtte a New Adult besorolást, bővelkedik szex jelenetekben. Talán egy kicsit túl sokban is, és ez Nesta és Cassian kapcsolatát kissé leegyszerűsíti. Az ő kapcsolatuk is egy hasonlóan epic szerelmi történetnek ígérkezett a sorozat elején, de ebből itt sajnos nem sokat éreztem. Hiányzott az a cselekményszál, ami alatt igazán társakká válnak (lásd ACOMAF Feyre és Rhys esete). Úgy éreztem, hogy Nesta részéről a fizikai vonzalom nagyobb, mint az érzelmi, hiába Cassian minden igyekezete.

Természetesen a régi szereplők is feltűnnek, de számomra ez nem volt pozítívum. Szép lassan megutálok mindenkit, akit eddig szerettem, ha ez így folytatódik. Már a 3. rész óta azt érzem, hogy egyre messzebb sodródnak önmaguktól. Feyre nálam mindig ida-oda táncolt, hol szerettem, hol untam. Itt viszont javarészt ellenszenvet éreztem iránta. Teljesen meg tudom érteni, hogy Nesta egy seggfej volt vele, és nehéz eset, de Feyre sem segít a dolgokon. Rhys az ACOFAS után egyre unalmasabbá vált, most viszont teljesen ki is fordult magából és Tamlin 2.0 lett belőle.

A Rhys és Feyre rajongók azért egy kicsit örülhetnek is, mert egy nagyon fontos kérdésre kapunk egy nagyon régóta várva várt választ.

A 864 oldalt kicsit soknak éreztem, sok kitöltő rész volt, rengetegszer futottuk ugyanazokat a köröket Nesta “utálom, hogy boldogok vagytok, utálom, hogy nem vagyok szerves része a családotoknak, de nem is igyekszem az lenni, utálok mindenkit” mentalitásával, a romantikus szál a várakozásomat alulmúlta. Sarah jobban is bemutathatta volna Nesta küzdelmét a mentális betegségével és a háború utáni traumával, de most már Nestát sokkal jobban megérti az olvasó és így is biztos vagyok benne, hogy akik akár egy kicsit is hasonló problémákkal küzdenek, valamennyire kötődni tudnak majd a karakteréhez, ami a sorozat elején talán elképzelhetetlen volt.


NYEREMÉNYJÁTÉK

A mostani játékunk során fel kell elevenítenetek minden tudásotokat a sorozattal kapcsolatban, ugyanis egy keresztrejtvényt hoztunk Nektek. Minden állomáson a rejtvény egy sorának feladványát fogjátok megtalálni, de legyetek résen, mert nem sorban fogunk haladni, ezért nagyon figyeljétek a feladvány előtti sorszámot, és oda illesszétek be a rejtvényben a szavakat is. A keresztrejtvény minden szavát várjuk a rafflecopter dobozba, és természetesen a legvégén a megfejtést se felejtsétek el beírni! Ha valamiben nem vagytok biztosak, inkább később írjátok be, mert sajnos utólag már nem tudtok javítani. A megfejtés természetesen szintén a sorozathoz fog kapcsolódni. Sok sikert!

[alert type=”e.g. warning”]Figyelem! A postázás kizárólag magyarországi címre történik. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.[/alert]

[alert type=”info”]7. sor  – Azriel ritka képességének neve, miszerint beszélni tud az árnyakkal [/alert]

a Rafflecopter giveaway


Turné állomások

December 15 – Könyvvilág
December 16 – Fanni’s Library extra állomás
December 17 – Fanni’s Library
December 18 – Kelly és Lupi olvas extra állomás
December 21 – Szaffi polca
December 22 – Függővég
December 23 – Kelly és Lupi olvas

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük