BLOGTURNÉ: Marvel – Amiről tudnod kell és tudni érdemes

A Kolibri kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Marvel amit tudnod kell és tudni érdemes című kötete, mely egyetlen rajongó polcáról sem hiányozhat. Ha szeretnéd tetőtől talpig megismerni az univerzum összes hősét, gonoszát és segítőjét akik a kiterjed képregényes világban eddig előfordultak, megtudni, hogy milyen kalandokba keveredtek, akkor tarts a Blogturné Klub kilenc bloggerével. Kövesd a turnét, játssz és vidd haza a könyv egy példányát!

[alert type=”info”]

Kiadó: Kolibri
Sorozat:
Megjelenés: 2019.06.13
Fordító: Sepsi László
Terjedelem: 240 oldal
Műfaj: képregény

Úgy gondolod, mindent tudsz a Marvel-képregények világáról? Akár igen, akár nem a válaszod, ettől a könyvtől garantáltan eláll a lélegzeted!

Az Amiről tudnod kell és tudni érdemes izgalmas és kevésbé közismert tényeket vonultat fel a Marvel-képregénysorozatok több évtizedes történetéből. Hány színvariációja létezik Hulknak, mitől olyan különleges Csodakapitány macskája, és miként tett szert egy béka Thor mitikus erejére? Ebből a csodás, képregények stílusát idéző könyvből megtudhatod!

[/alert]

[button size=”small” link=”http://kolibri.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/marvel-amirol-tudnod-kell-es-tudni-erdemes/” target=”_self„]Vedd meg![/button]


Bevallom őszintén, hogy mire megkaptuk a könyvet én teljesen el is feledkeztem arról, hogy jelentkeztem a turnéra, úgyhogy csak néztem a hatalmas csomagra, hogy mi a vérnyúl lehet benne.

Mivel azóta már kiléptem a BTK-ból, először elgondolkodtam rajta, hogy visszamondom és visszaküldöm a kiadónak. Nem éreztem azt a lelkesedést iránta, amit akkor, amikor jelentkeztem rá.

Aztán kinyitottam és kicsit belelapoztam. És ott ragadtam. Kezdjük azzal, hogy iszonyatosan jó a belső design, szuperül van elrendezve minden. A fejezet jelölő oldalak olyanok, mint valami mini poszter, erősen vissza kell fognom magam, hogy ne gyalázzam meg a könyvet, mert baromi jó kis montázst lehetne velük csinálni a falra.

 

Az én problémám ezekkel a gyűjtő képregényekkel, hogy nagy beetetés az összes, és semmi extrát nem ad, ha egy kicsit is ismered az univerzumot. Na, ez a könyv nem ilyen. Nem a filmek/sorozatok alapján készült, hanem kőkeményen a képregényeken alapszik. Bemutatja a fontos eseményeket, karaktereket, objektumokat, de megismertet egy csomó olyan mellékszereplővel vagy eseménnyel, illetve tárggyal, amikről még csak nem is hallott a legtöbb Marvel rajongó.

Imádom, hogy nem a csak a menő, de elcsépelt karaktereket mutatja be, hanem olyan őrülteket is, mint Pókmalac vagy Howard. Alternatív világokba kalauzol (személyes kedvencem a Mangaverzum 2301-es Föld), tényleg olyan dolgokat mutat be, amik sosem fognak kilépni a képregények világából a filmes univerzumba, de ettől még nagyon is érdekesek és szórakoztatók. Persze a nagy kedvencek is helyet kaptak, és róluk is lehet olvasni néhány meglepő dolgot, illetve fel lehet frissíteni a memóriánkat, ha valamire nem emlékeznénk, anélkül, hogy az unalmas wikipedia-t kellene böngésznünk.

Említettem, hogy nagyrészt a kivitelezés fogott meg ebben a könyvben: zseniális volt, aki mindezt összerakta. Toplisták, Shield-akták, Ellenfelek összehasonlítása, mint egy box meccsen, statisztikák, gyors tények, funfactek, idézetek… egyszerűen nem tudok olyan dolgot mondani, ami hiányozna.

A grafika szintén csillagos 5-ös, a festmények gyönyörűek, a tipográfia telitalálat mindenhol. Emelem a kalapom amúgy a magyar kiadás szerkesztői előtt is, mert nem kis munka lehetett abban, hogy ezt így visszaadják.

A legnagyobb pozitívuma, hogy szuper ajándék lehet a casual rajongóknak és a legőrültebb fanoknak is egyaránt, és ez most nem parasztvakítás. És nem, egyáltalán nem ciki magunkat megajándékozni vele.

u.i.: nem csinálna valaki ilyet a DC-nek is? PLS!!!



NYEREMÉNYJÁTÉK

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Marvel univerzum filmjeit, illetve azok szereplőit. Minden állomáson találtok egy nevet, ami a hősök polgári neve, persze kicsit összekeverve a betűket. Ha megfejtitek, akkor az illető szuperhős nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába

[alert type=”e.g. warning”]Figyelem! A postázás kizárólag magyarországi címre történik. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.[/alert]

[alert type=”info”]TEERP LQILU
[/alert]

a Rafflecopter giveaway


Turné állomások

07/19 Olvasónapló

07/20 Deszy könyvajánlója

07/21 Hagyjatok! Olvasok!

07/22 Dreamworld

07/23 Könyv és más

07/25 Nem félünk a könyvektől

07/26 Sorok között

07/27 Kelly és Lupi olvas

07/29 Függővég

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük