BORÍTÓ LELEPLEZÉS – SARAH J. MAAS: CRESCENT CITY

Jövőre indul Sarah J. Maas első felnőtt fantasy sorozata, a Crescent City, aminek végre ma leleplezték a borítóját és a hivatalos fülszövegét.


[alert type=”danger”]A Crescent City Maas első felnőtt fantasy sorozata egy olyan világban játszódik, ahol az emberek a köztük élő mágikus lények hierarchiáival szemben a túlélésért küzdenek. Bryce Quinlan egy félig ember, félig Sidhe (tündér), aki bosszút fogad, miután legjobb barátját brutálisan meggyilkolják. Bryce szövetséget köt egy harcos angyallal, hogy levadássza a gyilkost. A személyes bosszúhadjáratból hamar epikus küldetés lesz, amikor kiderül, hogy Bryce szeretteit és világát nagy gonosz fenyegeti. Az akció dús sorozat kalandokkal, mitológiával és a Maastól megszokott romantikával teli történettel várja az olvasókat.[/alert]

A sorozat első része a House of Earth and Blood, azaz a Föld és Vér Háza címet kapta, amihez tökéletesen passzol a extravagáns, brutális borító is.

A borítót a zseniális és szuper tehetséges Carlos Quevedo tervezte és festette. A borítón ugyanazt a betűtípust használták, amit az ACOTAR esetében is.

Sarah elmondta, hogy van pár easter-egg a borítón, amiket egy nap visszatekintve mi is felfedezhetünk.

A borító mellé kaptunk egy hivatalos fülszöveget is:

[alert type=”e.g. warning, danger, success, info”]

Félig Fae, félig ember Bryce Quinlan imádja az életét. Nappal egy régiségkereskedőnek dolgozik, éppen csak legális mágikus tárgyakat árul, de éjjel a barátival bulizik, kihasználva minden Lunathion – más néven Félholdváros (Crescent City) – által nyújtott élvezetet. Azonban egy nap minden összeomlik, amikor egy könyörtelen gyilkos rengeti meg a város, és Bryce világának alapjait.

Két évvel később a munkája zsákutcába futott, magánidejében pedig csupán a boldog tudatlanságot keresi a város leghírhedtebb éjszakai klubjaiban. Amikor a gyilkos újra lesújt, Bryce hirtelen a nyomozás közepén találja magát egy híres Bukott angyal partnereként, akit a saját brutális múltja kísért. Hunt Athalar az Arkangyalok személyes bérgyilkosa azonban messzire elkerülné Bryce Quinlant, hiába bízták meg a lány védelmével. Bryce testesít meg mindent, amiért annak idején fellázadt és a lányt úgy tűnik jobban érdekli a bulizás, mint a gyilkosság megoldása, mindegy mennyire érdekelt személyesen is az ügyben. Hunt azonban hamar rájön, hogy Bryceban több rejlik, mint azt elsőre gondolta, és kénytelen lesz valahogy összedolgozni vele, ha megakarják oldani az ügyet.

Miközben Bryce és Hunt próbálják megfejteni a rejtélyt, fogalmuk sincs, hogy olyan szálakat mozgatnak meg, amik a város alvilági életét is felkavarják és háborúzó kontinenseken át, egészen a Hel legsötétebb bugyraiig húzódnak, ahol évezredek óta szunnyadó dolgok most ébredezni kezdenek.

[/alert]

Az angol nyelvű megjelenést sajnos eltolták egy picit, eredetileg idén jött volna, de a mostani állás szerint 2020. január 28-ra várható.

A magyar olvasóknak sem kell majd túl sokat várniuk, ugyanis a Könyvmolyképző Kiadó már meg is vette a sorozat jogait.

Bővebben a sorozatról és a szereplőkről ebben a cikkünkben olvashatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük