Jöhet a képernyőkre a Tündérkrónikák (Fever)? – DreamCast

Március elején jelent meg (sajnos csak külföldön) Karen Marie Moning Tündérkrónikák (Fever) sorozatának a legújabb, immár tizedik része, a High Voltage. Ahogy Karen minden könyvmegjelenését, ezt is fergeteges party kísérte, ezúttal Dublinban, ahol a rajongóknak elárulta, hogy komoly tárgyalásokat folytat a sorozat megfilmesítéséről.

Konkrétumokat még nem árulhat el az írónő, azt sem tudni, hogy mozifilmről vagy esetleg tv sorozatról tárgyalnak. Nem ez az első alkalom, hogy felmerül a sorozat megfilmesítése. A Dreamworks 2011 nyarán megvette a Tündérkrónikák filmes jogait, és a Touchstone Pictures-szel karöltve készítették volna el a Keserű ​ébredés (Darkfever) adaptációját. Azonban majdnem pontosan 2 évre rá, 2013-ban Moning a Facebook oldalán jelentette be, hogy visszavette a jogokat. Azóta pedig ez az első alkalom, hogy újra hallhattunk valamit ezen a fronton.

 

[alert type=”info”]

MacKayla ​Lane Georgiában élő kisvárosi lány. A vihogós csitri egyszeriben komor felnőtté válik, amikor értesül Írországban tanuló nővére, Alina meggyilkolásáról. Mobiltelefonjáról meghallgatja testvére utolsó, kétségbeesett és rejtélyes üzenetét. Dublinba utazik, hogy a számára felfoghatatlan, misztikus nyomokat követve eljusson Alina gyilkosáig, és bosszút álljon rajta.

A válaszok keresése közben azonban nemcsak nővére titokzatos életének, szerelmének és halálának részletei tárulnak fel előtte lépésről lépésre, hanem az ír város ódon falak mögötti, láthatatlan árnyékvilága is. Az ijesztő események sodrában rá kell döbbennie, hogy a múlt egymással is könyörtelen harcban álló furcsa figuráinak mesterkedéseit csakis akkor képes túlélni, ha megtanulja használni újonnan felfedezett adottságát, amelynek révén betekintést nyerhet a tündérek veszedelmekkel teli világába. A veszélyek leküzdésében segítőtársa is akad a kiismerhetetlen könyvesbolt-tulajdonos, Jericho Barrons személyében.

A nagy tudású férfi történetei révén érti meg, hogy ha nem sikerül megakadályozni a tündérek és az emberek világát elválasztó falak teljes leomlását, akkor az emberiség jövője reménytelen. Mac fokozatosan tudatára ébred, hogy miféle küldetésre figyelmeztette őt Alina abban a bizonyos utolsó üzenetben. Neki kell megtalálnia az ősi Sinsar Dubh-t, a Sötét Könyvet,meg a Sinsar Dubh-t, amelyért tündérek és emberek egyaránt készek gyilkolni, de ez az ősi, mágikus könyv annyira gonosz, hogy mindenkit megront, aki csak hozzáér, mert aki először szerzi meg a Tuatha Dé Danaan félelmetes erejű relikviáját, az mindkét világ ura lehet. Az árulás légkörében nem tudni, ki az ellenség és ki a barát.

[/alert]

 

Akár TV sorozat, akár mozifilm készülne belőle, egy biztos: irtó nehéz dolga lesz a casting directornak, hiszen a sorozat teli s tele van természetfelettien különleges, egzotikus félistenekkel és félistennőkkel, és egy ilyen rajongóbázis mellett gyakorlatilag egy rossz/nem illő színész betehet az egész projektnek. Nos, mi megpróbálkoztunk mindkét verzió castingolásával, figyelembe véve a külsőt és a színészi talentumot egyaránt, és körülbelül úgy éreztük magunkat keresgélés közben, mint Ethan Hunt egy lehetetlen küldetés megtervezésekor.A castet a legutolsó könyv alapján állítottuk össze, azokra a szereplőkre fókuszálva, akik a sorozatban hosszútávon valamiért fontosak. V’lane-t azonban kénytelenek voltunk kihagyni, mert egyelőre nem találtunk az elképzeléseinknek (és magas elvárásainknak) megfelelő színészt a szerepre.

Tündérkrónikák DreamCast

MacKayla ​Lane

Natalie Dormer – Szivárvány Mac
Natalie Dormer ~ sötét Mac

 

 

Natalieban megvan az az ártatlanság, érzékiség és tökösség, ami Mac karakteréhéz elengedhetetlen. Emellett pedig nem csak gyönyörű , de fantasztikus színész.

 

 


 

 

 

Jericho Barrons

Jason Momoa – Jericho Barrons
Jason Momoa – Jericho Barrons

Jason Momoa egyszerre vadember, szexisten, és szofisztikált. Zseniális színész és ordít róla JZB.

 

 


 

 

 

Alina Lane

Elisabeth Harnois – Alina Lane
Elisabeth Harnois – Alina Lane

Elisabeth Harnois már karrierje elején megmutatta, hogy nem a búcsúban lőtte a színészi bizonyítványát, azóta pedig több sorozatban is vendégeskedett. Nagyon hasonlít Natalie Dormerre, ezért is tökéletes Alina lenne.

 

 


 

Danielle “Dani” Mega O’Malley

Camren Bicondova – fiatal Danielle “Dani” Mega O’Malley
Rachel Nichols – felnőtt Danielle “Dani” Mega O’Malley

Camren a Gotham c. sorozat Selinaája, azaz fiatal macskanőjeként már bizonyította, hogy tökéletes az energiabomba, élettel teli, vicces, tökös fiatal hős szerepére. Rachel Nichols egy rendkívül alul értékelt színésznő, aki a Continuum sorozatban hihetetlent alakított. Sokszínű: nem okoz neki gondot a gyengéd érzelmek kimutatás és az erős, semmitől sem félő, mindenki valagát szétrúgó akcióhős alakítása sem, Fantasztikus Jada/Dani lenne.


Ryodan

Daniel Gillies – Ryodan
Daniel Gillies – Ryodan

Daniel Gillies tökéletes a kalkulált, rideg, szexi, érzéki üzletember szerepére, ami Ryodan. Az Originalsban láthattuk, hogy pillanatok alatt tud váltani a hidegvérű gyilkos, az érzéki szerető, és a családját védelmező bástya között, és mindegyiket maradéktalanul el tudja adni.


Lor

Alex Hogh Andersen – Lor
Alex Hogh Andersen – Lor

Alex Hogh Andersen-t a Vikings sorozatból ismerhetjük, mint Csonttalan Ivart. Miért lenne tökéletes Lor? Nos, kezdjük azzal, hogy Lort egy vikinghez hasonlítja Moning, igazi nőcsábász, de valamikor ő volt a legnagyobb gyilkológép. Ivar karakterére ebből kettő igaz is, Alex szemei (bár nem zöldek) és mosolya pedig bárkit levesz a lábáról. Ráadásul egy igazi mókamester, úgyhogy Lor humoros oldala is közel áll hozzá.


Kasteo

Ricky Whittle – Kasteo
Ricky Whittle – Kasteo

Ricky Whittle nem csak jó színész, de helloooo, nézzünk csak rá. Igazi csendes harcos, pont, mint Kasteo, aki ezer éve meg se szólalt. Bár szentségtörés lenne nem hallani Ricky hangját, de a 100-ban már láthattuk, hogy nem kell kommunikálnia azért, hogy hitelesen hozza karakterét.


Daku

Lewis Tan – Daku
Lewis Tan – Daku

Dakuról nem tudunk sokat, csak hogy a harc élteti és exgladiátor és exszamuráj. Lews Tannál (Iron Fist, Into the Badlands) talán keresve sem találnánk jobbat a szerepre.


Aoibheal (Zara)

Katheryn Winnick – Zara
Katheryn Winnick – Zara

Ismét egy Vikings szinész, Katheryn Winnick lélegzetelállítóan gyönyörű, csakúgy, mint a sorozatban a Seelie királynő. Katheryn kisugárzása és színészi képessége fontos egy ekkora kaliberű karakterhez, aki bár a háttérből csak néha lép elő, mégis a történet egyik katalizátora.


Katarina “Kat” McLaughlin

Katrina Law – Kat
Katrina Law – Kat

Katrina (Spartacus, Arrow) már nem egyszer megmutatta, hogy az ártatlan szolgáló lány és a badass orvgyilkos szerepét is játszi könnyedséggel tudja magára ölteni, illetve e kettő keverékét is. Kat karaktere a TK-ban pedig pont ilyen. Emellett pedig a vezető szerepét is ő tölti be, tehát a karizmatikusság elengedhetetlen, ami Katrinában bőven van.


Rowena O’Reilly

Lucy Lawless – Rowena
Lucy Lawless – Rowena

Rowena a TK sorozat Cersei Lannistere: a legnagyobb rohadék, és mestermanipulátor. Lucy Lawless pedig zseniálisan tudja játszani az ilyen szerepet (Spartacus, Salem).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük