VENOM hírek a Comic-Con-ról

Tom Hardy Venomjáról láthattak egy új előzetest azok a szerencsések, akik részt vettek a Sony SDCC 2018 paneljén, ám sajnos úgy tűnik erre nekünk többieknek még várnunk kell. Viszont kaptunk néhány új és esedékes infót és magyarázatot a filmhez.

1. HOGY A FENÉBE MŰKÖDIK A SZTORI PÓKEMBER NÉLKÜL?

Ruben Fleischer, a rendező végre tisztába tette a dolgokat és válaszolt a legtöbb rajongót foglalkoztató komoly kérdésre:

Nagyon sok Venom van, amiből mazsolázhatunk. Venom egy hatalmas karakter, és Hardy egy fantasztikus színész, úgyhogy rengeteg mindent kilehet hozni már önmagában Tom előadásából is, a karakterből és a világból, amelyben él.

Venom jellegzetes fehér pók szimbóluma is hiányzik a karakter mellkasáról, amit a rendező úgy magyarázott, hogy mivel a filmben a képregényekkel ellentétben Venom karaktere nem vezethető vissza Pókemberhez, ezért értelmetlennek tartotta a szimbólum használatát. Ehelyett fehér, érszerű vonalakat figyelhetünk meg a karakter designban, amik leginkább arra szolgálnak, hogy a sötét jelenetekben kitűnjön Venom a háttérből, plusz Venom jellegzetes ismertetőjegyei közt van a nagy fehér szeme, és a fehér pókjel, és ha már az utóbbit nem használhatták, akartak valami különlegeset és egyedit.

2. KI LESZ A FŐELLENSÉG?

Azt már tudtuk eddig is, hogy Venom több szimbitóvál is szembeszáll majd, és ezt csak megerősítette az előzetes is és Tom Hardy kommentje is arról, hogy a film eléggé a Lethal Protector képregény sorozatra támaszkodik, miközben újdonságot is hoz Venom saját világába.

Az viszont most derült ki, hogy Venom fő ellenfele RIOT lesz, akit a filmben több színész is alakít majd, hiszen egy gazdatestről gazdatestre ugráló szimbiótáról van szó, szóval sosem tudhatjuk éppen kiben rejtőzik, de a nagy leszámolás közben, az utolsó gazdatest SPOILER Riz Ahmed alakította Dr. Carlton Drake lesz.

A rendező említette, hogy elképzelhető, hogy látunk majd más nagy képregény gonoszt is, szóval talán Carnage is kap a film végén egy perces jelenetet, esetleg bónuszként.

3. VENOM ÁBRÁZOLÁSA ÉS KÉPESSÉGEI

A Conon vetített trailerben látható, hogy a képregényekhez hűen, amikor Eddie full szimbióta módban sétálgat, néha a nyakából egy Venom fej nő ki, így vizualizálva is Venom és Eddie közti kommunikációt, azon kívül, hogy telepatikusan is beszélgetnek.

Ezen kívül az új jelenetekben láthatjuk, hogy Eddie különféle fegyvereket (kardok, fejszék) kreál a szimbiótával, csakúgy, mint a képregényekben. Példa az alsó képen, ahol Carnage teszi ugyanezt.


3. BESOROLÁS, A FILM TÓNUSA

A rendező egy interjúban elmondta, hogy a film tónusával is hűek akartak maradni a képregényhez, hiszen Venom az egyik legsötétebb, legbrutálisabb képregény karakter, így a film esetében is ezt követték. Hűek akartak lenni Venom karakterének igazi természetéhez is, ami egy “agyzabáló földönkívüli, aki megszáll embereket”. Bár hivatalosan még nincs besorolása, tekintve, hogy konkrétan láthatjuk, ahogy Venom leharapja egy gonosz fickó fejét, kétlem, hogy 16 karika alatti lenne.

4. TOM HARDY CASTING

Sokan egyetértünk Fleischerrel, abban, hogy Tom Hardy egy zseniális színész, aki briliánsan alakítja a komplex szerepeket, szóval könnyű elhinnünk, hogy Hardy mesterien alakítja Venom és Eddie kettősségét is.

Hardy szerint Venom a legkirályabb Marvel szuperhős az egész univerzumban, imádja a designt. Ráadásul a kisfia is egy masszív Venom rajongó, és ő volt az egyik oka annak, hogy Hardy most ezt a szerepet ölti magára. Emellett szereti a karakter kettősségét, és imád ilyen szerepeket játszani (volt is benne gyakorlata a Legenda c. filmben).

5. MIKOR LÁTHATJUK AZ ÚJ TRAILERT?

Egyelőre elég gyenge lábakon áll a CGI, amit a készítők is megerősítettek, és minden erejükkel azon vannak, hogy az októberi premierre összeálljon. Ezért valószínű, hogy 1-2 hónapot nekünk még várni kell rá.

A Venom októbert 4-én érkezik a mozikba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük