Sam Raimi rendezheti az ‘A királygyilkos krónikája’ adaptációt

Sam Raimi rendezheti Pat Rothfuss világsikerű Királygyilkos krónikája fantasy sorozatának adaptációját, legalábbis erről folynak jelenleg a tárgyalások a Lionsgatenél.


A népszerű fantasy sorozat egy Kvothe nevű vándor kalandorról és híres zenészről szól, akinek tragikus neveltetése hírhedtséghez vezet, 2017-ben indult, és magába foglal egy alap trilógiát, és még három, szintén ebben a világban játszódó novellát.

A történetet három idősíkon meséli el az író: a jelenben, ahol főszereplőnk, Kvothe, egy afféle történésznek meséli életét; a múlt, ahol E/1 személyben követhetjük végig Kvothe életútját, és végül, van nekünk egy történetception vagyis történetek a történetben, olyan sztorik, amiket Kvothe más szereplőktől hallott, másokkal történt meg, és amelyek itt-ott el vannak szórva a könyvben.

Raimi a tervezett trilógia első részét, a Szél nevét fogja rendezni, az viszont tisztázatlan, hogy részt vesz-e majd a másik két film elkészítésében. Raimi neve sokaknak ismerős lehet, és elég jó jelnek is mondhatni, hiszen olyan sorozatokon/filmeken dolgozott, mint:

  • Pókember 1-2-3 (Film) (rendező)
  • Xena, a harcos hercegnő (TV Sorozat) (executive producer)
  • Herkules (TV Sorozat) (executive producer)
  • A hős legendája (TV Sorozat) (executive producer)
  • Spartacus – Az aréna istenei (TV Mini-Sorozat) (executive producer)
  • Spartacus – Vér és homok (TV Sorozat) (executive producer)
  • The Last of Us (Film) (producer)

A regénysorozatból egy tv sorozat is készül, méghozzá a Showtime (Csillagkapu,Tudorok,Penny Dreadful) stúdiójában, Lin-Manuel Miranda az executive producer és TV/film veterán John Rogers pedig a showrunner székben foglal helyet.

A terv az, hogy a tv sorozat a filmből esetleg kimaradó extra információkkal szolgál majd a világról, szereplőkről és egyéb történetszálakkal is bővülne.

A könyvsorozatot itthon a GABO kiadó jelenteti meg, eddig két rész és egy novella jelent meg belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük