CASTING: Chloe Moretz lesz a ‘The 5th Wave’ Cassie-je

Tavaly augusztusban már megírtuk, hogy ismét egy könyv sorozat hozza majd el az apokalipszist a mozikba. Rick Yancey lehengerlő idegen inváziójáról szóló YA könyve, a “The 5th Wave” igen erősen debütált a külföldi piacon. Talán ezért is nem meglepő, hogy itthon szinte azonnal lecsapott rá a Carthaphilus kiadó, bár a megjelenés dátumáról még nem tudni semmit.
Azt már akkor tudtuk, hogy Susannah Grant írhatja a forgatókönyvet, és a GK Films elnöke, Graham King Tobey Maguire produkciós cége lesz a producer, a gyártó stúdió pedig a Sony Pictures. Ám azóta nem sok hírt hallhattunk a produkcióról, egészen két nappal ezelőttig, amikor is felmerült a hír, hogy a stáb felkereste, a HA/Ver fenegyerekét, Chloe Moretz színésznőt a főszereppel kapcsolatban. Moretz akkor még nem erősítette meg, de a The Wrap ma megtette, a szinésznő elfogadta a szerepet. Nem meglepő, hiszen Moretz maga is hatalmas rajongója a regénynek.
“Az első csapás után csupán a sötétség maradt. A második csapás után csak a szerencsések menekültek meg. A Harmadik csapást csak a szerencsétlenek élték túl. A Negyedik csapás után csak egy szabály maradt: ne bízz senkiben.”
A történet a 16 éves Cassie-t követi, ő azon kevesek egyike, akik túléltek egy földönkívüli támadást. A lány teljesen egyedül indul neki a Középnyugat romjainak, abban a hitben, hogy még élve találja testvérét, akit egy állítólagos biztonságos helyre vitt egy csapat katona.

A könyv nagyon jó értékeléseket kapott a “nagy” kritikusoktól, illetve a goodreads-en is elsöprő sikere van, így bizton állíthatom, hogy érdemes lesz rá odafigyelni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük