BLOGTURNÉ – Sarah J. Maas: A Szárnyak és pusztulás udvara [NYEREMÉNYJÁTÉK]

A Könyvmolyképző Kiadó elhozta nekünk a Tüskék és rózsák udvara sorozat utolsó részét idén januárban. A befejező kötetben Feyre bosszújának és a küszöbön a háborúnak köszönhetően a tetőfokára hág a hangulat. Feyrenek, Rhysnek, és a többieknek mindent meg kell tenniük azért, hogy megnyerjék maguknak a többi udvar támogatását, miközben nem várt helyről bukkannak fel szövetségesek. A Szárnyak és pusztulás udvara méltó befejezése a sorozatnak, Sarah J. Maas ismét rengeteg izgalmas, fordulatos és lélegzetelállító pillanattal ajándékozta meg az olvasóit. Ha szeretnétek Ti is részese lenni az élménynek, akkor tartsatok a turné bloggereivel, és játsszatok a könyvért.

„Úgy hagyd itt ezt a világot, hogy kicsit jobb legyen utánad, mint volt.”

[alert type=”info”]

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Sorozat: Tüskék és rózsák udvara 3.
Megjelenés: 2019.01.10
Fordító: Hetesy Szilvia
Terjedelem: 750 oldal
Műfaj: New Adult romantikus Fantasy

A festményem hazugság volt.
Még nem álltam készen.

Feyre visszatért a tavasz udvarába, hogy információkat gyűjtsön Tamlin mesterkedéseiről és a Prythian meghódítására törő Hybern királyáról. Veszélyes kettős játékot játszik, és egyetlen apró hiba végzetesen megpecsételheti nemcsak az ő, de az egész világ sorsát.
A háború közeledtével pedig el kell döntenie, hogy kiben bízik meg a lenyűgöző, ámde veszedelmes főurak közül, és a legváratlanabb helyeken muszáj szövetségest találnia.
A Földet vörösre festi a rengeteg kiontott vér, miközben gigászi hadseregek küzdenek valamiért, ami az egész világ pusztulását hozhatja.

A lenyűgöző New York Times és USA Today bestseller sorozat vadonatúj kötete.

#1 helyezett a goodreads.com 2017-es szavazásán, Young Adult Fantasy kategóriában.

[/alert]


BTK EXTRA: Különleges lények és kasztok A Tüskék és Rózsák Udvara univerzumban

A három könyv alatt rengeteg különleges lényekkel és kasztokkal találkozhatott az olvasó. Van amiről többet, másról kevesebbet tudunk.


Ősi Istenek

Ők uralkodtak mielőtt a Prythian királyság megalakult volna. Eredetileg egy másik dimenzióból származtak és “belecsöppentek” ebbe a világba. Mágiájuk egy része átszállt a Főtündérekre, az Anyára és az Üstre is. Nem sokkal Prythian kialakulása után a többség elfelejtette őket, és csupán néhányan maradtak, akik hozzájuk imádkoztak. Három halálisten azonban még ma is a tündérek között él száműzetésben és az Üst óvjon minket, ha egyszer újra összeállnak.


Suriel

A Suriel egy veszedelmes tündérfaj. Úgy tartják, bármilyen kérdésre választ kaphat, aki fogságba ejt egyet. Extra pont, hogy képtelenek a hazugságra. Lelőhelyük a nyugati erdők zsenge nyírfaligetei. Elejtésükhöz azonban ravasznak, gyorsnak és ügyesnek kell lenni, különben csúnyán megjárhatja az ember lánya. Pro tipp: gyengéjük a frissen vágott csirke, mellyel könnyen elterelhetjük a figyelmüket. Ha esetleg menekülnünk kellene, vegyük az irányt valamilyen folyóvíz felé, ugyanis a Suriel képtelen átkelni rajta.

Elfátyolozott, magas, vékony, sötét rongyokba burkolózó alakok, hajlott hátukon látványosan kidudorodnak vékony anyagon átütő csigolyáik. Vézna, heges szürke karjai sárga, töredezettek körmökkel ijesztő látványt keltenek. Kopasz fejüket sötét fátyol borítja. Az arcukat mintha szárított, megkopott csontokból fabrikálták volna. Bőrük vagy eredetileg sem volt, vagy ledobták magukról, ajaktalan szájukból kikandikáló hosszúkás fogai megfeketedett ínyből nőnek ki. Az orrlyukak helyén hasított lyukak találhatók és a szemük…a szemük helyén örvénylő, tejfehér lyukak tátonganak. A testük mintha csak erekből és csontokból állna. Hangjuk egyszerre nagyon egyedi és nagyon sokféle: öreg és fiatal, gyönyörű és groteszk.


Naga

A Naga egy ragadozó tündérfaj, aminek kedvenc főétele az emberhús, hobbija pedig ételének megkínzása. A halandók rémmeséinek nagy részét a Naga ihlette. Humanoid testük van, de szerpentin jegyekkel is rendelkeznek: egész lényüket sötét pikkelyek borítják. Erős végtagjaik fekete karmokban végződnek, szemük borostyánszínű.

A Naga a Sötét Anyában hisz. A hindu mitológiában a Naga (kígyó) egy fél-isteni faj, félig emberként-félig kobraként ábrázolják. Gyakran tekintik őket a természet egyik szellemének és a források, kutak és folyók védelmezőjének.


A Főtündérek a tündér világ uralkodó csoportja. Az alsóbbrendű tündérektől eltérően, a Főtündérek teljesen emberi megjelenésűek, leszámítva a finoman ívelt fülüket és hosszabb végtagjaikat. És persze kisugárzásuk a legszebb Victoria’s Secret modellét is lepipálja. Bármely más eltéréssel rendelkező tündért az alsóbbrendűek csoportjába sorolunk.

Sok helyen, de főként a világ magasabb részein élnek, a Halandó Földektől északra. A többség Prythian hét udvarában él: a tavasz, nyár, ősz, tél, hajnal, nap és éjszaka udvarában. Minden Udvarban egy Főúr uralkodik, kinek ereje felülmúlja az Udvar többi lakójáét.

A Főtündérek fizikailag erősebbek és mágikus hatalmuk nagyobb, mint az átlag tündéreké. Rendelkezhetnek különleges képességekkel, melyek az erejük szintjétől függően változnak, mint például a villanás, de vannak melyeket vérvonaluk révén szereznek, ilyen például a Daemati és az Árnyénekesek.


A Daemati olyan tündérek, amelyek képesek egy másik személy elméjében járni. Képesek olvasni, befolyásolni és darabokra törni valaki elméjét, attól függően, hogy mennyire képzettek és erősek. Rhysnek és Feyrenek is megvan ez a képessége.

Az Árnyénekesek azon ritka néhányak közé tartoznak, akik képesek hallani és érezni dolgokat, amiket mások nem, ezért kiváló kémmesterek. Ennek eredményeképpen az udvarokban és a világ összes területein nagyra becsülik őket. Azriel is egy Árnyénekes.

Az Illyriaiak egy harcos tündérkaszt. Sokak szerint erőszakos és háború szomjas népség, akik az Éjszaka Udvarában élnek. Legtöbbjük a saját nézeteitől függően alkot harci alakulatot, bár a legtöbb alakulat gazdag kultúrával és egymáshoz hasonló hagyományokkal rendelkezik. A férfiakat harcra képezik, de nem tartanak igényt a női harcosokra. Bizonyos esetekben brutálisak lehetnek velük, és egyes esetekben megcsonkítják őket, hogy ne tudjanak repülni, majd szaporodásra tartják őket. A kultúrájukban a tetoválás fontos szerepet kap. Miután az Illyriai férfiak hivatalosan is harcosokká válnak, hogy a csatatéren szerencsére és dicsőségre leljenek, bizonyos tetoválásokat kapnak. Ahhoz azonban, hogy valódi harcossá váljék, az Illyriaiaknak egy Vér Rituálét kell teljesítenie, pontosabban minden fegyverzet és mágia nélkül, összekötözött szárnnyal kell túlélniük a hegyekben. Gyakran egymást ölik meg, Battle Royale style.

Ellentétben a Főtündérekkel, az Illyriaiak lekerekített fülekkel rendelkeznek. Rhysand az egyetlen kivétel, akinek hegyes fülei vannak, mert ő félig Illyriai, félig Főtündér. Az Illyriaiaknak a denevérekéhez hasonló szárnyaik vannak, amiket minden áron védenek. Néhányan az Éjszaka Udvarában alsóbbrendűeknek tekintik őket, ugyanakkor az emberi megjelenésük miatt sok Illyriai nem ért egyet ezzel az állítással.

Néhány Illyriai tehetséges Szifon, mint például Cassian és Azriel. A szifon maga egy Illyriai ékkő, melyet a kivételes erővel rendelkező harcosok kapnak. Segítségükkel hatalmas előnyre tehetnek szert a csatákban. Ezek a szifonok megszűrik a nyers erőt, amit aztán a harcosok át tudnak formálni bármilyen tárggyá, általában pajzzsá, fegyverekké vagy páncélokká. Ennek a kőnek köszönhetően finoman tudják manipulálni a mágiát. Azonban vigyázni kell, mert a szifonok nem szolgálnak végtelen energiával, és kifogyhatnak. Ahhoz, hogy valaki használni tudjon egy szifont, az erejével kompatibilisnek kell lennie, például Rhysand nem tudja használni a szifont, mivel Rhys ereje túlterheli és elpusztítja azt. Ezek a szifonok több színben is léteznek, és a velük formált objektum ebben a színben jelenik meg. Bár a legtöbb használó egy szifont használ, Cassian és Azriel is többet hord magánál.

A Szeráfok Drakon herceg légi ereje. A Peregrynek (Hajnal Udvar) pedig a távoli rokonaik. Az Illyriaiak ellentéteinek felelnek meg, mind fegyvereik, mind megjelenésük tekintetében: metál fegyvereket használnak, melyeknek pengéi világítanak, míg az Illyriaiaknak sötét és ősi fegyvereik vannak, szárnyaik pedig tollakból állnak. Jelenleg Cretea szigetén élnek, amely a világ többi része elől rejtve van.

A szeráfok olyan fémeket használnak, amelyek pengéi ragyognak, és ellentétben állnak az Illyria pengéivel, amelyeket sötétnek és ősinek neveznek.


NYEREMÉNYJÁTÉK

7 ÁLLOMÁS, 7 UDVAR, 7 FŐÚR.
A befejező részben fontos szerepet kapnak a főurak, így a játékunk is hozzájuk fog kapcsolódni. Minden állomáson megtaláljátok az egyik főúr nevét, a feladatotok pedig az lesz, hogy kitaláljátok, melyik udvarhoz tartozik. A rafflecopter doboz soraiba tehát a hét udvar egyikét várjuk!

[alert type=”e.g. warning”]Figyelem! A postázás kizárólag magyarországi címre történik. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.[/alert]

[alert type=”info”]KALLIAS[/alert]

a Rafflecopter giveaway


Turné állomások

02.15. Függővég (extra)
02.17. CBooks
02.19. Ambivalentina
02.21. Sorok Között

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük