Alakul a Dűne reboot – beindult a szereplőválogatás

3 éve már, hogy felreppentek a hírek az új Dűne rebootról, ám a rendezőn és stúdión kívül nem sokat hallottunk azóta róla. A héten viszont folyamatosan jönnek az újabb és újabb casting hírek.

A Dűne egy olyan alkotás, amit írtó nehéz adaptálni. David Lynch 1984-es póbálkozása még a rendezőt is elrémisztette az újrapróbálkozástól, a 2000-es SyFy Dűne mini, 3 részes tv sorozata viszont már sokak kedvence lett. Mégis, rengeteg rajongóban maradt hiányérzet. A Dűne egy olyan könyv, ami minden olvasáskor tud újat mutatni.

 

RENDEZŐ

2017 elején derült ki, hogy Denis Villeneuve kapta a rendezői megbízást. Ez egy felettébb örömteli hír, hisz  Denis olyan filmeket rendezett, mint a Blade Runner 2049, az Érkezés (Arrival) és a Sicario, amiket elismert a média és a közönség is. Valamint elmondta, hogy nagy álma hogy elkészítse a  saját Dűne adaptációját és ezt a lehetőséget most megkapja.

2018 nyarán elkészült a forgatókönyv negyedik változata, ekkor azt is megerősítették, hogy az új film csak a könyv kb. első felét dolgozza majd fel, Villeneuve minimum két részesre tervezett.

“A legtöbb főbb ötlet a Star Warsban a Dűnéből származik, úgyhogy nagy kihívás lesz ezzel megbirkózni. A cél az, hogy olyan SW filmet csináljak, amilyet még nem láttam. Valamilyen szinten, olyan lesz mint egy Star Wars felnőtteknek. Meglátjuk. ” – [Villeneuve]

 

CAST

A legújabb hírek szerint Stellan Skarsgård lesz majd a főgonosz, Vladimir Harkonnen báró a filmben. A karaktert Herbert úgy írta le, hogy annyira groteszk, hogy gravitációs eszközökre van szüksége, amik támogatják a súlyát, hogy tudjon mozogni. Harkonnen az Atreides család ellen szövetkezik, és arra törekszik, hogy visszaszerezze az Arrakis feletti uralmat – egy sivatagi bolygó, ami egy speciális fűszer, a galaxis leggyakoribb exportjának otthona és amit korábban a báró családja uralt, mielőtt az Atreides klán átvette volna. Harkonnent segíti az ő ördögi unokaöccse, “Beast” Rabban, akiről a hét elején kiderült, hogy Dave Bautista alakítja majd. Oscar-jelölt Timothée Chalamet csatlakozott először a projekthez, ő a főszereplőt, Paul Atreidest alakítja. 2018. szeptemberében követte őt Rebecca Ferguson, Lady Jessica szerepében, aki a Chalamet által alakított Paul édesanyja.

A film forgatása, ha minden jól megy, idén tavasszal kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük