Kresley Cole és Sherrilyn Kenyon könyvei ismét parkolópályára kerültek

Tegnap Facebookon egy rajongó kérdésre szomorú választ kaptunk az Athenaeum kiadótól a Sötét vadászok (Kenyon) és a Halhatatlanok alkonyat után (Cole) sorozatokkal kapcsolatban.

A Kresley Cole és Sherrilyn Kenyon rajongók megint szomorkodhatnak. Az Athenaeum kiadó megerősítette, hogy Coletól a Dark Skye ősszel jön, de a többi részre nem szerződtek.

“…az említett két szerző további munkáit nem mi fogjuk gondozni”  – Athenaeum kiadó

A kérdés, hogy vajon eszerint átveszi-e egy másik kiadó a két szerzőt vagy megint mennek a levesbe…

Bár az adott sorozatoknak rengeteg rajongója van hazánkban is, mégis az Athenaeum a második kiadó, ami elengedi őket. Mindkét írót az Ulpius-ház kiadó hozta el nekünk először: A Sötét vadászok (anno Sötét vágyak vadásza) első része, Álomszerető címmel 2009-ben jelent meg, a Vámpíréhség (Halhatatlanok alkonyat után 1.) pedig 2006-ban érkezett.

Kenyon Sötét vadászok sorozatából itthon 10 rész jelent meg és jelenleg a 27. résznél tart külföldön (és számos spin-off sorozatok is megjelentek), míg Cole Halhatatlanok alkonyat után c. sorozatából 13 köny jelent meg nálunk (a sorozat első kötete nem jelent meg magyarul), külföldön idén jön a 19. rész.

Kresley Coletól azonban nem csak az Athenaeumnál jelentek meg könyvek, A Könyvmolyképző kiadónál fut például az írónő Arkánum krónikák sorozata. Így talán reménykedhetünk, hogy a Halhatatlanok is otthonra találhatnak. Emellett erősen kampányolunk Kenyonért is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük