Blogturné – Jeaniene Frost: Második kísértés (Az éjszaka hercege 2.) [NYEREMÉNYJÁTÉK]

A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából ismét olvashatjuk Jeaniene Frost remek könyveit és immár a második része érkezik Vlad könyvének. Vlad és Leila története semmiképpen nem hétköznapi, de ezt már tudjuk. Vajon a kapcsolatuk sorsáról sikerül dönteniük? Ki akarhat a lány életére törni? – Megtudhatjátok az Éjszaka hercege sorozat legújabb részéből.

[alert type=”info”]
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Megjelenés: 2018.12.04.
Sorozat: Az éjszaka hercege #2
Műfaj: Felnőtt Paranormális romantikus

A Sötétség Hercegével randevúzni nem könnyű…

Leilát cserbenhagyják a képességei, és már nem tudja, mit tartogat számára a jövő. Ha ez még nem lenne elég, a szeretője, Vlad is távolságtartóan viselkedik vele. Bár Leila csak egy egyszerű halandó, ugyanakkor modern nő is, aki nem tűri az idők végeztéig az elutasítást – főleg attól a sötéten jóképű vámpírtól nem, aki még mindig nem ismeri el, hogy szerelmes belé.

A körülmények úgy hozzák, hogy Leila visszatér a karneválosok közé, de beüt a tragédia, és hirtelen egy gyilkos célkeresztjében találja magát, aki közelebb ólálkodik, mint gondolná. Leilának el kell döntenie, kiben bízik: a tüzes vámpírban, aki magasabbra korbácsolja szenvedélye lángját, mint bárki, vagy a megkínzott lovagban, aki több szeretne lenni egyszerű barátnál? A veszély már a közelben jár, és elég egyetlen rossz lépés, hogy Leilát az örök kárhozat várja.

Döntenie kell: örök szerelem vagy örök magány.

 

[/alert]

A megszokottól eltérően ezúttal a karakterekkel fogom kezdeni a kritikát, mert köztudott, hogy az olvasók hajlamosak utálni egy könyvet annak alapján, ahogy a karakterek viselkednek. A legtöbb olvasónak Leilával van problémája, néhányuknak Vladdal is. Személy szerint nekem mindkettőjükkel van egy-egy kis nyűgöm, bajom, de ez teszi őket hiteles karakterekké. Úgy viselkednek, mint az emberek (tudom, hogy Vlad egy vámpír, ne szólj be!). Igen, néha Leila tényleg túlreagálja néha, de a kapcsolatuk sem könnyű. A lány odafigyelést igényel, VALÓDI figyelmet, és ez alapvetően új mindkettejüknek. Vlad nem igazán tudja, hogyan kell kezelni, hogy ő szerelmes, sőt be sem ismeri. Meg kell tanulnia, és Leila helyesen cselekszik, amikor emlékezteti vámpírunkat arra, hogy ő nem olyan, mint a korábbi szeretői. Meg kell küzdenie a kapcsolatukért. Mindkettőjüknek van mit dolgozni rajta. Tehát Leila -, mert nem megalkuvó és erős gerinccel áldotta meg a Jóisten – egy drasztikus, de szükséges lépésre kényszerül. Ez az, amit szeretek benne. Ő nem adja fel, a saját kezébe veszi a (z) (szerelmi) életét. Egy kapcsolatban kapcsolat – függetlenül attól, hogy az normális, vagy természetfeletti, a legfontosabb a két fél közti kommunikáció. Ennek hiánya veszélyes lehet, különösen, ha a paranormális világot nézzük.

Ennek hatására, Leila is bizalom problémákkal küszködik, így amikor valaki megpróbálja megölni (ismét), ő csak egy vámpírban bízik, és ez nem Vlad, és hagyja, hogy a világon mindenki más azt higgye, hogy meghalt. Ez egy részről okos, más részről kicsit ostoba. Okos, oly módon, hogy miközben – nem számít, hogy a történet Leila szemszögéből van írva – mi, az olvasók egyszerűen tudjuk, hogy Vlad nem állhat a támadás mögött (mert hahó! Ő a lovag, nem pedig a sárkány “I am the Dragon and I always will be” – ok, lehet, hogy ezt egy kicsit elhamarkodtam?… ez nem is olyan egyszerű a Leila számára. Különösen azután, ahogyan elváltak. Tehát, amikor Maximus, Vlad régi (megkérdőjelezhető) barátja azt mondja, és kétségbeesetten próbálja meggyőzni a lányt arról, hogy talán ő ezúttal túlságosan is megsértette mindenki kedvenc vámpírjának nem kicsi egóját, Leila hisz neki (valamennyire), így ők ketten együtt indulnak el, hogy kiderítsék, ezúttal ki az igazi rossz fiú. Természetesen, semmi sem úgy alakul, ahogy tervezik, és Leila képességei életveszélyessé válnak… Sajnos saját magára nézve is, és az óra ketyeg.


Nézzük a pozitív tulajdonságait a könyvnek:

Gyors tempó. Meglepően és szórakoztatóan gyors és feszes tempót produkált az előző részhez és az első pár fejezethez képest. Gyorsan fokozódik, és az olvasót is a fotelébe préseli és már-már a pofánkba röhög, hogy “már pedig te innen fel nem kelsz, k*cs*g. Még közel sem végeztem veled.” Ettől jobb, mint a Once Burned. Az is jó volt, de még sem éreztem azt az igazi adrenalin löketet, amit a Twice Tempted a könyv túl nyomó részében hozott. Több harc, több akció, több veszély, ráadásul több a titok és rejtély.

Vicces. Nem, nem olyan, mint egy stand-up comedy, de annak ellenére, hogy még mindig hasonlóan sötét hangvételű, mint elődje, több vicces / szarkasztikus párbeszédek/belső monológok lelhetők fel benne.

A csavar. Nem az első csavar, vagy az utolsó csavar (az elég kiszámítható volt), de a közepén, ami volt. Van egy kém Drakula barlangjában. Elég sok időbe telt, hogy rájöjjek ki is az, de akkor is leginkább azért esett le, mert már olyan nyomokat kaptunk, mi olvasók, hogy azt nem lehetett nem észrevenni Viszont a csavar másik része, hogy kinek kémkedik a kém, igaz? Én hősiesen bevallom, hogy teljesen megfeledkeztem erről a karakterről! Feltűnt, aztán eltűnt, nem tulajdonítottam neki sok figyelmet. Szóval lehet, hogy ez inkább az én memóriámat/megfigyelő képességemet mutatja be inkább, de a fenébe is, a felismerés kb. engem is úgy pofán vágott, mint Vladot.

CAT!! Bizony, örök kedvenc karakterem egy kis időre feltűnik a színen és habár látszik, hogy Jeaniene nem szerette volna, hogy ellopja a reflektorfényt Leilától, még így is sziporkázott. Mindenkinek tetszeni fog az a rész, ezt borítékolom.

Karakterek: egy-két apró zavaró tényezőn kívül, semmi bajom a karakterekkel. Szeretem őket, szurkolok nekik (még annak is, aki nem érdemli meg), és néhányat szívesen karóba húznék. Ms. Frost, ideje lenne bemutatni Gretchent Iannek, demostmáraztántényleg! Pokolian jól szórakoznék…

Nincs szerelmi háromszög. Fuh. Így van, mindenki megnyugodhat, a veszély elmúlt. Ne engedjétek, hogy a fülszöveg megtévesszen. Habár én igenis kedvelem, Maximust… talán, esetleg…. NEM, KUSS! Nincs semmilyen szög, takarodj!


És most jöjjön a negatív:

A nézőpont. Leila nézőpontjának megvoltak az apró hátrányai már az első részben is, de engem különösképpen nem zavart. Persze, mindenki Vlad fejében akar belekukkantani (én is), de úgy érzem, hogy sokkal jobb ez így, hogy az egész csávó egy keresztrejtvény, és lépésről lépésre fejtjük meg. Szóval rendben volt ez a Leilás nézőpont, egészen eddig. És még most is, csak azért sorolom ide, mert az idő nagy részében, az izgalom abból adódik, hogy Leila állandóan haldoklik valami oknál fogva. Komolyan, majdnem meghalt vagy négyszer. De az Isten szerelmére, mindannyian tudtuk, hogy nem fog meghalni, mert ő az istenverte hősnő és még csak az elején/közepén vagyunk a könyvnek, és még vissza van több, mint húsz fejezet! Tehát a gond az, hogy félelmünk nem volt igazi, és nem éreztem, hogy tényleg aggódnom kellene érte. Lehet, hogy úgy jobban működött volna, ha a történet több karakter szemszögéből lett volna írva.

A romantikus Vlad. TUDOM, én írtam nem sokkal feljebb, hogy ideje lenne már, hogy kimutassa az igazi érzéseit, de hé! Ahogy az egész egyszerre csak úgy ömlött megállás nélkül a szájából, mintha megszállta volna valami egy kissé túl cukormázas és nyálas volt. Ez működött Bonesnak, még az előnyére is vált, de Vlad más karakter, és ez így egyszerre kissé sok volt. Szerintem. Édes volt, de talán túl édes. (Tudom, döntésképtelen vagyok, és akkor mi van??)

A függővég… Komolyan. Ez mi a búbánatos istennyila volt?? Kegyetlen! Az. Imádom a függővégeket, tényleg, de ez?? Ennek nem függővége van bazmeg, hanem semmilyen vége. Mintha elvágták volna. KELL NEKEM A KÖVETKEZŐ!! Már a most is késő. (Nem, ez nem számít bele a végső pontozásba. Ez csak én vagyok, ahogy diplomatikus szóhasználattal elküldöm Jeaniene-t a jó édes anyjába… de azért imádom <3)

NYEREMÉNYJÁTÉK

A mostani tíz állomásos blogturnénk az Éjszaka hercegéről szól, azonban ti is ismerhetitek a többi szereplőt, mi több lehet olvastátok mások könyvét is. A mostani játékunkban minden állomáson találtok egy könnyebb kérdést, amire a helyes megfejtéseket a Rafflecopter dobozába írjátok be.
[alert type=”warning”](Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)[/alert]
[alert type=”info”]Mennyi idős volt Leila amikor baleset érte és különleges képessége kialakult?[/alert]

a Rafflecopter giveaway

 


Turné állomások

11.29.Insane Life
11.30.Sorok között
12.01.Függővég (extra)
12.02.Angelika blogja
12.03.Dreamworld (extra)
12.04.Deszy könyvajánlója
12.05.Sorok között (extra)
12.06.Függővég
12.07.Olvasónapló
12.08.Dreamworld

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük