Blogturné – Jus Accardo: Tremble – Remegés [Nyereményjáték]

Végre itthon is megjelent a Denazen (Touch, Toxic) sorozat harmadik kötete, a Tremble – Remegés. Június 16 és 24 között kövesd tovább a Blogturné Klubbal Dez, Kale és a Hatosok kalandját és vegyél részt a nyereményjátékban, hogy tiéd legyen a Tremble egy példánya.

Blogturné – Jus Accardo: Tremble – Remegés [Nyereményjáték]

[alert type=”info”]
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Sorozat: Denazen #3
Terjedelem: 352 oldal
Fordította: Dobó Zsuzsanna
Műfaj: YA romantikus sci-fi
Megjelenés: 2018.06.08

Dez Crossnak megvannak a maga problémái.

Már majdnem tizennyolc éves és az elmeháborodás határán áll a Denazen részvénytársaság által használt drogtól, amivel a képességét igyekeztek fokozni. A hozzá közelálló emberek hátat fordítottak a földalatti mozgalomnak, és most a rossz oldalon harcolnak. És akkor még ott van Kale is… Ennél rosszabb már nem is lehetne a helyzet.

Már persze, amíg nem lesz mégis rosszabb. A Denazen egy új, Uralom elnevezésű kísérletet készül indítani, ami működik is. Ám ez azt jelenti, hogy ki a régivel és jöjjön az új. Kiadták a parancsot, hogy végezni kell a második kísérlet minden túlélőjével, köztük Dezzel is. A jó hír az, hogy az eredeti kísérletnek van egy túlélője. Egy nő, akinek a vérében talán megtalálható az ellenszer a Felsőbbrendűség csoportjába tartozók második generációjának hibáira. De nem csak az ellenálló Hatosok tudnak a nőről.

Dez apja képes lenne mindent megtenni, hogy megakadályozza a lányt az ellenszer megszerzésében – még azt az egyetlen dolgot is bevetné, amitől Dezben egészen biztosan egy világ omolna össze.

[/alert]

A Tremble azon könyvek közé tartozik, amikről elég nehéz úgy beszélni, hogy semmi fontosat ne kotyogjon el az ember, így a szokásosnál rövidebb értékelést olvashattok tőlem, mert igyekszem nem nagyon mélyre ásni a sztoriban, mert úgy gondolom, hogy ez a könyv követeli és megérdemli, hogy mindenki spoiler nélkül élje át a történetet.

A sorozat harmadik részeként a Tremble azért elég nagy elvárásokkal nézett szembe nálam. A Touch jó volt, a Toxicot szerettem, de még vártam valamire. Valami még nem volt az igazi, valami még hiányzott, hogy azt mondjam “WOW!”. Most már tudom mi hiányzott: a Tremble.

A Tremble csúcsminőségű, kalandos, drámai egy jó adag sötét humorral és szarkazmussal fűszerezve. Amik ebben a részben történnek gyökeresen megváltoztatják a szereplők életét és a történet menetét. Az olvasók jó, ha felkészülnek és bekötik magukat, mert a pulzusszám-növelő akcióra és harcjelenetekre, meglepő, és váratlan veszteségekre, mellbevágó titkokra, és legfőképp egy érzelmi hullámvasútra számíthatnak. Oly sok szereplőért lehet szurkolni, sok karaktert lehet gyűlölni és gyászolni.

Kale nagyon megváltozott és én ezt piszkosul élveztem minden percét! Eddig is csíptem, mert cuki volt, de a Tremblében imádtam. Aki jól ismeri az ízlésemet az nagyjából tudja mire számíthat, aki nem annak nagy meglepetésben lesz része (muhahaha). A szinte-új képessége meg bitang ütős! Dez még mindig parádés, tanul a hibáiból és komolyodik, ugyanakkor még mindig az a pimasz energiabomba, akit megszerettünk. A mellékszereplők ezúttal egy kicsit a háttérbe szorultak, persze ez érthető így a történet vége felé közeledve inkább a fő szálra fókuszálunk (végre). De nem lennék én, ha nem említeném meg, hogy dühös vagyok Alex miatt (csak semmi spoiler). Imádom Alex és Kale közötti szópárbajokat, úgyhogy ajánlom Jusnak, hogy ne kelljen ennek búcsút mondanom a következő részben! Két kiemelkedő mellékszereplő volt: Able és Aubrey, akikből remélem még jó sokat kapunk később (az extra jelenetük a könyv végén fergeteges)

A Tremble nem hibátlan, helyenként jobb, helyenként rosszabb, de őszintén mondom, engem nem érdekelnek ezek a bukdácsolások, ha Jus ilyen lenyűgöző, energikus történetet és egy ilyen őrült bandát ad nekünk. Bár az első rész óta tetszett a sorozat, de a Tremble egy teljesen új szintre emelte és most már imádom. Köszönöm, Jus, hogy most kétségbeesetten várhatom a következőt…

Ajánlom?


BTK EXTRA – Kedvenc idézetek

[alert type=”success”]„Basszus.
Ha léteznek sellő Hatosok, akkor én kiszállok a buliból.”[/alert]

[alert type=”success”]„Természetemnél fogva adrenalin függő voltam. De ez most más volt. Egy dolog olcsó kis izgalmakért kockázatot vállalni, de menekülőút nélkül szemben állni egy megvadult medvével az már egészen más tészta. Farkasszemet néztem a halállal, ahogy Brandt mondaná. Témába vág, különösen, hogy Ginger még születése előtt Kaszásnak nevezte el Kale-t. Szóval itt álltam én. Farkasszemet nézve a Halállal és arra bíztattam, hogy vigyen el.”[/alert]

[alert type=”success”]„Ha lenne lehetőségem ezen a világon akárki mást megérinteni, akkor sem hiszem, hogy rajtad kívül bárkit akarnék.”[/alert]

[alert type=”success”]„Teljesen kattant az ürge. Az egyik percben még normális, aztán mintha elmentek volna nála otthonról. Ha engem kérdez, akkor PCP-t szed. Ez a kölyök magasabban repül, mint egy papírsárkány.”[/alert]

[alert type=”success”]– Oké. Roz erős. Magabiztos és hűséges. Ott van, amikor szükségem van rá.
– Gratulálok! – motyogtam. – Úgy tűnik, egy németjuhásszal randizol.[/alert]


MEGRENDELEM


A mostani játékunkban a különleges képességekkel rendelkező tagokból álló csoportok kerülnek a középpontba. Minden állomáson találtok egy képet, és a ti feladatotok megmondani, hogy melyik csapatot is látjátok.

A kiadó felajánlásával három Tremble példányt sorsolunk ki a helyesen válaszolók között.

[alert type=”e.g. warning”]Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.[/alert]

a Rafflecopter giveaway


06.16. – Függővég
06.18. – Kelly & Lupi olvas
06.20. – Sorok között
06.22. – CBooks
06.24. – Deszy könyvajánlója

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük