TRAILER: Megérkezett az első előzetes Duncan Jones és a Netflix közös filmjéhez

Az első képek után végre megérkezett az első két perces előzetes is Duncan Jones régóta várt sci-fijéhez, a Mute-hoz. A Hold, a Forráskód és a Warcraft rendezőjének 15 évnyi munkáját 3 hét múlva a Netflix hozza el nekünk és nem is akármilyen szereplőgárdával.

Az Alexander Skarsgård, Paul Rudd és Justin Theroux főszereplésével készül film története 40 évvel a jövőbeli Berlinben játszódik és Leo Beiler, egy néma csapos körül forog, aki a titokzatos körülmények közt eltűnt élete szerelme, Naadirah utáni nyomozása során egészen Berlini alvilág legsötétebb bugyraiban köt ki. Itt találkozik két amerikai csodabogár sebésszel (Justin Theroux és Paul Rudd) és minden jel arra mutat, hogy ők az egyetlenek, akik valamiféle információval szolgálhatnak Naadirah hollétéről.

A filmet a ‘Hold’ “spirituális folytatásának” nevezik. A pontos műfaji besorolása science fiction misztikus thriller, és nem véletlen, hogy néhány képsorai az 1982-es sci-fi klasszikust, a Szárnyas fejvadászt idézik, ugyanis Duncan elmondta, hogy annak idején (2003-ban), Ridley Scott klasszikus sci-fije inspirálta a Mute forgatókönyvének megírásakor.

Jones a twitteren elmondta, hogy ez a film az ő “Don Quijote-ja”, és a legelső forgatókönyv megírása óta szinte minden az elkészítése ellen dolgozott. Kezdődött például a főszereplő castingjával, amiből végül megszületett a rendező debütáló filmje, a Hold:

“Ez [Mute] lett volna az első filmem. Elküldtem Sam Rockwellnek, aki imádta! …de Leo szerepére vágyott, amit később Alex Skarsgård kapott meg. Nem engedtem, de annyira lenyűgözött Sam, hogy úgy döntöttem külön írok számára valamit. Ebből lett a ‘Hold'”.

A Mute február 23-án érkezik a Netflixre.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük