Blogturné – Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő Mágia [Nyereményjáték]

Kedvenc nagyszájú zsoldosunk (nem, nem Deadpool), Kate *tökös mágiahasználó* Daniels végre visszatér a hazai könyvespolcokra. A Blogturné Klub 6 bloggere pedig 2017. november 20-tól 2017. november 25-ig bemutatja, hogy miért is ez az egyik legjobb könyv a sorozatban A turné végén pedig három ügyes és szerencsés nyertes egy-egy ‘Magic Burns – Perzselő mágia’ példánnyal lesz gazdagabb.


[alert type=”info”]

Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Mergl-Kovács Bernadett
Oldalszám: 360
Műfaj: Felnőtt Urban Fantasy
Értékelés: 4,5 pont

Atlantában elszabadulnak az indulatok és felforrósodik a hangulat…

Kate Daniels zsoldosként a balul elsült mágiahasználat romjait takarítja el, ezért ha valaki, ő aztán pontosan tudja, hogy Atlantában úgy változik a paranormális energiahullám, mint az apály és a dagály. Azonban a hétévente egyszer jelentkező hatalmas mágiakitöréskor a varázsnak semmi sem szabhat határt. Amikor Kate-et felkérik, hogy szerezze vissza a Falka ellopott térképeit, hamar rá kell jönnie, hogy sokkal több forog kockán, mivel ez csak az első lépést két, az újjászületésben reménykedő istenség ádáz küzdelmében.

Ha Kate-nek nem sikerül elhárítania a véres összecsapást, az a város pusztulásához vezethet…

[/alert]
Végre! Azt hittem már sosem jön a második rész itthon. De itt van, megérkezett, mindenki nyugodjon le a picsába! Vagy inkább ne, mert ez az egyik kedvenc részem a sorozatból és itt indulnak be a dolgok, itt már a vak is láthatja, miért szeretjük, mi, Kate Daniels mániákusok ennyire ezt a bagázst.  No, de kezdjük az elején.

Az Andrews írópár stílusán már itt észrevehető, hogy könyvről könyvre jobb, sokkal gördülékenyebb a történetvezetés, a színhely átvezetések, az új szereplők bemutatása is jobban megy nekik, mint az első részben. Levetette azokat a hibákat gyakorlatilag, amik a sorozat kezdő kötetnél szinte kivédhetetlenek. Ezért is szerintem már itt simán bele lehet szeretni a sorozatba és a szereplőgárdába, jobban bemutatja az erőviszonyokat, ki kivel milyen kapcsolatban áll és milyenben állhat(na) a jövőben, és a világ szabályait és játékosait is újra (és részletesebben) szépen elmagyarázza, amit mostanra azért már jobban megértünk, mint először.

Nem szeretnék a történetről sokat elmondani, csak annyit, hogy természetesen ezúttal is a mágia körül forog minden, ráadásul erősen átitatja a kelta mitológia, viszont az Urban Fantasykra oly jellemző nyomozgatás sem marad el. Ezt a három dolgot ötvözi úgy, hogy a sorozat egyik legkalandosabb és legviccesebb, a mitológia szempontjából pedig legérdekesebb részét kapjuk. A könyv egyből egy jó kis akcióval indít, aztán picit emlékeztet minket milyen világban is vagyunk, találkozunk néhány régi és új karakterrel, és felvezeti azt a szálat, aminek kapcsán Kate ismét a Falkával és Currannel kénytelen együttműködni a mi nagy örömünkre.

Szóval a lényeg dióhéjban, hogy van ez a 7 évenkénti nagy mágiakitörés, amikor a mágia annyira felerősödik, hogy nem tűnik el teljesen akkor sem ha visszajön a technológia. Ilyenkor minden mágikus lény erősebb lesz, mágikus kapuk nyitódhatnak ki és dimenziók közti határmezsgyék vékonyodhatnak el, ja, és lehet, hogy néhány isten és istenné válni akaró fura figura a még furább mitológiai okádék haldémon hadseregükkel próbálják átvenni a hatalmat egymás felett, naná, hogy az emberek világának rovására. Szóval..csak a szokásos.

A régi szereplőgárdát még mindig imádom, sőt jobban is, mint az első részben, és az új szereplők is tökéletesen be tudtak illeszkedni és mindegyik valami pluszt hozott a sorozatba. Kate szép lassan nyílik meg az olvasó előtt, csakúgy, mint a többi szereplő előtt, és így értjük meg mire miért úgy reagál, ahogy. Egyre tökösebb, de egyre többször előkacsintgat az emberi énje is a Terminátor álca alól, például July, az egyik új szereplő – akit imádni fogtok most is és a következő részekben is -, a védelmező anyukát hozza ki Kate-ből, Andreával való barátsága a hűségét és odaadását mutatja meg, Currannel alakulgató viszonya pedig azt, hogy nem csak egy érző, de egy sebzett szív lapul Kate-ben.  Tudom, hogy mindenki a nagy titkára kíváncsi, de én nem mondom el, hogy kiderül-e vagy sem :P. Csak annyit, hogy megéri várni rá. Curran ebben a részben benyomta a kakaóját és kezdhetitek kapizsgálni miért taszította le nálam Bonest az álompasis listám első helyéről. Belőle is többet kapunk, de épp csak annyira, hogy még jobban felkeltse az érdeklődésünket és még jobban várjuk mi lesz közte és Kate között. Nagyon eltalálták a figurát, néha, de akkor nagyon cuki, meglepően humoros, Igazi Alfa hím minden értelemben: fafejű, hirtelen haragú, szexi, tekintélyt parancsoló, igaz vezér, odaadó, önfeláldozó, és egy vérbeli harcos, aki egyébként a politikához is elég jól ért. Három kedvencem volt még a könyvben: Derek (őt egyre jobban bírom, kis cukifiú), a már fentebb említett July, aki egy szerencsétlen véletlen folytán kerül Kate gyámságába, de fiatal kora ellenére rendesen felvágták a nyelvét, nagyon szeretem őt is. Illetve a harmadik Bran,egy közel-sem-piti tolvaj és profi íjász, aki nem mellesleg erős mágiahasználó. Szerintem elég, ha annyit mondok, hogy Kate-et és a Falkát is bemerte támadni tehát vagy őrült vagy nagyon badass…inkább mindkettő. Ráadásul egy szoknyapecér és én imádom. Simán olvasnék vele egy origin sztorit.

Személy szerint imádom látni, ahogy ezek a karakterek hol összekovácsolódnak, hol egymásnak feszülnek, lassan az sem érdekel melyik-melyik, mert mi mindegyikkel csak jól járunk, hisz tutifix, hogy valami epic dolog sül ki belőle.

Az Urban Fantasynál mindig jogos kérdés, hogy mennyi romantika van benne? Az előző részben nem nagyon volt, illetve a végén lehetett sejteni, hogy előbb utóbb lesz valami. Na ebben a részben már az embernek nem, hogy vaknak, de süketnek és némának is lennie kell ahhoz, hogy ne vegye észre a nagy dudáló vonatot, ami a romantikus szál közeledtét jelzi. Hőseink nem esnek egymásnak még, nem vallanak örök szerelmet, leginkább szívatják egymást, de már félúton vannak a cél felé. És ez az út legyen akármilyen lassú, így tökéletes.

A Kate Daniels könyveknél, jobb ha hozzászoktok, hogy a kaland és az akció elmaradhatatlan kellék, és a Magic Burns is bővelkedik bennük, szóval biztonsági öveket bekapcsolni, oxigénmaszkot bekészíteni, a szék karfájára vigyázni tessék!

Blogturné – Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő Mágia [Nyereményjáték]

Nyereményjáték

Kate és társai ezúttal a kelta mitológia veszedelmes lényeivel szemben próbálják vért és verejtéket izzadva megvédeni Atlantát. Ebben a turnéban mi is hasonló küldetésre küldünk titeket, ám, ahhoz, hogy legyőzzétek a gonosz erőket, kicsit jobban meg kell ismerkedjetek a kelta mitológiák világával. Hat állomáson, hat ezzel kapcsolatos név/fogalom leírását találjátok, a ti feladatotok pedig, hogy megfejtsétek miről/kiről szól a leírás, és beírni a rafflecopter megfelelő sorába.

[alert type=”e.g. warning”]Figyelem! A postázás kizárólag magyarországi címre történik. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.[/alert]

A halál és a háború hármas istennőjének, az ír Badb-nak az állata. Morrighan, Nemhain és Macha istennők összefoglaló neveként használják. Ez a három istennő félelmet és bátorságot egyaránt gerjeszthetett a küzdő felekben, így befolyásolva a csata kimenetelét.

a Rafflecopter giveaway


Turné állomások

11.20. Függővég

11.21. MFKata gondolatai

11.22. Olvasónapló

11.23. Kelly és Lupi Olvas

11.24. Deszy Könyvajánlója

11.25. Insane Life

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük