Blogturné ~ Richelle Mead: The Glittering Court – A ragyogó udvar

A Vámpírakadémia sikerszerzője visszatér! Ismerjétek meg velünk Richelle Mead új regényét, ami egy különlegesen ismerős világba kalauzol minket, ahol a grófnő hőskisasszony a szabadságáért küzd. A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában három példányt is nyerhettek a könyvből! Kövessétek velünk a turnét.
A mai állomáson értékelés helyett megismerkedhettek egy picit a sorozat három főszereplőjével.

[alert type=”info”]Kiadó: Könyvmolyképző
Sorozat: The Glittering Court/ A ragyogó udvar #1
Megjelenés: 2017. 10. 31.
Műfaj: YA történelmi fantasy/ romantikus
Terjedelem: 536

A Ragyogó Udvar Osfrid előkelő palotáitól Adoria aranyporán és vadregényes erdein keresztül mutatja be Adelaide életét. Az osfridi grófnő komornája személyazonosságát ellopva megszökik előre elrendezett házassága elől, hogy új életet kezdjen Adoriában, az Új világban. Ehhez pedig be kell iratkoznia a Ragyogó Udvarba. Az Udvar egyszerre iskola és üzleti vállalkozás: szegény lányokból előkelő hölgyeket faragnak, hogy tehetős, hatalommal bíró férjet foghassanak maguknak az Új világban.

Adelaide számára természetesen semmiféle kihívást nem tartogat a tananyag. Tanulmányai során összebarátkozik a tűzről pattant hajdani mosónővel, Tamsinnel, valamint a gyönyörű sirminicai menekülttel, Mirával. Csupán egyetlen ember jön rá, ki is ő valójában: az éles eszű Cedric Thorn, a Ragyogó Udvar gazdag tulajdonosának fia. Adelaide rádöbben, hogy Cedric is sötét titkot rejteget, és közös tervet szőnek: megpróbálják a lehető legtöbbet kihozni Adelaide hazugságából.

Csakhogy hamarosan bonyodalmak akadnak – először akkor, amikor átkelnek az Osfridet és Adoriát elválasztó veszélyes vizeken, majd később, amikor Adelaide felkelti egy befolyásos kormányzó figyelmét. Ám egyetlen bonyodalom sem bizonyul olyan ijesztőnek, mint az Adelaide és Cedric közötti vonzalom. Ha engednének az érzelmeiknek, botrány törne ki a Ragyogó Udvarban, és mindkettejüket a vad, feltérképezetlen, messzi területekre száműznék…

[/alert]


 

BLOGTURNÉ EXTRA – ISMERD MEG A 3 FŐSZEREPLŐT:

A Glittering Court sorozat három részes lesz, ám nem a megszokott formulát követi. Azért is érdekes, mert egy történet, három nézőpontra osztva (látta valaki a Nyolc tanú c. filmet? Na, pont olyan). Mind a három könyv ugyanazt az eseményt dolgozza fel, de három különböző szereplő szemszögéből, míg végül a teljes kép összeáll. Ez azt jelenti, hogy bármilyen jelentéktelennek tűnő dolog/karakter egy másik lány könyvében kulcsfontosságú szerephez juthat. Ezért is lényegében teljesen mindegy milyen sorrendben olvassuk a sorozatot.

 Adelaide

Név: Adelaide Bailey
Jellemzők: 18 éves, barna hajú, kék szemű
3 szóban: okos, vicces, bájos
Erősségek: művészi hamisítás, személyazonosság-lopás, keringő
Gyengeségek: férfiak, akik hasonlóan humorosak
Jelenlegi státusz: nemesasszony, aki egy nemesasszonynak tanuló közembernek adja ki magát
Ő mondja: “Ugyan már, minek itt szemétkedni, ha itt vagyok én? Ha te akarsz lenni a legjobb, akkor én vagyok az aduász.”
Mások mondják róla: “Kérlek, legközelebb gondolkozz, mielőtt beszélsz.”

Mira

Név: Mirabel Viana
Jellemzők: 18 éves, fekete hajú, barna szemű
3 szóban: rugalmas, nemes, kemény
Erősségek: képes nyugodt maradni akkor is, amikor az emberek szemtől szembe rágalmazzák, mert tudja, hogy később bosszút állhat
Gyengeségek: a világ, mely úgy tűnik szigorúan a jó és a gonosz között van felosztva, ahol köztes nem létezik
Jelenlegi státusz: a polgárháborútól elmenekülve, most azt a feladatot kapta, hogy keressen magának egy jómódú férjet. Szíve szerint, inkább saját maga szerezne vagyont.
Ő mondja: “Meditálással nem lehet legyőzni a gonoszt“
Mások mondják róla: “Hát, ő egy háborús övezet túlélője. Nem hiszem, hogy annál nehezebb dologgal kellene szembenéznünk.”

Tamsin Wright


Jellemzők: 18 éves, vörös hajú, barna szemű
3 szóban: ambiciózus, konok, hűséges
Erősségek: mindenben jobb nálad
Gyengeségek: Gyakran elveszti hidegvérét, többet káromkodik, mint amennyit kellene – de ha egy versengő lányokkal teli házban ragadnál, te nem káromkodnál?
Jelenlegi státusz: korábbi mosónő lánya, minden erőfeszítésével azon van, hogy a Ragyogó Udvar ranglétrájának a tetejét ő uralja, azok után, hogy a nemesség végzett a családjával.
Ő mondja: “értened, hogy nem aljasságból viselkedek így. Jó okom van rá, hogy a legjobb próbáljak lenni, és a lehető legjobb partit kifogni Adoriában. Ha tudnád, hogy mi… hogy mi múlik ezen…”
Mások mondják róla: “általában hagytuk, hadd osztogassa ő az utasításokat. Egyszerűbb volt, mint vitába szállni vele.”


NYEREMÉNYJÁTÉK

A könyv hősnője, Adelaide nagyon tehetséges festő, és tökéletesen ért ahhoz, hogy híres művészek képeit lemásolja.

A mostani játékunk során olyan híres festményeket mutatunk nektek, amiket Adelaide könnyedén tudna reprodukálni. A feladatotok, hogy a festő nevét, vagy a festmény címét beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

[alert type=”warning”]

Figyelem! A válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.[/alert]

a Rafflecopter giveaway


További Állomások

– 10.26. – Sorok Között
– 10.28. – Függővég – Ismerd meg a 3 főszereplőt! (Extra állomás)
– 10.30. – CBooks
– 11.02. – MfKata gondolatai
– 11.04. – Deszy könyvajánlója
– 11.06. – Bibliotheca Fummie

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük