Olvasok Hazait Book Tag

Ismét egy book taggel jelentkezem, amit Lupi talált, méghozzá Rétánál, a HaBár, a könyves kocsma blogon, és mi szemét módon úgy döntöttünk, hogy meghívás nélkül is megcsináljuk. Az Olvasok Hazait Book Tag azért jött létre, hogy a kitaláló kicsit ösztönözze a nemzetközi Booktuber közösséget arra, hogy mutassák be saját kis hazájuk irodalmát. Tehát értelemszerűen itt most Magyarországgal és a Magyar írókkal kapcsolatos könyveké lesz a főszerep.

Aki ismer, az tudja, hogy nekem ez mekkora kihívás volt, tekintve, hogy nem vagyok nagy magyar könyv olvasó, és a kötelezőkkel is végtelen harcot vívtam anno az iskolában, de úgy voltam vele, üsse, kő, ez az igazi kihívás.

Mi a kedvenc gyerekkori könyved az országodból?
(Ha nincs kedvenced, nevezz meg egy népszerű gyermekkönyvet az országodból!)
Itt valószínűleg a legtöbb válasz a Vuk lesz, de bevallom hősiesen, én sosem szerettem a Vukot. *elbújik a kőeső elől*. Engem sosem kötött le, inkább a Magyar népmesék gyűjteményéből válogattam. Ezek a kis rövidke, de tanulságos mesék pont azért jók, mert a legtöbb gyermeknek nincs kedve 20-40 oldalakat olvasgatni, vagy 2 órát végigülni és figyelni. Viszont a Magyar népmesék rövid terjedelmüknek hála szerintem sokkal nagyobbat ütnek, és még ha kicsit komolyabb témát feszegetnek, mindazt úgy teszik, hogy egy óvódás is élvezze és esetleg később eszébe jusson.

Mondj egy hazai könyvet, amit az iskolában olvastál!
(Általános vagy középiskola, a választás rajtad áll!)
Körülbelül egyszer sem olvastam el a kötelezőket (inkább megnéztem, vagy felolvastattam mással :D) az iskolában, egy kivételével: A Kincskereső kisködmön Móra Ferenctől. Kisgyerekként is és még most is teljesen rá tudok hangolódni, és talán ez volt az összes közül a legidőtállóbb, a legfontosabb, hiszen sajnos még ma is releváns és sokat tudna tanítani a fiataloknak és felnőtteknek egyaránt.

Melyik az a könyv, ami a kedvenc hazai környékeden játszódik? És/vagy nevezz meg egy könyvet, ami az országodnak azon területén játszódik, ahova el szeretnél jutni!

Fábián Janka: A ​Gellért-hegy titka illetve Berend Miklósné: Elátkozott ​tündérkert (Margitsziget). Mindkét helyen csak egyszer jártam, de azonnal beleszerettem. 🙂

Nevezz meg egy történelmi regényt, ami a hazádban játszódik!

Hanczár János: Óperencia c. könyve a magyarok Honfoglalást lezáró Pozsony mellett megvívott csatáját tárgyalja. A Magyar történelemben mindig is a honfoglalás korszaka volt a kedvencem.

Mutass egy klasszikus regényt az országodból!

Madách Imre: Az ​ember tragédiája. Imádtam a témáját, a stílusát, a kreativitását és szívesen tanultam róla.

Melyik az a könyv az országodból, amit még nem olvastál, de szeretnél?

Michael Walden : Eshtar 1.  Lehet, hogy megszívnám vele, de mióta először megláttam a borítót, azonnal olvasni akartam. Illetve most már tényleg nem ártana olvasnom valamit On Sai-tól is, mert már nagyon izgatja a fantáziámat. 🙂

Említsd meg a kedvenc hazai szerzőidet, könyveidet!

Hát nem hittem, hogy valaha is fogok tudni egy ilyen kérdésre válaszolni,d e hála a Blogturné Klubnak, azért megszerettem néhány hazai szerzőt: Gaura Ágnes: Vámpírok ​múzsájaJ. Goldenlane: Holdnak ​árnyéka.

>>> Olvasd el Lupi válaszait is <<<

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük