Summer Days Book Tag

Köszönhetően az én kedves Guardian Friendemnek, avagy Lupinak, aki volt olyan merész és kihívott, én is jól kitöltöttem ezt a nyári Book Taget így a nyár végére.


1 – Nyáron mindenkinek kicsivel több szabad ideje van, ezért az új könyvek mellett előkerülnek már a régen olvasott regények is, egy kis nosztalgia erejéig. Te melyik könyvet olvastad a legtöbbször?

Körülbelül egálban lehet a Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz (Cat és Bones 1.) és a Nalini Singh: Angyalvér (Angyali vadász 1.). Mindegy hányszor olvasom újra őket, sosem unom meg. Bárhol, bármikor kategória.


2 – Ha nyár, akkor kötelező olvasmány, vagy tipikus nyári olvasmányok? Ha már nem jársz iskolába, akkor értelmezd úgy a választ, amikor még iskolába jártál!

Nem volt az a pénz, hogy én bármit olvassak abban az időben, főleg kötelezőt… 😀


3 – Egy szerinted tipikusan nyári olvasmány:
Nem hiszem, hogy bármikor olvastam volna ilyet, mert ugyanazt olvasom nyáron is, mint máskor :D, de ha muszáj, én biztos Kis Vikut vinném magammal nyaralni. Ha nem férne bele a bőröndömbe, a könyvét azért tuti belezsúfolnám. Bihari Viktória Tékasztorik és egyéb vikuságok. Mindegy hányszor olvasom el egy-egy sztoriját, mindig a padlón kötök ki, taknyom-nyálam-könnyem egybe folyik. Vannak hosszabb-rövidebb regék is, így gyakorlatilag mindig van idő egy kis Vikuságra.


4 – Ha nyár, akkor szerelem! Kedvenc könyves párosod?
Oh jeez, Kikkel is kezdjem?? Karen Marie Moning: Dani és Ryo (bár egyelőre nem canon, de ha egyszer végre az lesz, érzem, hogy letipor minden kedvenc párost). Ha canon, akkor nem tudok választani, annyi van!


5 – Olvasmányaid alapján, te hova utaznál el legszívesebben nyaralni?

Valós hely: a.) New Orleans (te tehetsz róla, Kenyon!), b.) Dublin (Rohadj meg, Moning)… akárhogyis, azt hiszem mindenképp jól berúgnék 😀
Fikcionális: A tüskék és rózsák udvara c. sorozatból VELARIS!! És nem csak azért, mert ott van Rhys és Cassian 😉


6 – Ez lehűt! Mondj egy borzongató könyvet, amit szerettél!
Scott Hawkins: Az Égett-hegyi könyvtár
Nem horror könyv, de elég beteg (és zseniális) gyenge idegzetűeknek nem ajánlott. Hawkins bármilyen hangulatot képes előteremteni akár egy szóval is, de WOW, a fickónak durva vallatási/motivációs módszerei lehetnek. Itt megkaptam az egész éves brutalitás adagomat. Az író nemhogy nem szépített, de jelenetről-jelentre fokozta.


7 – Ez felpezsdít! Mondj egy érzelmektől túlfűtött, forró szerelmi történetet, amit olvastál!
Kresley Cole: Vámpírbosszú / Lothaire (Halhatatlanok alkonyat után 12.)
Holy shit! Ez még nekem is érzelmileg túlfűtött volt 😀


8 – Idén nyáron melyik könyvet viszed magaddal a nyaralásodra?
Nem nagyon megyek nyaralni, de hamarosan megjelenik az új kedvenc sorozatom legújabb része, a Call of the Wilde (Immortal Vegas, #8) Jenn Starktól, úgyhogy esélyes, hogy ezt vinném.


Köszönöm szépen, Lupi a kihívást, egy élmény volt 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük