A CW női gladiátorokkal erősít, készül a Valiant sorozat

A CW csatorna egy új sorozaton dolgozik, ám ezúttal szuperhősök és vámpírok vagy démonok helyett a női gladiátoroké lesz a főszerep. A dráma sorozat Lesley Livingston young adult könyvét, a The Valiant-ot dolgozza fel. A sorozatot Laurie Arent és Mary Beth Basile írják és producálják a Warner Bros. Television-nal közösen. Arent a NCIS: New Orleans, A Life and the Client list írója és producereként ismert, míg Basile társproducer volt az October Roadnak.

[alert type=”info”]Livingston regényének főszereplője Fallon, a kelta király leánya és egy legendás harcos – akit Julius Caesar seregei öltek meg – legfiatalabb testvére. Mielőtt Fallon csatlakozhatna apja háborús alakulatához, a lányt elfogják és eladják egy elitképző iskolába, ahol női gladiátorokat képeznek, akik Caesar arénájában harcolnak a hírnévért és a vagyonért. A dolgok akkor válnak bonyolulttá, amikor a lány elkezd érzelmeket táplálni Cai iránt – egy fiatal római katona és megesküdött ellensége iránt.[/alert]

A regény idén februárban jelent meg, 2018-ban jön a második rész és elég vegyes visszajelzést kapott, de a CW-nek van egy olyan képessége, hogy szarból is tud várat építeni (amit aztán hajlamos tönkretenni, de legyünk pozitívak), úgyhogy ha beváltja mindazt, amit ígér (akció, kaland, dráma, romantika, erős női karakterek, történelmi háttér, brutalitás, izgalom) és egy jó szereplőgárdát tudnak összehozni, még simán egy ütős sorozatot hozhatnak ki belőle, bár azért valószínűleg a Spartacus szintjét közelről sem fogja megütni, de reménykedjünk.

Arról egyelőre nincs pontos infó, hogy a CW teljesen adaptálja a könyvet, vagy csupán nagy vonalakban merít inspirációt, de a Variety közzétett egy rövid leírást a készülő sorozatról, ami egy picit másnak tűnik, mint a könyv:

[alert type=”info”]“A sorozat egy kelta hercegnőről szól, aki egy elrendezett házasság és egy burokban töltött élet elől menekül, amikor is Julius Caesar emberei elfogják és szolgasorba kényszerítik. Végülő is egyike lesz azoknak az első női gladiátoroknak, akiket azért képeznek, hogy  Caesar arénájában a hírnévért, a vagyonért és a szabadságért küzdjenek meg egymással.”[/alert]

A könyv második része 2018. Februárjában érkezik:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük