Blogturné – Jeffrey Brown: Jedi Akadémia 2[Nyereményjáték]

Hallottál már a Jedi képzőről? Arról a helyről, ahol az ifjú padavanok az Erő segítségével tárgyakat emelgetnek, és ahol Kitmama a vuki tanár testnevelést oktat a diákoknak? Roan Nochez régi vágya, hogy csillagpilóta legyen, de a tanév kezdetén mégis a Jedi képzőben találja magát. A népszerű művész, Jeffrey Brown vicces történetei elevenednek meg a lapokon, és a tőle megszokott módon a nevetés most is garantált.

Természetesen a Blogturné Klub sem maradhat ki Roan kalandjaiból, ezért június 6-tól 13 állomáson keresztül olvashattok a megjelent két kötetről. Megismerhetitek, sőt ha velünk játszotok, tiétek lehet az egyik példány!


[alert type=”info”]Kiadó: Kolibri
Sorozat: Jedi Akadémia #2
Megjelenés: 2017
Műfaj: gyerek képregény
Terjedelem: 176
Fordító: Horváth M. Zsanett

“Azt hittem, a második évem a Jedi Akadémián simán telik majd, és így is volt… eleinte. Építettem egy szuper robotot, tanulmányútra mentem egy jeges bolygóra, és messzire elkerültem Gammy galaktikus kajáját. De aztán minden összekuszálódott! A pilótaképzés sokkal nehezebb volt, mint vártam, a legjobb barátaim hanyagolni kezdtek, és az osztály zsarnokai megpróbáltak átcsábítani a sötét oldalra – ami egész jó mókának tűnt! És még azt hittem, hogy a régi suliban már mindent láttam…”

[/alert]


A sorozat első részénél már kifejtettem, hogy mi vonzott a könyvekhez és miért jelentkeztem a turnéra, illetve azt is, hogy ebből a szempontból egy kicsit mellé nyúltam.
A második rész egy fokkal jobban tetszett, a poénok is picivel jobbak voltak. Nagyon bírtam, hogy néhány a filmekből ismert ikonikus mondat is feltűnt, persze a könyv stílusához és mondanivalójához formázva. Még mindig érezhetően a középiskolát épphogy csak kezdő gyerekeknek íródott, viszont az első részhez képest egy kicsit komolyabb témát feszeget.
A középiskolás sötét oldal erői gyülekeznek főhősünk, Roan felett, és ígérgetik a szokásos sütiket, mint a jó cserkész kislányok. Roan pedig, mint ahogy biztosan mindenkivel előfordult a középiskolában, fenn is akad a horgon, és elcsábul. Fő témája az igaz barátság és a különös figyelmet igénylő szociális terrorizmus a közösségi oldalakon és az iskolában. Persze nem csak ilyen sötét részek vannak, azért építünk itt egy droidot is, jedi trükköket is bevetünk és még repülünk is.
Még mindig tök jól vegyíti a szerző ezeket a témákat a fun Star Wars elemekkel, és igazából ezért is tudok pozitívan tekinteni rá, mert szerintem egy halál jó, hasznos és tanító jellegű kis könyv a célközönség számára. Bár a mai középiskolások azért már kinőttek ebből,  de a kicsivel fiatalabb korosztály játékos nevelésére tökéletesen megfelel. Nem csak otthon a szülők, de akár tanárok is felhasználhatják egy-egy ilyen tematikus órán.

VERDIKT:


 

NYEREMÉNYJÁTÉK

Bemutatjuk nektek a karaktereket, akik a Jedi Akadémián szerepelnek, néhányuk talán ismerős lehet. A feladat, hogy a nevüket írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába. De ne izguljatok, ha újak a szereplők, a bloggerek nevüket elrejtették a bejegyzéseikben, úgyhogy ki is tudjátok rakni őket!

[alert type=”warning”]

Figyelem! A válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.[/alert]

 

a Rafflecopter giveaway


További Állomások

Jedi Akadémia 1.

06.07. Insane Life
06.08. Függővég
06.09. Dreamworld
06.11. CBooks
06.12. KönyvParfé

Jedi Akadémia 2.

06.14. Deszy
06.15. Dreamworld
06.17. Függővég
06.18. CBooks

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük