Blogturné – Kresley Cole: Végtelen lovag (Endless Knight) [Nyereményjáték]

Végre itthon is folytatódik Kresley Cole sötét, de annál inkább lebilincselő YA sorozata, Az Arkánum Krónikák. A második kötet a könyvhétre érkezik, a Blogturné Klub pedig egy haláli turnéra invitál minden rajongót. Tartsatok velünk,

22 Arkánum kártya. 22 kiválasztott. Az Arkánum Krónikák középpontjában a Tarot pakli ütő kártyái állnak, a Nagy Arkánum. Képzeld el, ha a Halál, a Szeretők, a Bolond, az Ördög, stb valójában különleges képességekkel megáldott tinédzserek lennének. Ahhoz, hogy legyőzzék a többi “kezet”, meg kell tanulniuk szövetségeket kötni. Ám óvatosnak kell lenniük, hiszen sosem egyértelmű ki melyik oldalon áll.


[alert type=”info”]Kiadó: Könyvmolyképző
Sorozat: Arkánum krónikák #2
Elit start: 2017.06.08
Várható megjelenés: 2017.07.07
Műfaj: Paranormál romantikus YA
Terjedelem: 376
Fordító: Szoboszlay Anna

Néhány évszázadonként eljön az idő, amikor a tarot kártya lapjai életre kelnek, hogy megküzdjenek egymással, életre-halálra.

– Minden játékban végzett velem?
– Nem mindben. De a Lótusz Hölgye akkor is meghalt.
– Vagyis mások öltek meg… Nyertem már játékot? – Azt kívántam, bárcsak ne tudnám meg. – Hányszor?
Matthew habozott.
– Többet, mint bárki más előtte. Vagy azóta.
Akkor gyilkosságban rekordtartó vagyok. Nem csoda, ha Selena annyira aggódik, amikor új Arkánumokkal találkozunk. Mindenkinek rám fáj a foga.
– Ki kapott el?
Matthew a kezét nézte. Téma lezárva.
– Akkor azt áruld el legalább, hogy a Halál hányszor kapott el!
– Ez a Halál? Az utolsó három játékban kétszer. – Matthew barna szeme elkomorodott, amikor hozzátette: – Gyakorlat teszi a mestert.

Tegyél fel mindent egy lapra!

[/alert]


 

Három és fél évvel és több száz könyvvel azután, hogy először olvastam, a Végtelen lovag, és maga a sorozat is még mindig az egyik nagy kedvencem, és tűkön ülve várom az újabb részeket (Hahó, Cole!!!).

A Végtelen lovag pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol a Méreghercegnő abbamaradt (ez egyébként majdnem az összes részre jellemző): szóval Evie éppen full Poison Ivy módba kapcsolt és elég kreatívan és horrorisztikusan megállította a gonosz, mégis közönség kedvenc Arthurt, vagyis az Alkimistát, és eme borzalmas jelenet láttán, a francia ajkú motoros Jackson, finoman szólva, kezd kételkedni a kapcsolatukban. Az első pár oldal betekintést nyújt abba, milyen is Evie, amikor a Császárnő énje uralkodik felette: kegyetlen, badass, félelmetes, ravasz és okos. Örültem volna, ha egy kicsit tovább tart, de szerencsére később is feltűnt még a Tövisek Királynője.

A könyvet két részre bonthatjuk, az első fele a Méreghercegnőhöz hasonlóan a “vadonban” játszódik, ahol Evie (Császárnő), Jack, Selena (Hold), Matthew (Bolond) és Finn (Mágus) próbálják eljuttatni Evie-t a nagyanyjához, és véget vetni a halálos játéknak. Ezúttal választ kapunk a viadallal kapcsolatos legégetőbb kérdésinknek többségére, új Arkánákkal ismerkedünk meg, ideiglenes szövetségek alakulnak.

A könyv ezen fele egyrészt a túlélésről és az Arkánákról szól, másrészt Evie és Jack kapcsolatáról. Miközben menekülnek a zsákosok, kannibálok, a hadsereg elől, Evie legelső áldozatával nem csak egy jelet szerzett, de egy mozgó céltáblává is vált, hivatalosan is beszállt a játékba, bármennyire is szeretne passzív játékos maradni. Az egyetlen vágya, hogy véget vessen az évezredek óta tartó viadalnak… és, hogy megölje a Halált, aki valamiért megszállottan hirdeti, hogy Evie életét csakis ő veheti el (igazi hódoló). Ám ehhez meg kell győznie a többi Arkánát is, de ez nem olyan egyszerű, amikor mindenki a fejét akarja.

Nem csak fizikai, de érzelmi megpróbáltatások sora is éri a lányt. Jack és közte egyértelműen ott van az a bizonyos szikra, az epic love story ígérete, de ott lebeg felettük a tény, hogy két nagyon különböző világ tagjai, és kérdés, hogy Jackson képes-e befogadni az Arkánák világát és vele együtt Evie igazi énjét vagy kettejük kapcsolata örökre el van átkozva.

A könyv második felében Halál és Evie kapcsolata kerül a középpontba, illetve Evie és Jack kapcsolata is több fordulaton megy át. Rengeteget megtudunk a Halálról, a Császárnővel való közös múltjukról. Számomra ez a fénypontja a könyvnek, még ha lassabb tempót vesz is fel, mint az első fele. A jelenetek tónusa, a karakterek kidolgozása, a drámai elemek, a háttértörténet, minden iszonyatosan klappolt. Cole nem is írhatta volna meg ezt jobban/szebben. Halál karaktere pedig zseniális, szerethető, gyűlölhető, megkérdőjelezhető (igen, hajrá Halál!).

Aki az első részben kevésbé szerette valamelyik szereplőt, annak jó hír lehet, hogy minden szereplő fejlődik, több háttértörténetet kapnak, jobban megértjük mit miért tesznek. Még mindig imádom Selenát és örülök, hogy több szerepet kapott, mint ami eleinte egy “pótkerék” szerep volt. Finn még mindig nagy arc, Matthew érthetetlenebb, mint valaha, de így szeretjük. A rejtvényei extra misztikusságot adnak a sztorinak. Új karakterekkel is megismerkedhetünk, rövidebb-hosszabb időt tölthetünk el velük, jókkal és rosszakkal egyaránt. Mindegyikőjüknek megvan a történetben a szerepe, ezért nem is felejtjük el őket, és néhányuk a további kötetekben is visszaköszön.

A romantikus szálfigyelem – szerelmi háromszöggé bővül, DE – és ilyet nem mondok gyakran – sosem olvastam még ilyen jól összehozott szerelmi háromszöget. Bár a szívem jobban húz egy picivel az egyik oldalhoz, mégis, úgy érzem, hogy nincs jó döntés, mert bárkit is választ a végén Evie, szenvedni fogunk. És ezt a két fantasztikus srác karakter kidolgozására írhatjuk: mindkettejükben megvan a vonzó erő, de vannak hibáik is, ami miatt mindig egy picit elpártolunk tőlük. Nincs könnyű dolga szegény Evienek, így teljesen érthető az őrlődése. Hamár szerelmi szálnál tartunk, a könyv az érzelmi mércét tekintve kicsit a YA-t és az NA-t elválasztó mezsgyén táncol, talán át is lépi azt. Szóval, igen: vannak forró jelentek, te kis perverz!

Még mindig imádom az élő tarot kártyák koncepciót és a Végtelen lovag ezt az imádatot az egekig fokozta a kidolgozott világfelépítésével és gazdag karaktereivel. Szövetségek, árulások és titkok mozgatják a halálos játékot, aminek megállítására kevés az esély, de a Császárnő sosem volt a feladás híve. Ismét egy izgalmas, kalandokkal és érzelmekkel teli Cole könyv, amit egy rajongónak sem szabad kihagynia. A végtelen lovag felülmúlja az első részt, és a java még hátra van. 

VERDIKT:


Blogturné Extra – Könyvtrailer


NYEREMÉNYJÁTÉK

A mostani nyereményjátékunkban is a tarot kártyáké lesz a főszerep.

Minden állomás blogerének ugyanazt a kérdést tettük fel: “Melyik tarot kártya lennél leginkább az Arkánum Krónikák sorozatban, és miért?” A rafflecopter megfelelő helyeire ezeket a válaszokat keressük.

+1 pont: Növeljétek a nyerési esélyeiteket és mondjátok el nekünk ti is, melyik tarot kártya bőrébe bújnátok!

A helyes megfejtők között a kiadó által felajánlott három példány egyikét sorsoljuk ki.

[alert type=”warning”]

Figyelem! A válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.[/alert]

Melyik tarot kártya lennél leginkább az Arkánum Krónikák sorozatban, és miért?

Evie, azaz a Császárnő képességei nagyon bejönnek, mindig is nagy Poison Ivy rajongó voltam, úgyhogy én ezt választanám.  

a Rafflecopter giveaway

További Állomások:

06.07. – Függővég – Könyvtrailer

06.09. – MFKata gondolatai

06.11. – Kelly & Lupi olvas

06.13. – Insane Life

06.15. – Deszy Könyvajánlója

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük