KATE DANIELS: Magic Binds Q&A

Szeptember 20-án jelent meg az új Kate Daniels könyv, Magic Binds címmel. Ilona és Andrew pedig készségesen válaszolt néhány rajongói kérdésre a tegnapi megjelenési partin, amit facebookon élőben is láthattak a rajongók. A sorozat ezzel elérkezett a 9. részhez, ami azt jelenti, hogy 2017-ben a 10. résszel érkezik a nagy finálé. [alert type=”e.g. warning, danger, success, info”]A kérdések javarészt a Magic Bindsban történtekre vonatkoznak, tehát erős spoiler veszély fenyegeti azokat, akik még nem olvasták. [/alert]

Kate Daniels világa:

2040-et írunk a történet elején, a világ egy lesújtó apokalipszist szenvedett. A technológia túl gyorsan fejlődött és a mágia figyelmeztetés nélkül, bosszúszomjasan tért vissza a világba. Azonban olyan hirtelen tűnik is el, amilyen hirtelen megjelent, nyomában pusztulást hagyva. A felhőkarcolók ledőltek, alappilléreik maradtak csupán. A mágia a technológiából táplálkozik, jelenlétében repülők zuhannak le az égről, nincs elektromosság és az autók sem indulnak el. Éjjel szörnyek portyáznak az utcákon; vérhiénák és vérmedvék vadásznak zsákmányra, a halottkeltők pedig vérszomjas vámpírok elméit irányítják. Az éles eszű Kate Daniels. akinek nyelve olyan éles, mint szablyája, szintén ebben a világban él. Vére mágiával keveredik, ami célponttá teszi. Életének nagy részében üldözői szeme előtt bujkált, miközben zsoldosként dolgozott. 


Magic Binds Q&A

Közönség: Közeleg a vég?
I&A: Igen. Még egy könyv és vége.
K: Össze tudunk hozni még pénzt (utalva egy korábbi beszélgetésre, hogy attól függ, a kiadó megveszi-e).
Andrew: Mi viszont nem tudunk összehozni még több könyvet.
Ilona: A KD világnak nem lesz vége, de Curran és Kate megérdemlik a történetük végét. Talán későbbi könyvekben – amikről nem tudni a kiadó megvesz-e – feltűnnek még, mint összekötő, másodlagos, vendégszereplők, de nem lesz az ő nézőpontjukból több könyv. Talán egy rövid novella. Szóval nem ér majd véget 2017-ben Kate Daniels világa, csupán az ő történetük fejeződik be. Keményen dolgoztak érte, most már visszavonulhatnak.

K: Mennyire esélyes egy Derek & Julie spinoff? **a közönség ujjong**
Ilona: * a mellette ülő szerkesztőre mutat, aki csak mosolyog* Tőle kell megkérdeznetek.

K: Hugh könyve meg fog valaha jelenni?
Andrew: Igen, már ki van dolgozva a sztori.
Ilona: Valószínűleg magánkiadás lesz, mert annyira eltér a KD könyvektől, sokkal fantasysabb lesz, sötétebb.
Gordon: Sok fura szexszel… (vicc, nem vicc?)
Ilona: Remélhetőleg még a KD finálé előtt kiadjuk.

K: Rolandnak muszáj rossz véget érnie? Nem próbálhatná ki az egyszerű életet Kate-tel és a családjával?
Gordon: Nem. Nem tudja.
Ilona: Egyszerűen nem ilyen a természete.
Ügynök: Zárjátok be valahova örökre és hagyjátok éltben.

*SPOILER*

K: Christopher kiléte tervezett volt, vagy csak úgy jött?
I&A: Nagyjából tudtuk, hogy ki ő, mi ő és, hogy hová fog jutni, amikor behoztuk, de nem tudtuk, hogy mit tett, ami felbosszantotta Rolandot. Nem tudtunk akkor még mindent róla, de azt igen, hogy merre halad a története, például a Barabas-szal lévő dolog.

K: És az alvó ügynök? [toggles][toggle title=”Spoiler”]Jezebel[/toggle][/toggles]
Andrew: Óh, nem. Az egy őrület volt. Nem igazán tudtuk. Valahogy el kellett döntenünk ki lesz az.
Ilona: Ó, igen. Azt kellett megnéznünk, hogy ki az, aki a legkevésbé hasonlít Kate-re. A történetben aztán értelmet nyerne, mert tudtuk, hogy ezt a fordulatot bele kell tennünk. Úgy voltunk vele, hogy “Ó, ezt meg kell csinálnunk, ettől majd jól begőzölnek”. 

K: Hogy jutott eszetekbe visszahozni azt a bizonyos szereplőt? [toggles][toggle title=”Spoiler”]Erra[/toggle][/toggles]
Ilona: Néha az egyetlen, ami legyőzheti a családot, az a család. Például esélytelen, hogy ledorgáljuk a kisebbik lányunkat, mert a nővére mindig ott van és ránk szól. Szóval ez járt a fejünkben. Tűz ellen tűzzel  harcolhatsz.

 

FILMES HÍREK:

Egyelőre nem haladt semerre a dolog, bár az írópáros inkább sorozatról beszélt, mint filmről. Elmondták, hogy sok helyen megrekedhet a projekt, illetve azt is, hogy ők nem bánnák, ha változtatnának pl.: a karaktereken azért, hogy megfelelő színészeket találjanak. Igazság szerint már feladták a reményt, ennél a pontnál bármire rábólintanának.


A sorozat első része, a Magic Bites- Pusztító Mágia tavaly már nálunk is megjelent a Könyvmolyképző kiadó gondozásában.

[alert type=”e.g. warning, danger, success, info”]

Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Mergl-Kovács Bernadett
Oldalszám: 320
Műfaj: Felnőtt Urban Fantasy
Értékelés: 4 pont

Kate Daniels az Atlanta városában előforduló paranormális problémák felgöngyölítésével megbízott zsoldosként tengeti napjait. A szókimondó lány ereiben is mágia csordogál, de ő jobban bízik a kardja erejében. Ő maga is bármikor célponttá válhat, de nem futamodik meg a kihívás elől. Amikor azonban Kate gyámját meggyilkolják, válaszút elé kerül: vagy megvárja biztonságban, amíg elcsitulnak a kedélyek, vagy a természetfeletti gyilkos nyomába ered.

Kate az utóbbit választja, így akarata ellenére belekeveredik Atlanta két legerősebb természetfeletti körének hatalmi harcába. Az egyik oldal a vámpírokat irányító Halottidézők. A másik a Falka, az alakváltók félkatonai klánja. És mindkét fél azt akarja, hogy Kate találja meg a gyilkost.

A New York Times sikerszerzője, Ilona Andrews Kate Daniels világának megismerésére hívja az olvasót a sorozat első kötetében.

[/alert]

KATE DANIELS KÖNYVEK

 1. MAGIC BITES
 2. MAGIC BURNS
 3. MAGIC STRIKES
 4. Magic Mourns (Raphael & Andrea novella)
 5. MAGIC BLEEDS
 6. Magic Dreams (Jim & Dali novella)
 7. MAGIC SLAYS
 8. GUNMETAL MAGIC – Andrea könyve– Kate Daniels World #1
 9. Magic Gifts (Kate novella)
 10. MAGIC RISES
 11. MAGIC BREAKS
 12. Magic Steals (Második Jim & Dali novella)
 13. MAGIC SHIFTS
 14. Magic Stars (First Derek’s Novella)
 15. MAGIC BINDS
 16. Magic #10 – 2017
Rövid történetek
 1. Small Magics (antológia) **Az összes novella megjelent már korábban**
 • A Questionable Client (Kate Daniels előzmény, 0.5)
 • Retribution Clause (Kate világában játszódik, de Philadelphiában  és aSaiman unoatestvéréről szól. Nem kapcsolódik a KD történethez)
 • Of Swine and Roses
 • Grace of Small Magics
 • Magic Tests (Julie rövid története, a Magic Slays után játszódik, YA)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük