Blogturné – Julie Kagawa: A halhatatlanság szabályai extra [Nyereményjáték]

“Szörnyeteg vagy. Mindig is szörnyeteg leszel, nincs visszaút. De hogy milyen szörnyeteg válik belőled, az csakis rajtad múlik.”

Julie Kagawa neve a Vastündérek sorozata kapcsán már nem ismeretlen a magyar olvasók számára. Viszont most a Könyvmolyképző Kiadó egy másik sorozatát, az Éden trilógiát hozza el nekünk.

Kövessétek végig a hat állomásos turnénkat, a bloggereink véleményei mellett sok érdekességet is találtok, valamint nyereményjátékunkon megnyerhetitek a három példány egyikét a kiadó felajánlásában.



Kiadó: Könyvmolyképző
Sorozat: Éden trilógia
Megjelenés: 2016. 05.
Műfaj: YA diztópia
Fordította: Mergl-Kovács Bernadett

Ha életben akarsz maradni ebben a pusztuló világban, fel kell venned a harcot az ellenséggel…

Allison Sekemoto a fallal körülvett város legkülső körében, a Peremben él. Nappal társaival együtt előmerészkednek, és élelem után kutatnak, éjszaka azonban bármelyikükből áldozat válhat, és nem tudják biztosan, megérik-e a holnapot. Ebben a világban a vámpírok két lábon járó vérzsáknak tekintik az embereket, Allie-t pedig az irántuk érzett gyűlölet tartja életben. Aztán egy éjszaka Allie meghal, és maga is szörnyeteggé válik.

BTK EXTRA – A vámpír társadalom hierarchiája

Hercegek/Mesterek/vámpírurak

A Mester vámpírok a klánuk urai, a legidősebb és legerősebb a fajtájukból. Rendkívül erősek, nehéz megölni őket és az ősi öröklődési vámpír szabály által kerültek vezető pozícióba: távolítsd el a konkurenciát. Ezeket a Mestereket, akik az alacsonyabb rendű rokonai felett uralkodnak Hercegeknek hívják és mindegyiküknek megvannak a saját szabályai és törvényei, amelyeket be kell tartani. A Hercegek rendkívül óvatosak egymással szemben, és általában nem tolerálnak más Mestereket a saját területükön.

A pestis előtt, a Mesterek képesek voltak bizonyos Elit vámpírokat nemzeni, a második legerősebb vámpír fajt a hierarchiában. Miután a a mutálódott Vörös Tüdő vírus szétterjedt a világban,  a Mesterek, bár még mindig tudtak utódokat nemzeni, de egyenlőre esély volt arra, hogy az utód veszett lesz.

Nagyon ritka alkalmakkor lehetséges, hogy egy Mester Mester nemz.  Manapság nagyon kevés vámpírúr van és ez évről évre kevesebb vámpírt jelent. Csak idő kérdése, hogy mikor tűnik el a fajuk végleg.

Elit/Kettes típusú

Ők azok, akiket egy Mester nemzett. Nagyon gyorsan és erősek, és bár nem olyan erősek, mint a herceg, de a maguk módján hatalmasak. Általában ők alkotják a tanácsot, ők az elit őrség tagjai és egyben a herceg legmegbízhatóbb alattvalói. Ők teszik ki a klán nagyját, és általában nem szakadnak el a Herceg szolgálatától, bár voltak kivételek.

A pestis előtt a kettes típusú vámpírok csak alacsonyabb rendű, hármas típusú vámpírokat, úgynevezett korcsokat tudtak nemzeni. A pestis után a szaporodási képességük szinte a nullára csökkent, mivel szinte minden utódjuk veszett lett.

Korcsok/hármas típusú/Lesser vampires 

Ők vannak a legtöbben és ők a legkevésbé befolyásosak. Vagy egy kettes típusú vagy egy korcs nemzette őket. Az ilyen vámpírokba futsz bele leggyakrabban az utcán. A belső város lakossága legnagyobb részt korcsokból áll. Ugyan ők a leggyengébbek a vámpírok között, de mégis sokkal erősebbek és gyorsabbak, mint egy ember. Kevés tartozik hűséggel bármely Herceg iránt, és a Hercegek sem figyelnek rájuk, ezért általában békén hagyják őket.

A korcsok a pestis előtt korcsokat nemzettek, ráadásul elég gyakran, titokban terjesztve a vámpírságot a világban. Azonban, miután megfertőződnek a mutáns Vörös Tüdő vírussal, az összes szaporodási kísérlet megbukott, minden alkalommal veszettek lettek az utódok. A pestis után a legtöbb korcs a vámpír városok menedékébe húzódott, szolgálatot esküdve az ottani Hercegnek, de ugyanúgy megmaradtak a vámpír városok lakóinak kijáró kiváltságaik. Mostanra illegális lett, és halállal büntetik minden hármas típusú vámpír utódnemzési kísérletét.

A vírus előtt a vámpírok az egész világon jelen voltak. Rejtőzködve éltek, a saját társadalmukban. Főleg korcsok voltak, hármas típusúak, és ha nemzettek is vámpírt, az is korcs lett. A vámpírurak és klánjaik elszórtan, egymástól távol éltek, amíg a Vörös Tüdő vírus le nem csapott. Amikor az emberek hullani kezdtek a vírus miatt, megcsappant az élelemforrásuk, és félő volt, hogy éhen halnak vagy megőrülnek.

Mostani nyereményjátékunk nem más, mint egy játékos könyvajánló.
Ha szereted az A halhatatlanság szabályaihoz hasonló tini vámpíros könyveket, akkor könnyen ki fogod találni, hogy melyik ilyen stílusú könyv borítójának részletét mutatjuk meg.

A könyv íróját és címét a rafflecopter megfelelő sorába kell beírnotok és helyes megfejtők közt három példány kerül sorsolásra az Éden trilógiájának nyitókötetéből.

Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyerteseknek 72 órán belül válaszolniuk kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük