Kritika ~ Genevieve Jack: The Ghost and the Graveyard

“Hold onto your balls, everyone, because if you thought things were bad now, just wait. They were about to get much, much worse.” – Larissa Ione: Reaver

Szerző: Genevieve Jack
Cím: The Ghost and the Graveyard
Sorozat:  Knight Games #1
Műfaj: Felnőtt Urban Fantasy
Kiadás: 2012.09.06. Martin’s Press
Oldal: 294 (Kindle)
Értékelés: 2 pont

**The Ghost and The Graveyard is a funny, exciting, and sexy read intended for adults. Due to sexual content, language, and violence this book is recommended for ages 18+**

Grateful Knight isn’t looking for love when she moves into a rent-free house on the edge of a graveyard. At twenty-two, all she wants is to recover financially so she can move back to the city where she belongs.

But sparks fly when the gorgeous cemetery caretaker, Rick, introduces himself and mentions his suspicion that her new house might be haunted. Her attraction to him seems supernatural, and despite her resolve to not get involved, she literally can’t keep her hands off him.

When things in Grateful’s house start moving on their own, another man enters her life, Logan, a sexy ghost with a dark secret. He says Rick isn’t what he seems, and indulging her passion for him could cost her soul.

One thing’s for sure, magical forces are at work in the tiny town of Red Grove, and they’re converging on Grateful. Life will never be the same once she’s forced to choose between the ghost and the graveyard. 

Vannak szórakoztató indie könyvek Amazonon, amik nem briliánsak, tökéletesek, valószínűleg nem lesznek a kedvenceid, de lekötnek, viccesek, jó történettel/karakterekkel rendelkeznek, de közben érezzük rajtuk, hogy kiforratlanok. A filmek közt is csiszolatlan gyémántokra lelhetünk, ha nem csak a hollywoodi blockbustereket nézzük (pl. a Mythica filmek a D&D rajongóknak kötelező,az Arrowstorm Entertainment egy olyan indie csapat, akik low budget fantasy és sci-fi filmeket csinálnak, érdemes utánanézni).

Na a The Ghost and the Graveyard nem ilyen könyv.  Eleinte vicces (azért a Grateful Knight névtől majdnem falnak mentem), misztikus, érdekes, aztán, ahogy kiderülnek a dolgok idegesítővé és nevetségessé válik. De nem csak a sztori, a karakterek is. A borító jó megtévesztő, egyáltalán nem egy kick-ass hősnőt kapunk (egyszer talán az volt, de már nem). Utálom, amikor egy jó borító ennyire pocsék sztorit takar!!

Grateful se nem vicces, se nem túl okos, de nem is bátor. Belegondolva nincs is olyan tulajdonsága, amiért kedvelhetnénk.

A szerelmi szál a vicc kategória, mint derült égből villámcsapás, ami valójában csak egy délibáb, merthogy semmi hatása nincs. Rick, a titokzatos szexi szomszéd/temető gondnokról végig azt hittem, hogy valami sorozatgyilkos, és eszem ágában nem volt shippelni a két karaktert. Aztán kiderült a turpisság, hogy miért vonzódnak egymáshoz: MÁGIA! Mondjuk ez legalább jó magyarázat, mert csak természetfeletti okai lehetnek annak, hogy ez a két szerencsétlen idióta egymásba szeressen. És itt jön be a mágikus szó, amit mindenki gyűlöl: Reinkarnáció!

A konfliktus, amire valószínűleg a sorozat épül (ember legyen a talpán, aki azért végigolvassa) egy természetfeletti invázió, amit csak Grateful állíthat meg, mert ő a hely védelmezője = they’re screwed. Az egész történet egy hatalmas összevisszaság, nem tudja hová tart, mit akar elmondani, mik a világ szabályai. Egyik dolog üti a másikat, amitől teljesen logikátlan lesz minden.

A könyv viszonylag rövid, elég gyorsan lehet vele haladni, illetve ingyenes is az Amazonon, de még így is azt kell mondjam, hogy időpocsékolás volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük