TOP 5 Vasárnap #5 – Top 5 főgonosz

Visszatér a Top 5 vasárnap!

A FüggőVég minden vasárnap egy új könyves rovattal jelentkezik, melynek neve TOP 5 Vasárnap! Az ötletet egykedves külföldi blogger ismerősömtől, a Larissa and Friends’ Bookish Life angol blogtól nyúltam le, ahol már több éve aktívan részt veszek a kezdeményezésben. 

A Lényeg:

Minden vasárnap egy TOP 5-ös listát teszünk közzé. A lista bármiről szólhat majd, aminek köze van a könyvekhez, filmekhez, videojátékokhoz. Minden héten új témával jelentkezünk. Bárki nyugodtan csatlakozhat hozzánk a saját TOP 5-ös listájával az adott témában. Téma javaslatok örömmel fogadunk, ne fogjátok vissza magatokat! 🙂

Szabályok:

  1. Állítsd össze a TOP 5-ös listád abból a témából, amit arra a hétre választottunk. 
  2. Említs meg minket a bejegyzésedben!
  3. Nyugodtan használd a rovat bannereinket.
  4. Kíváncsian várjuk a te listáidat is! Ha szeretnéd velünk megosztani, hagyj nekünk egy linket a bejegyzésedhez odalenn a kommentben. Ha nincs blogod/nem szeretnél külön bejegyzést írni,  nyugodtan írd meg hozzászólásban a listád. 

Az eheti téma:

Top 5 főgonosz


(Top 5 könyves főgonosz)

5.) Kresley Cole: Méreghercegnő – Arthur

Arthur egy tarot kártyát testesít meg, de lehetne akár egy egyszerű ember is, az ő esetében nem a származása teszi azzá, aki. Arthur egy fiatal, őrült tudós, és egy igazi pszichopata. Az ő narrációja az egyik legnagyobb pozitívuma a könyvnek. Ahogy a kedves tinédzser fiú álcáját ölti magára, közben belül egy kalkulált gyilkos, fenomenális.

4.) Felicity Heaton: Her Angel sorozat – Menny és Pokol

Sokat gondolkoztam, hogy mi kerüljön fel a listára, aztán eszembe jutott ez a sorozat. Bár vannak hibája és nem mindegyik részt szeretem, ha erről a két frakcióról van szó, Heaton ott van a top írók közt. Annyira jól meg tudja írni a két oldal közti harcot, szövetséget, és mindkét oldal egy nagy betűs gonosz. Az angyalok, Isten, nem jó, sőt néha úgy éreztem rosszabb, mint a pokol és az ördög. Utóbbitól legalább tudod, hogy mire számíts, de az előbbi mindig hátba támad. Mindegy, hogy angyal vagy, ember vagy démon, sose bízz a Mennyben, mert csak megszívod.

3.) Ilona Andrews: Kate Daniels sorozat – Roland

Roland a sorozat nagy gonosz farkasa. Az utóbbi kötetekben végre találkozhattunk is vele, bár nagyon sokmindent nem csinált, de ő az az ellenség, aki minden nézésével, tettével, szavával erőt sugároz, és ha neked kéne szembe állni vele, biztos, hogy remegnél, mint a kocsonya. Viszont teljesen kiszámíthatatlan, és hiába tudjuk róla, hogy gonosz, mégis vannak pillanatok, amikor meg tud nyerni magának. Ettől lesz igazán veszélyes.


2.) Karen Marie Moning: Tündérkrónikák sorozat – V’Luce

SPOILER! Jaj V’Luce vagy V’Lane vagy Cruce, akárhogy is hívjuk, egy biztos: a pasi egy zseni. És szintén pszichopata. Számító, briliáns, türelmes, megalomániás. Sokáig azt hittük róla, hogy a jó oldalon áll, aztán kiderült, hogy nagyon nem, de még mindig nem tudunk mindent róla és tervéről.


1.) Larissa Ione: The Lords of Deliverance sorozat – Pestilence (Pestis)

Reseph, akinek a pecsétje megtört az utolsó Demonica könyvben (Sin Undone) és ennek hatására gonosszá vált, és Pestilence (pestis) lett belőle, minden erejével azon van, hogy testvérei pecsétjét is megtörje. Amint ez bekövetkezik, a másik három lovassal együtt elhozzák az Apokalipszist. Mai napig őt tartott az eddigi legjobb fő gonosznak, azok közül akikről olvastam. Mindig ott van a háttérben, mindig okoz valami bajt, mindig szervezkedik és mindig kiszámíthatatlan. Végletekig kegyetlen, hatalmas játékos és rendkívül intelligens. 


(Top 5 főgonosz a játékokban)

5.) Batman Arkham sorozat – Joker

Joker Batman ősellensége. Először a Batman #1 (1940)-ben tűnt fel és azóta is a legnépszerűbb gonosz a Batman történetekben. Egy bohócra emlékeztető mesterbűnöző. Kezdetben erőszakos pszichopataként ábrázolták, aki a saját szórakoztatására gyilkol embereket. Az ’50-es években átírták, egy ostoba tolvajt csináltak belőle, majd az 1960-as években ismét átírták, így már elnyerte végleges formáját és ismét egy kiszámíthatatlan gyilkos lett belőle. Joker rengeteg tragédiát okozott Batman életében. Ő kényszerítette tolószékbe Barbara Gordont (Batgirl) és megölte Jason Toddot (a második Robin) és James Gordon második feleségét, Sarah Essent.


4.) Super Castlevania IV – Dracula

Száz évente egyszer eljön az idő, amikor a jó hatalma meggyengül és azok az emberek, akik a gonoszt hordozzák a szívükben a sötétség hercegének feltámasztásáért imádkoznak. Minden feltámadásnál erősebben tér vissza. A múltban több formát is öltött visszatérései során. Ám mikor az egész világot sötét felhők takarják és a Démon Király uralja az éjszakákat, a Belmont Klán mindig szembeszegül a gonosszal.

3.) The Witcher 3 – Eredin

A vad falka királya egy Aan Elle tünde, a Dearg Ruadhri lovasság vezére, akiket úgy is ismernek, mint a „Vörös Lovasok”. Eredin és mások birtokában álltak a „A világok kapujának” nevezett képességnek amivel befolyásolhatják az időt és a teret, ezt később ismeretlen okból elvesztik. Így foglalták el jelenlegi világukat is. Kiirtották az összes embert azon a világon. Ezt később Ciri is megtapasztalja, mikor hatalmas tömegsírokra lel. Eredin megöli az előző királyt és így teljes hatalomra tesz szert az Aen Elle tündék közt. Minden áron Cirit akarja megszerezni, mivel csak ő képes a világok közti korlátlan átkelésre.

2.) Bioshcok Infinite – Zachary Hale Comstock

 Ő a vezetője az alapítóknak, egy ultranacionalista/nativista szerevetnek, akik létrehozták Columbia levegő városát. A városon belül csak úgy emlegetik, mint a „Próféta” és „Comstock apó”. Azt állítja, képes a jövőbe látni és megjósolni a leendő támadásokat és a „The False Shepherd” eljövetelét.

1.) Mass Effect – The Reapsers (Kaszások)

 A kaszások egy magasan fejlett gépi faj, szintetikus-szerves csillaghajók. A sötét űrben várakoznak, ami a galaxisok közti többnyire csillagtalan tér. Hibernált állapotban várják visszatérésüket, ami 50 000 évente ismétlődik. Az igazi nevük ismeretlen, a Kaszások nevet az ősi Prothean néptől kapták, a Geth-ek egyszerűen csak régi gépeknek nevezik őket. Megjelenésük pusztulást hoz a Galaxis lakóira, mivel kiirtanak minden életet majd visszatérnek a mély űrbe kivárni a következő benépesedési fázis végét, amikor újrakezdik a pusztítást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük