Borító mánia: Sarah J. Maas – Queen of Shadows

Leleplezték az Üvegtrón c. Young Adult fantasy sorozat negyedik részének, a QUEEN OF SHADOWS külföldi borítóit. Szokásukhoz híven egy US és egy UK/AUS borítót csináltak. A hazai kiadó (Könyvmolyképző) nagy valószínűséggel ismét az Amerikai (US) változatot fogja majd átvenni, ahogy eddig tette.

Az írónő beszélt egy kicsit arról is, hogy mire utal a cím. Ez spoileres lehet azok számára, akik még nem olvasták el a második illetve harmadik részt! Sarah ezekkel a szavakkal jellemzi a könyvet: sötét, szexi, brutális és dühös. Elmondta, hogy a legtökéletesebb dal hozzá a „Take A Bow” a Muse-tól.

Bárcsak lenne valami szuper menő vagy epic háttérsztori arról, hogyan találtuk ki ezt a címet, de… még akkor találtam ki, amikor elkezdtem az első munkálatokat a könyvhöz, aztán úgymond ráragadt. Már annyira, hogy nem is tudtam elképzelni más névvel. Így lett hát Queen of Shadows (Árnyak királynője).

Nagyon nehéz elmagyaráznom a cím teljes jelentését, anélkül, hogy elspoilerezzem a könyvet. DE, mondjuk úgy, hogy (természetesen) Aelin (régen Celaena-ként ismert orgyilkos) Résvárba (Adarlan fővárosa) való visszatérésére utal, arra, hogy szembeszáll a múltjával és harcol a jövőjéért. Bosszú, erőszak, attitűd problémák és nagy egok, szexi pasik, szép ruhák…tudjátok, a szokásos.

Ezek mellett a cím jó pár mellékszereplőre is utal. Például Manonra, aki jelenleg lenn van Morathban, ami eléééééééég sötét hely. Illetve bármelyik másik kedves hölgy említése spoiler lenne, de ha követitek a pinterest oldalamat, valószínűleg már ki tudjátok találni kik bukkannak fel a könyvben (régi arcok, újak, még több szép ruha és káosz)

A QUEEN OF SHADOWS 2015. Szeptember 1-jén jelenik meg külföldön. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük