2014 Halloween Blogturné


Üdvözlet minden szellemnek, ghoulnak, vámpírnak, boszorkánynak és minden egyéb entitásnak a Blogturné Klub szellemes Halloween turnéján.

Nem tudod mit csinálj Halloweenkor? Nekünk van ötletünk: OLVASS!
Jó, jó…Na, de mit?

Segítünk:
Kövesd az egész napos turnét és tudd meg ki milyen könyvet ajánl a félelmetes estére! Széles választék, nem csak horror kedvelőknek! Különleges könyvajánlatok mellett még különlegesebb ünnepi recepteket, dekorációkat (és mindent, ami szem, szájnak ingere) találhatsz.

Tarts velünk, ha mersz!

Boldog Halloweent mindenkinek! Itt a Függővégen kicsit lightosabbra vesszük a figurát, ugyanis horror vagy thriller könyv helyett egy Urban Fantasy könyvet ajánlanék (mily meglepő). Ez pedig nem más, mint Karen Marie Moningtól az ICED – Megnyílik az ég (Cor Leonis).

 

[alert type=”info”]

“Teljesen megdöbbentő új felfedezést teszek. Meghalni könnyű. Visszajönni az életbe, na az a szívás.”


Egy évvel az FLU, vagyis A Fal Leomlása után a tündérek szabadon vadásznak, az egész világ háborús övezet, és nem telik el nap békességben.

Dani O’Malley ezekben a vészterhes időkben immár egyedül járja Dublin káosszal teli, sötét utcáit, és egyedül saját szabályát követi: Tedd, amit tenned kell a túlélésért!Különleges képességek és a Fény Kardjának birtokában, Dani több mint felkészült a feladatra. Sőt, egyike azon ritka embereknek, akik meg tudják védeni magukat az Unseeliekkel szemben.Mindez mégis kevésnek látszik, hiszen egykori barátja, MacKayla Lane holtan akarja látni, az Unseelie hercegek vérdíjat tűztek ki a fejére, és az emberek vezetője, Jayne felügyelő a fegyverére pályázik. Ráadásul Dublinban az emberek rejtélyes módon halálra fagynak, egy fagypont alatti jégtablót hagyva maguk után.

Amikor Dublin legcsábítóbb klubját is dér borítja el, Dani a klub kegyetlen és halhatatlan tulajdonosának, Ryodannak kiszolgáltatva találja magát, akinek szüksége van a lány eszére, és rendkívüli képességeire, hogy mielőbb kitalálják mi fagyasztja meg az embereket és tündéreket… Ráadásul Ryodan megtesz bármit, hogy Dani biztosan együttműködjön.

Pisztolygolyókat, agyarakat és öklöket kerülgetve, Daninek áruló alkukat és kétségbeesett szövetségeket kell kötnie ahhoz, hogy megmentse szeretett Dublinját, mielőtt a környéken minden és mindenki megfagyna.

[/alert]

Miért ezt a könyvet választottad?

Először is, NEM kell elolvasni a sorozat előző részeit, hogy élvezzük a könyvet.

Az összes Urban Fantasy/Paranormális könyv közül erre mondanám azt egy pillanatnyi habozás nélkül, hogy igen, ez egy Halloween olvasmány. Aki horrort keres, rossz helyen kopogtat, de aki egy sötét Urban Fantasyra vágyik, egy jó adag humorral, rejtéllyel és akcióval fűszerezve, annak tökéletes. Annak ellenére, hogy a szarkasztikus humor elég erős eleme a könyvnek egyáltalán nem veszít sötét tónusából. A bizonytalanság, az állandó éberség ami az olvasóra is átragad. Nem tudhatod mikor és hol fog támadni a “szörnyeteg”. Egyik szereplő sincs teljes biztonságban, és ezt az olvasó is érezheti.

No de mit ér a Halloween valódi horrorisztikus szörnyek nélkül? Hát az ICED ezt sem hagyja ki: vérfagyasztó, undorító unseelie tündérekből van bőven, sőt még egyik főszereplőnk is kissé rémisztő (olyan megszállott pszichomókus módon, de azért szeretjük).

Összefoglalva, aki nem horror vagy thriller rajongó, és nincs jobb dolga Halloween estéjén és egy olyan könyvet szeretne olvasni, ami odaragasztja a kényelmes kis foteléhez és végig izgalomban tartja, miközben jól is szórakozik annak az ICED tökéletes választás.

Minek öltöznének be a szereplők?

Dani Robin lenne az zihher és megpróbálná Ryodant rávenni, hogy öltözzön be Batmannek. A  rémisztő az egészben, hogy megtippelni sem tudom, hogy Ryo megtenné-e, de az biztos, hogy egyik verzióban sem lenne túl sok köszönet. De végül is nevetve jó meghalni. Christian Dani kedvéért beöltözne, bár kétlem, hogy Superman kosztümet öltene magára, pedig egy Christian Superman vs. Ryodan Batman meccset azért megnéznék :))

Milyen italt ajánlanál hozzá?

Egy jó meleg teát, mert a könyv bizony néha vérfagyasztó. 🙂
Ezen kívül egy jó kis Halloweeni puncsot hoztam extrának, csak stílusosan:
Jeges Kéz Halloween puncs

Hozzávalók 

  • 750 ml prémium vodka vagy fehér rum
  • 2 liter citrom lime üdítő – valami márkás (Sprite, Schweppes, stb)
  • Piros ételfesték
  • Mályvacukor (nem kötelező)

Elkészítés:

Jeges kéz:

Fogj 2 (mindig jó, ha van egy extra) latex kesztyűt, húzd fel őket és mosd meg a kezedet mosogatószerrel. Alaposan öblítsd le és fordítsd ki a kesztyűt, úgy hogy a lemosott fele legyen belül. Aztán töltsd meg a kesztyűt vízzel, kösd össze a végét és fagyaszd le. Amikor megfagyott távolítsd el a kesztyűt és kész.

Puncs:

Hűtsd le a vodkát (a mélyhűtőben) és az üdítőt (sima hűtőben) legalább 24 órán keresztül. Csak közvetlen a buli előtt öntsd össze a kettőt egy nagy puncsos tálban. Dobj bele pár csepp piros ételízesítőt, hogy vérvörös legyen, előfordulhat, hogy több, kell mint pár csepp. A tál közepébe tedd be az egyik jeges kezet és dobd mellé a mályvacukrot és tegyél még az egészre egy kis ételfestéket az extra vér hatás kedvéért.

Egészségetekre. Ha valaki megcsinálta, szívesen várjuk a beszámolót 🙂

Minek öltözöl/öltöznél be egy Halloween kosztüm versenyen?

Ha tudnék ilyet gyártani, biztosan Queen of Blades (Starcraft) lennék. Nézzétek csak milyen badasss és rémisztő egyszerre!

 

 

NYEREMÉNYJÁTÉK

Egy turné sem maradhat nyeremény nélkül. Ismét nyerhettek, csupán pár csepp vért a lelketeket kérjük cserébe. Na jó, vért nem…
Nem Halloween a Halloween töklámpás nélkül. Mi is faragtunk pár virtuális tököt, méghozzá népszerű könyvek szimbólumait faragtuk ki. A Ti feladatotok, hogy kitaláljátok melyik tök melyik könyvet vagy könyvsorozatot reprezentálja. Három szerencsés játékos jutalma nem csoki, hanem egy-egy könyv lesz ezúttal is, méghozzá a.) Richelle Mead – A szukkubusz dala c. könyve (a felajánlást köszönjük Kellynek!), b.) Lara Adrian – A vámpír vére c. könyv (köszönet  érte Toffynak!). c.) Tarryn Fisher: The Opportunist – Kihasznált alkalom (köszönet érte Lupinak!)

A blogturné résztvevői

Roni olvas

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük