Karácsony a Blogturné Klubbal – 13. nap

Mi az a Blogturné Karácsony?

Közeleg a karácsony… s hogy Jane Austen szavaival éljünk:

“Igazán ez a baráti összejövetelek ideje. Karácsonykor mindenki meghívja barátait, és az emberek még a legrosszabb idővel sem törődnek. Egyszer egy teljes hétre ott ragadtam egy barátom házában a havazás miatt. Kellemesebbet képzelni sem tudok. Csak egy estére mentem, és nem tudtam eljönni attól a naptól számított egy hétig.”

Nos, a Blogturné Klub tagjai is mindig szívesen látják barátaikat egy csésze teára, vagy akár egy nagyszabású, fergeteges karácsonyi partira, melyre ezennel Téged is szeretettel meghívunk, Kedves Olvasó! Ám ne számíts arra, hogy egy hét után szabadulhatsz! Neeem! Mi pontosan 24 napra tervezzük a vendéglátásodat!

Gyere, foglalj helyet közöttünk, s ha már kényelmesen ülsz, várjuk együtt a vendégeket! Fogadjunk, hogy ismered is őket! S ha mindegyikük nevét kitalálod, az összejövetel végén, vagyis karácsony napján Tiéd lehet a legnagyobb csomag a fa alatt! Nem, azt nem árulhatjuk el, hogy mi van benne, hiszen akkor oda lenne a meglepetés! De garantáltan tetszeni fog, hiszen jól megpakolták az Angyalok! 🙂

S ha nem sikerül rájönnöd az összes vendég kilétére? Akkor se keseredj el, hiszen számos kisebb ajándék is vár Rád!

(Segítségként: a vendégek mindannyian a Blogturné Klub turnéban részt vevő könyveinek szereplői voltak/lesznek. S ha esetleg egyikre-másikra nehéz lenne ráismerni – ne aggódjatok, adunk segítséget!)


Várjuk hát együtt a vendégeket és a Karácsonyt!!!

A naptárunkat “nyitogatásával” juthattok el a bejegyzésekhez, illetve a történet elejéhez is!

December 18. – Még 6 nap van karácsonyig

     K-nak nincs ideje reagálni, mert hirtelen tárgyak kezdenek el maguktól repkedni a szobában. Először M pohara repül a falnak, hangos csattanással apró darabokra hullik, majd hamarosan a többieké is követi. Karácsonyi díszek kezdenek el lebegni, az ablak kivágódik majd nagy csattanással újra bezáródik.

Ch felugrik, készen arra, hogy megvédje a csapatot a láthatatlan erőtől, bármi vagy bárki is legyen az. K is felkészül a harcra, leveszi a kesztyűjét, ökölbe szorítja kezét, karizmai megfeszülnek, de lélegzete egyenletes marad. Ám nem mozdul barátnője mellől. Cl kérdőn néz Da-ra.–  Ne nézz így rám, nem én csinálom.– Srácok, nyugi! Ez csak…- egy hirtelen kivágódó ajtó szakítja félbe a kislányt, jéghideg tomboló szélroham söpör végig a szobán.


– Azt a leborult… – a B-nél lévő whisky-s üveg – amire Kalashnikov barátját cserélte –  kirepül a kezéből, egyenesen az ajtóban álló sötét alak kezébe. Kint a nap már lement, így az idegen arcát homály fedi.

Minden lenyugszik, és lassan visszalebeg a helyére. Kivéve pár karácsonyi díszt, amik K-t vették célba, és neki ütköznek mielőtt megtalálnák eredeti helyüket. K felmorog és az idegen felé indul, mire az beljebb lép a fényre. K közvetlen a jövevény előtt megtorpan, majd felhorkan, amint meglátja az új vendég arcát.
– Tudhattam volna… – forgatja szemeit De.
Az új fiú szőkés-fehér haja, szinte világít a fényben.
– Oh De, baby. Hiszen ismersz, ki nem hagynék egy ilyen szívmelengető összejövetelt.  Pláne ilyen sztárvendéggel…
– Ismerjük egymást? – Kérdi Da.
A fiú egy lenéző pillantást vet Da-ra.
– Öreg Johnny-ra gondoltam – emeli fel a lopott whisky-jét, majd De felé fordul – ki ez a szerencsecsomag?
Da összezárja két tenyerét és egy kisebb fényvillámot lő a fiúba, aki a lökéstől hátratántorodik, majd a földre huppan. Da szája egy elégedett mosolyra húzódik,  K felnevet.
– Szép belépő, Al – szól közbe De, –  megint sikerült belekötnöd a két legveszélyesebb személybe a szobában.
– Ezért élek! Mi az isten volt ez, ember?
– Közel jársz. – Kacsint rá Da.
C felnevet – Al, ismerd meg Da-t. Jobb, ha vigyázol vele, ő tényleg “felsőbb rendű lény”. És valószínűleg az egyetlen személy a szobában, akinek nagyobb az egója a tiednél.
– Egészséges önbizalom – szólal meg egyszerre a két fiú.
– Elképesztő. Még cimbik is lehetnétek – szólal meg M.
– Naná, valamelyik másik univerzumban – áll fel Al, és felemeli az italát, – hallelujah!  
– Egyik univerzumban sem – kontrázik Da karba tett kézzel.
– Ha te mondod, Bolygó kapitány. És még azt hittem, mi hatosok vagyunk a csodabogarak. Mindegy, a hiedelmekkel ellentétben, nem vagyok egy totális tapló, és nem jöttem üres kézzel.
– Remélem utánpótlást hoztál – mutat B Al kezében lévő üvegre.
Al felnevet:
– Óh, mérget vehet rá, abból sem lesz hiány. Van egy csaj…
– Pfff. Naná, hogy van – szakítja félbe a fiút De.
Al elmosolyodik:
– Ezúttal semmi közöm hozzá, csak üzlet. Szóval, ez a csajszi szószerint egy gyémánt bánya. Mondjuk úgy, hogy megmentettem az életét, úgyhogy tartozott nekem. Nem sűrűn használja a képességét, mert egy “kis” –  Al ujjaival egy idézőjelet rajzol a levegőbe – kellemetlenséget okoz neki, de benyújtottam a tartozást  –  elővesz egy kis fekete bársony zacskót a zsebéből, majd átnyújtja C-nek. A kislány kibontja, és tenyerébe önti a tartalmát. Al rászegezi mogyoróbarna tekintetét, mire apró pici, ragyogó kövek lebegnek a kislány körül, aki csillogó szemekkel, megbabonázva nézi őket, miközben körbe-körbe forog, a kövekkel.  
De közelebb hajol Al-hez, hogy odasúgja neki:
– Ügyes húzás.

– Megvannak a pillanataim – súgja vissza neki vigyorogva a fiú, majd elkiáltja magát – Oké, elég az ömlengésből emberek! – Körül néz a társaságon, – nem sértés, de nem nyugdíjas találkozó ez! Pörgessük fel a bulit!

Nyereményjáték

A rafflecopter dobozba belépve máris esélyes vagy a Blogturné Klub karácsonyi mulatságának kisebb nyereményeire. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod – indulhatsz a főnyereményért, amit karácsony napján sorsolunk! Rajta hát!

(Még egyszer szeretnénk megjegyezni, hogy nem kell kapkodni. Könnyen lehet, hogy az adott szereplőt még nem is ismeritek, mert az elkövetkező egy-két hétben kezdődő blogturnéinkban lesz majd szerepük. Direkt írunk mindegyikükről olyan tulajdonságokat, amelyekből rá lehet jönni a személyükre, így ha valami érdekes szokásuk vagy hóbortjuk van, azt tekintsétek nyomnak! ;D)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük