Karácsony a Blogturné Klubbal – 9. nap

Mi az a Blogturné Karácsony?

Közeleg a karácsony… s hogy Jane Austen szavaival éljünk:

“Igazán ez a baráti összejövetelek ideje. Karácsonykor mindenki meghívja barátait, és az emberek még a legrosszabb idővel sem törődnek. Egyszer egy teljes hétre ott ragadtam egy barátom házában a havazás miatt. Kellemesebbet képzelni sem tudok. Csak egy estére mentem, és nem tudtam eljönni attól a naptól számított egy hétig.”

Nos, a Blogturné Klub tagjai is mindig szívesen látják barátaikat egy csésze teára, vagy akár egy nagyszabású, fergeteges karácsonyi partira, melyre ezennel Téged is szeretettel meghívunk, Kedves Olvasó! Ám ne számíts arra, hogy egy hét után szabadulhatsz! Neeem! Mi pontosan 24 napra tervezzük a vendéglátásodat!

Gyere, foglalj helyet közöttünk, s ha már kényelmesen ülsz, várjuk együtt a vendégeket! Fogadjunk, hogy ismered is őket! S ha mindegyikük nevét kitalálod, az összejövetel végén, vagyis karácsony napján Tiéd lehet a legnagyobb csomag a fa alatt! Nem, azt nem árulhatjuk el, hogy mi van benne, hiszen akkor oda lenne a meglepetés! De garantáltan tetszeni fog, hiszen jól megpakolták az Angyalok! 🙂

S ha nem sikerül rájönnöd az összes vendég kilétére? Akkor se keseredj el, hiszen számos kisebb ajándék is vár Rád!

(Segítségként: a vendégek mindannyian a Blogturné Klub turnéban részt vevő könyveinek szereplői voltak/lesznek. S ha esetleg egyikre-másikra nehéz lenne ráismerni – ne aggódjatok, adunk segítséget!)


Várjuk hát együtt a vendégeket és a Karácsonyt!!!

A naptárunkat “nyitogatásával” juthattok el a bejegyzésekhez, illetve a történet elejéhez is!

December 9. – Még 13 nap van karácsonyig


      
A többiek utána indulnak, de a herceg az égre bámulva hirtelen halkan megszólal:
     – Wyvern!
     – Wymi?
    D az égre mutat, ahol egy hatalmas madár repül feléjük. Nem, nem madár… egy sárkány. Bőre vörösesarany színben pompázik. Zuhanórepülésbe kezd, elmosódó örvényvonalban száguld a bámészkodók felé. A kapitány maga mögé rántja C-t, hogy testével védelmezze a kislányt és kirántja kardját a hüvelyéből, de a sárkány az utolsó pillanatban felemelkedik, tesz egy kört a levegőben majd nagy puffanással, de kecsesen eléjük érkezik. 
    Hatalmas csillámló pókháló szerű szárnyait szorosan a testéhez hajtja, jobb mancsával kiüti a kapitány kezéből a kardot és lassan feléje lépked. Az orrából füst gomolyog elő, de pár lépés után megáll és a földre hajtja fejét. Megadva magát. 
  C megkerüli a kapitányt és a sárkányhoz szalad, rá se hederítve a két fiúra, akik próbálják visszatartani. A sárkány a kislányra emeli borostyán színű tekintetét, fejét még mindig lejjebb tartva, így jelezve, hogy nem fogja bántani.    
   – Hát… ez nem egy Wyvern. De akkor meg micsoda? – Kérdezi D gyanakvóan.
   – Herceg, kapitány… ismerjétek meg J-t.
   A sárkány felszáll, a ház mögé repül majd eltűnik. Pár pillanat múlva egy vörös hajú fiatal lány sétál elő. Elmosolyodik és így szól:
   – Helló, J.J. vagyok. – A herceg felé nyújtja kezét, de amaz csak áll és és hitetlenkedve, nyitott szájjal bámul a lányra. A kapitány szintén. 
   J és C felnevetnek és C megszólal:
   – Már alig vártam, hogy megérkezz, az arckifejezésük minden pénzt megér. 
   – Nyugi, ti még a szerencsésebbek közé tartoztok. A legtöbben nem élnek addig, hogy lássák, amit ti. –  kacsint J a fiúkra.
   A két lány ismét felnevet, majd C bekíséri az új vendéget a házba. A szavukat vesztett fiúk követik őket. Benn mindenki a hatalmas ablak előtt áll, és szemüket a J-re szegezik, de B az aki megszólal:
   – Frankón láttam, amit láttam vagy ebben a vodkában valami titkos összetevő is van? Ha értitek mire gondolok…
   C és J biztosít mindenkit arról, hogy semmiféle “titkos összetevő” nem volt az italukban, és egy hosszú bemutatkozást követően letelepednek a kandalló elé, ahol végtelen számú kérdésekkel bombázzák a legújabb vendéget, amíg várnak a többiek érkezésére.

Nyereményjáték

A rafflecopter dobozba belépve máris esélyes vagy a Blogturné Klub karácsonyi mulatságának kisebb nyereményeire. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod – indulhatsz a főnyereményért, amit karácsony napján sorsolunk! Rajta hát!

(Még egyszer szeretnénk megjegyezni, hogy nem kell kapkodni. Könnyen lehet, hogy az adott szereplőt még nem is ismeritek, mert az elkövetkező egy-két hétben kezdődő blogturnéinkban lesz majd szerepük. Direkt írunk mindegyikükről olyan tulajdonságokat, amelyekből rá lehet jönni a személyükre, így ha valami érdekes szokásuk vagy hóbortjuk van, azt tekintsétek nyomnak! ;D)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük