Karácsony a Blogturné Klubbal – 3. napMi az a Blogturné Karácsony?

Közeleg a karácsony… s hogy Jane Austen szavaival éljünk:

“Igazán ez a baráti összejövetelek ideje. Karácsonykor mindenki meghívja barátait, és az emberek még a legrosszabb idővel sem törődnek. Egyszer egy teljes hétre ott ragadtam egy barátom házában a havazás miatt. Kellemesebbet képzelni sem tudok. Csak egy estére mentem, és nem tudtam eljönni attól a naptól számított egy hétig.”

Nos, a Blogturné Klub tagjai is mindig szívesen látják barátaikat egy csésze teára, vagy akár egy nagyszabású, fergeteges karácsonyi partira, melyre ezennel Téged is szeretettel meghívunk, Kedves Olvasó! Ám ne számíts arra, hogy egy hét után szabadulhatsz! Neeem! Mi pontosan 24 napra tervezzük a vendéglátásodat!

Gyere, foglalj helyet közöttünk, s ha már kényelmesen ülsz, várjuk együtt a vendégeket! Fogadjunk, hogy ismered is őket! S ha mindegyikük nevét kitalálod, az összejövetel végén, vagyis karácsony napján Tiéd lehet a legnagyobb csomag a fa alatt! Nem, azt nem árulhatjuk el, hogy mi van benne, hiszen akkor oda lenne a meglepetés! De garantáltan tetszeni fog, hiszen jól megpakolták az Angyalok! 🙂

S ha nem sikerül rájönnöd az összes vendég kilétére? Akkor se keseredj el, hiszen számos kisebb ajándék is vár Rád!

(Segítségként: a vendégek mindannyian a Blogturné Klub turnéban részt vevő könyveinek szereplői voltak/lesznek. S ha esetleg egyikre-másikra nehéz lenne ráismerni – ne aggódjatok, adunk segítséget!)


Várjuk hát együtt a vendégeket és a Karácsonyt!!!

A naptárunkat “nyitogatásával” juthattok el a bejegyzésekhez, illetve a történet elejéhez is!

December 3. – Még 21 nap van karácsonyig


    A meghitt pillanatot paták dübörgése zavarja meg. C és M odasietnek az ablakhoz, hogy kiderítsék, mi történik odakint.
    Egy kisebb fajta lovas sereg áll meg a ház előtt. Úgy egy tucat harcos, állig felfegyverkezve, tetőtől-talpig páncélban. C kirohan az ajtón, M szorosan a nyomában, ám amíg látszólag a lány tudja, kik az új jövevények, M-nek a legkisebb fogalma sincs.
    A kislány közvetlen a had élén álló lovas mellett áll meg. Az ismeretlen felnyúl és leveszi a királykék tollakkal díszített sisakját. C szeme felcsillan, immár bizonyos, hogy az idegen is egy újabb vendég.
    – Herceg! – kiált fel C. – Hát eljöttél!
   A fiatal herceg mosolyogva a zsebébe nyúl, és egy fésűnek látszó tárgyat vesz elő. Miután megigazítja haját, hátra nyújtja a másik kezét, a mögötte lévő katona pedig átnyújt neki egy kisebb méretű koronát. A herceg leszáll a lováról, felveszi a koronát és közelebb lép C-hez.
   – Adarlan összes cukorkájáért sem hagytam volna ki a bálodat – kacsint C-re játékosan.
   – Ez egy parti, nem bál, te zakkant. Kiknek a hercege vagy, netán a teljesen hibbantaké? – Szól egy rekedtes női hang a sor mögül.
   Mindenki a hang irányába fordul. Egy sovány, csapzott középkorú nő sétál az úton a ház felé. A katona, aki a koronát adta a hercegnek, megindul irányába, de a herceg megálljt parancsol.
   – De, D. Herceg…
   – Hagyd, Hadriel. – A katona visszalép a helyére, D. Herceg ismét odafordul a kislányhoz és kinyújtja felé a kezét. – Gyere, hadd mutassam meg, mit hoztam.
   A fiú odavezeti a kislányt egy, a sor végén álló szekérhez. A szekér tele van hosszúkás ajándékcsomagokkal.
   C kérdően néz a hercegre, mire az mosolyogva csak annyit felel:
   – Leltároztunk a palota könyvtárában.
A kislány megöleli a herceget, mire az új valószínűleg-vendég felhorkan.
   – Könyvek… komoly? Erre inni kell. – Majd beviharzik a házba. C, M és D, rövid bemutatkozás után követik az újonnan érkezőt. A herceg serege behordja az ajándékokat a házba, majd egy kivételével mindannyian kivonulnak.

Nyereményjáték

A rafflecopter dobozba belépve máris esélyes vagy a Blogturné Klub karácsonyi mulatságának kisebb nyereményeire. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod – indulhatsz a főnyereményért, amit karácsony napján sorsolunk! Rajta hát!

(Még egyszer szeretnénk megjegyezni, hogy nem kell kapkodni. Könnyen lehet, hogy az adott szereplőt még nem is ismeritek, mert az elkövetkező egy-két hétben kezdődő blogturnéinkban lesz majd szerepük. Direkt írunk mindegyikükről olyan tulajdonságokat, amelyekből rá lehet jönni a személyükre, így ha valami érdekes szokásuk vagy hóbortjuk van, azt tekintsétek nyomnak! ;D)

**Figyelem: Ezen az állomáson a “herceg” kilétét kell kitalálnotok!**

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük