Folytatást kap a Spartacus sorozat!

Na erre a hírre aztán biztosan egy rajongó sem számított. 10 évvel azután, hogy csúfos véget ért a Spartacus és társai lázadása a Starzon, az eredeti készítők úgy töntöttek, hogy itt az ideje folytatni a történetet.

A Spartacus alkotója, Steven S. DeKnight új megállapodást írt alá a Starz-szal, hogy a csatorna számára elkészíthesse az eredeti sorozat folytatását.

“Több mint egy évtized telt el azóta, hogy a Spartacus megörvendeztette a nemzetközi közönséget, és izgatottak vagyunk, hogy újraértelmezhetjük és kibővíthetjük ezt a lebilincselő, akciódús drámát a nézők számára. A Spartacusnak lojális rajongói vannak, akik alig várják a visszatérését, és velük együtt mi is alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk Stevennel ezen az izgalmas következő fejezeten.”

Kathryn Busby, a Starz Original Programming elnöke
Folytatást kap a Spartacus sorozat!

A Spartacus 3 évadot kapott. Az első évad annyira sikeresnek bizonyult, hogy rögtön után egy mini spin-off sorozat is készült, ez volt a Gods of the Arena, melyben a később a fő sorozatban is fontos szerepeket játszó Gannicus és Batiatus előzménytörténetét követjük. A Spartacus első évadában a címszereplőt még Andy Whitfield alakítja (zseniálisan), azonban mivel rákkal küzdött sajnos nem tudott visszatérni a második évadra, később pedig elhunyt. Így Spartacus szerepét a második évadtól Liam McIntyre vette át (aki egyébként nagy gamer és társasjáték fan). Bár érezhető volt Whitfield hiánya, idővel McIntyre is belerázódott a szerepbe és a sorozat a mai napig az egyik legjobb a témában.

A Spartacus mindenkinek kötelező darab, aki szereti a római történelmet, és a 300 féle filmeket. Brilliáns harc koreográfia, vér és belsőségek, szex, románc, dráma, ármánykodás és egy csapat legenda szívszórító története. Ez a Spartacus.

Egyelőre kevés részlet derült ki a Spartacus folytatásáról, azon túl, hogy Spartacus halála után játszódik, és “feltérképezetlen területeket és új utakat fedez fel az eredeti sorozat ikonikus karaktereivel”, a Deadline szerint. Ez azért érdekes, mivel az eredeti sorozat végén nem túl sokmindenki maradt talpon, ezért kíváncsian várjuk, hogy mely “ikonikus karakterek” térhetnek vissza. Ha tippelnünk kellene, Caesar története épp csak elkezdődött, amikor a sorozat véget ért, így esélyes, hogy a rajongók végre megkapják, amire rég vártak. A Spartacus készítője Steven S. DeKnight biztosan visszatér, mint showrunner.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük