ÉLŐSZEREPLŐS SOROZAT KÉSZÜL A GOD OF WARBÓL! DREAM CAST

A Deadline arról számolt be, hogy Mark Fergus és Hawk Ostby, a The Expanse alkotói és Rafe Judkins, a The Wheel of Time showrunnerre állítólag egy élőszereplős God Of War tévésorozatról tárgyalt az Amazon Prime Videonál.
A produkció munkálataiban a Sony Productions, valamint a Sony Pictures Television is részt venne.

A God of War egy akció-kaland játék franchise. Az ókori mitológián alapuló történetben a címadó főszereplő, Kratos, a spártai harcos, később a háború istenének kalandjait követi. Kratost, egykori mestere, a háború eredeti görög istene, Arész egy ádáz csellel rávette, hogy mészárolja le saját családját. Ez indítja el azt az esemény sorozatot, ami során a mitológiai panteonokkal való háborúkhoz vezet minket. A sorozat görög mitológiai korszakában Kratos a bosszú ösvényét járja, az olimposzi istenek mesterkedéseivel akar leszámolni, míg a skandináv mitológia korszakában megismerhetjük fiát, Atreust, mint másodlagos főszereplőt. Ebben a korban egy idősebb Kratos bőrébe bújhatunk, aki a megváltást keresi, eközben pedig akaratlanul is összetűzésbe kerülnek a skandináv istenekkel.

Az első hét játék a Görög mitológiára épül. A God of War (2005), God of War II (2007), és a God of War III (2010) teszi ki a fő trilógiát. Majd elkészült egy előzmény játék is, az Ascension (2013). Ezek Playstation 2 és 3 exkluzív játékok voltak, a Chains of Olympus (2008) és a Ghost of Sparta (2010) PSP, a Betrayal (2007) pedig mobil játék volt. A Skandináv korszak a 2018-as God of War c. játékkal indult, ami sokáig PS4 exkluzív volt, de 2022 januárjában PC-re is megjelent. Ezzel egyidőben egy rövid, szöveg alapú előzmény játék is készült a Facebook Messengerre, ez volt az A Call from the Wilds (2018). A fő sztori folytatása a God of War Ragnarök valamikor idén fog megjelenni PlayStation 4 és PlayStation 5 platformokra, és ez zárja majd a Skandináv korszakot is.

Nem ez az első próbálkozás Kratos életre keltésére, 2005-ben is felröppentek a hírek, hogy készül egy mozifilm az első játék alapján az Universal által. Állítólag Daniel Craig-nek el is küldték a forgatókönyvet, de a színész visszautasította az ajánaltot. Pacific Rim: Uprising rendezője Steven S. DeKnight is bejelentkezett 2018-ban a Sonynál, hogy szeretne egy 18 karikás adaptációt csinálni a 2018-as játékból. 2021 májusában azonban a Sony kijelentette, hogy egyik God of War játékból sincs készülőben filmadaptáció…egészen mostanáig.

Az egyelőre jó kérdés, hogy az Amazon sorozata pontosan melyik era alapján készítené az adaptációt.

Mindenesetre mi összeválogattuk az álom szereplőgárdát a fontosabb szereplőkhöz:

KRATOS

Travis Fimmel tökéletes Ragnar Lothbrok alakítása meggyőzött minket, hogy simán tudná hozni Kratost pár hét kemény edzés után.

Bradley Freegard, bár a büdös életben nem hallottam még a nevét, majdnem akkora kedvenc lett az új Vikingek: Valhalla sorozatban, mint anno Ragnar. Hasonlóan Travishez, a játéka mesteri, kisugárzása megvan hozzá, csak izomzatot kellene építenie.

ATREUS

Billy Jenkins olyan nagy sorozatokban szerepelt már, mint a Peaky Blinders, Crown, Humans, Britannia, legutóbb pedig a Netflix Cursed c. sorozatában láthattuk a főszereplő csípős nyelvű, bátor kisöccseként.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük