Crescent City: Minden, amit tudunk Sarah J. Maas új, felnőtt Fantasy sorozatáról

Sarah J. Maas a young adult fantasy Üvegtrón sorozattal robbant be a könyves piacra, majd jött a new adult fantasy Tüskék és Rózsák udvara. Mindkét sorozat a végére egyre jobban elmosta a felnőtt és young/new adult közti határvonalat. Maas nagyon okosan így vájta ki az idén elinduló sorozatához, ami már teljes mértékben felnőtt fantasy lesz.


Maas 16 évesen kezdte írni az első könyvét, az Üvegtrónt. Miután néhány fejezettel elkészült (ekkoriban Queen of Glass címet viselte), feltette őket a FictionPress.com-ra, ahol hamar az egyik legolvasottabb történet lett. Később ezt letörölte, amikor úgy döntött, hogy megpróbálja kiadni a könyvet.  Az első Tüskék és Rózsák udvara könyv 2009-ben született, de 2015-ig nem adták ki.

A Crescent City Maas első felnőtt fantasy sorozata egy olyan világban játszódik, ahol az emberek a köztük élő mágikus lények hierarchiáival szemben a túlélésért küzdenek. Bryce Quinlan egy félig ember, félig Sidhe (tündér) Bryce Quinlan, aki bosszút fogad, miután legjobb barátját brutálisan meggyilkolják. Bryce szövetséget köt egy harcos angyallal, hogy levadássza a gyilkost. A személyes bosszúhadjáratból hamar küldetés lesz, amikor Bryce szeretteit és világát nagy gonosz fenyegeti. Az akció dús sorozat kalandokkal, mitológiával és a Maastól megszokott romantikával teli történettel várja az olvasókat.

“A Crescent City a kezdetek óta egy szerelemprojekt volt, évek óta dolgozom már rajta, ahogy van egy kis időm. Alig várom, hogy végre bemutathassam az olvasóknak Brycet, a hősnőt, aki szerintem nagyon jó barátja lenne Aelinnek És Feyrenek. A Crescent City világa sokkal modernebb, mint az előző két sorozatom (körülbelül olyan, mintha  az Tüskék és Rózsák Udvarában és az Üvegtrónban lettek volna modern technológiák), de tele van mágiával, titokzatos és halálos lényekkel és persze merengő harcosokkal.” – nyilatkozta Maas.

Sarah egy élő Q&A-ben elárulta, hogy a C.C. 2000 évvel a jövőben játszódik, és arra a kérdésre, hogy írna-e valaha sellőkről könyvet, úgy felelt, hogy ebben is vannak hasonló lények, akik a város alatti vízhálózatokban élnek.Több, mint valószínű, hogy egy futurisztikus New Orleansban játszódik majd, erre utal a sorozat címe, és * KoA spoiler * a Kingdom of Ash-ben is van egy rövid kis cameo: „egy fényárban úszó világ, ahol egy hatalmas várost építettek egy folyó kanyarulatához, lehetetlenül magas épületekkel”.

Maas Pinterest albuma alapján, ismét fontos szerepet kapnak a szárnyas lények (angyalok, sárkányok), rengeteg farkasos képet találhatunk (valószínűleg alakváltó fae) több sellő, sárkány és mindenféle démoni lény illusztráció mellett.

Néhány szereplő nevét is tudjuk: Rahab, Pollux (feltehetően ő lesz a főellenség), Rune, Amalie, Danika (tipp: farkas alakváltó), Fury, Juniper, Hunt (Bryce „szerelme”, angyal), Balthazar.

A Crescent City első része 2019 végén jelenik meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük