The Witcher sorozat indul a NETFLIXEN

Bizony, nem csalás nem ámítás, a Netflix szerdán bejelentette, hogy  már dolgoznak egy új sorozaton, ami a lengyel író, Andrzej Sapkowski nagy sikerű Vaják, azaz The Witcher regényein alapul. Azokon a könyveken, amik a kritikusok által is nagyra becsült CD Projekt Red azonos címmel kiadott videojátékait is inspirálta.

Sapkowski nyolc regénye és történetgyűjteménye – együttesen Witcher Saga-ként ismert – a Witcherek (Vaják) kalandjait követi. Olyan szörnyvadászokét, akik már fiatal korukban természetfeletti képességekre tesznek szert, hogy megküzdjenek a világban található különféle gyilkos szörnyetegekkel. Fontos megjegyezni, hogy ez a sorozat Sapkowski könyvein alapul majd, nem pedig a népszerű videojátékokon.

„Izgatott vagyok,  hogy a Netflix készít egy adaptációt a történeteimből, hű maradva a forrás anyaghoz és a mintákhoz, amit 30 év alatt írtam.” –  Nyilatkozta a könyvek írója, Andrzej Sapkowski. „Nem csak a közös munkánk miatt vagyok izgatott, de azon csapat miatt is, akik majd életre keltik ezeket a karaktereket.”  

Maga az író is részt vesz a projektben, mint konzultáns. A vezető producerek közt van Sean Daniel, akit a Múmia filmekkel illetve az The Expanse – A térség c. sorozattal kapcsolatban ismerhetünk és Jason Brown, aki szintén a The Expanse – A térség sorozatnál töltötte be ugyanezt a munkakört. Ez a két név már magában is ígéretesnek hangzik, ám itt nem ér véget a sor. Tomek Baginski (Az Oscar díjra jelölt Cathedral c. rövid animációs film készítője, és a három Witcher játék introjának rendezője) és Jarek Sawko (The Fallen Art, Another Day of Life) a lengyel Platige Image S.A stúdiótól szintén csatlakozik Danielhez és Brownhoz. Emellett pedig Baginski fog rendezni legalább egy epizódot minden élvadból. Ebből következtethetünk arra, hogy nem egy minisorozatról van szó, és elég komoly szándékokkal fut neki a Netflix.

“A Witcher történetek egy nem szokványos család történetét követik, akiket az igazságért való küzdelem egy veszélyes világban hoz össze. A szereplők eredetiek, viccesek, és folyamatosan meglepik az olvasót, és alig várjuk, hogy életre kelthessük őket a Netflixnél, ami az innovatív történetmesélés melegágya” –  nyilatkozta Daniel és Brown.

Arról egyelőre nincs információ, hogy teljesen CG animált vagy élőszereplős, esetleg a kettő keveréke lesz-e a sorozat. Azt viszont érdemes még egyszer megemlíteni, hogy a Netflix sorozat a könyveken és nem a videojátékokon alapul. 

Természetesen ahogy megtudunk még valami érdemlegeset, be is számolunk nektek róla. Addig is, ha már film nincs, nézzük meg a játék előzetest,  hogy kedvet kapjunk a sorozathoz.

Aki pedig kedvet kapott volna a könyvekhez, az most az első hat részt magyarul is megtalálhatja a könyvesboltokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük