Blogturné – Sarah Andersen: Felnőni kiábrándító [Nyereményjáték]

A Fumax Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Felnőni kiábrándító című Sarah’s Scribbles-gyűjtemény. Ennek örömére a Blogturné Klub 12 tagja bemutatja az őszinte, ámde annál viccesebb képregényt, mely olyan fontos problémákat feszeget, mint például a testkép, az öntudat, introvertáltság, személyes kapcsolatok és a melltartó-mosás gyakorisága.
Tartsatok velünk a 12 állomásos turnén, és vigyétek haza a Fumax kiadó által felajánlott regény két példányának egyikét.

[alert type=”e.g. warning, danger, success, info”]Kiadó: Fumax
Sorozat: Sarah’s Scribbles #1
Megjelenés: 2016
Műfaj: képregény
Terjedelem: 112 oldal

Úgy érzed, kilógsz a sorból? Szeretnéd kapcsolatépítéssel előremozdítani a karrieredet? A felnőttkor olyan új, izgalmas kihívás a számodra, amire érzésed szerint teljesen fel vagy készülve? Hát pfuj. Kérlek, tedd le ezt a könyvet.
Sarah Andersen, az elképesztően népszerű, ifjú brooklyni művész lezseren megrajzolt, tökéletesen célba találó rövid képregényei ugyanis nekünk, többieknek szólnak. Bemutatják, hogyan lehet teljes hétvégéket fenséges módon elszúrni az interneten, milyen elviselhetetlen kín egy jóképű sráccal kézen fogva végigmenni az utcán, vagy egész nap arról álmodozni, hogy végre hazaérünk és belebújhatunk a pizsamánkba. Más szavakkal: a modernkori fiatal élet horrorisztikus és kényelmetlen valóságát. Ja, és egyáltalán nem önéletrajzi mű. De tényleg!
A Felnőni kiábrándító a rajongók kedvenc képsorait tartalmazza tucatnyi új képregény mellett, amelyek csak ebben a kötetben olvashatóak. A képregény olyan fontos problémákat feszeget, mint például a testkép, az öntudat, introvertáltság, személyes kapcsolatok és a melltartó-mosás gyakorisága, és ezeket Sarah letisztult őszintesége varázsolja elképesztően viccessé – amellett, hogy mindenki magára ismerhet bennük.

[/alert]

Sokaknak nem új Sarah Andersen neve és munkássága sem, én viszont teljesen vakon ugrottam bele ebbe a turnéba, nem is néztem nagyon utána, talán egy-két illusztrációt néztem meg, ami alapján eldöntöttem, hogy mókás lesz ez a kis képregény. Amikor pedig a kezemben foghattam, rájöttem, hogy mekkora hülye voltam. Azon agyaltam, hogy mégis mi a fenét írhatnék én erről, amit mások még nem írtak le? Úgy döntöttem, fuck it,  és összegyűjtöttem 5 okot, amiért neked ez a könyv kell.

#1 Tíz perc kacagás (+ a ráadás)

Bár a 112 oldal eleinte elég soknak tűnik, de az átlag ötös panelstruktúrával és a méretes rajzokkal már jóval barátságosabb a helyzet. Gyakorlatilag ránézünk egy oldalra, elolvassuk azt a kevés szöveget és megyünk a következőre. Feltéve, ha nem kacagunk tíz percig és nem mutatjuk meg a családtagoknak és minden barátunknak (*bűnös*). Gyorsan végig lehet pörgetni, úgyhogy két idegbaj közt tökéletes kedélyjavító.

#2 Komikus önparódia

Erre a könyvre 100%-ig rámondhatjuk, hogy megtalálod benne önmagad. Feltéve, ha nő vagy. A  férfi olvasók talán a 10%-al tudnak majd azonosulni, de barátnőikre biztosan ráismernek. Ez az a könyv, ami összegyűjti a nők összes, kisebb-nagyobb nyűgjét, baját és idegesítő, ám cuki szokásainkat és realisztikusan, de kellő öniróniával és szarkazmussal mutatja be azokat. Ez az a könyv, ami nem a lelkiismeret-furdalásodat ébreszti fel, ha folyton mindent halogatsz, vagy ha a rendrakás egyenlő nálad azzal, hogy mindent egy helyre besuvasztasz, inkább arra késztet, hogy jóízűen röhögj magadon.

#3 Nem vagy egyedül

Tökéletesen ábrázolja, hogy 90%-unk ugyanabban szenved. Ugyanolyan problémákkal küzdünk, ugyanúgy stresszelünk minden hülyeségen, ugyanolyanok a szokásaink és ugyanazok idegesítenek. Sarah szinte az élet összes területével foglalkozik: közösségi média, randizás, menstruáció,iskola,kapcsolatok,kettős mérce, és főleg az introverzióval. A képregény amellett, hogy mulattat és anélkül, hogy oktatna azt is próbálja eljuttatni a kis fejünkbe, hogy mind furák vagyunk.

#4 Újrahasznosítható

Értem ezt úgy, hogy bár hamar kipörgethető, azt is el tudom képzelni, hogy naponta egyszer legalább végignézem, , hogy oldjam az egész nap rám zúdított szart, megnyugtatva és felvidítva magam.

#5 Egyszerű, de nagyszerű

Bár Sarah gyönyörűen tud rajzolni, az illusztrációk ebben a képregényben egyszerűek, ugyanakkor kifejezőek. Az egész képregény fekete-fehér, akár ki is színezhető, ha valaki erre érez késztetést. Nem lehet nagyon elveszni a részletekben, de nem is összecsapott.

 

[toggles][toggle title=”Nyereményjáték”]

Mostani játékunk során a képregényeké lesz a főszerep. Minden állomáson láttok egy képet vagy részletet egy közismert képregényből, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyikből. Ha ez megvan, a képregény címét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Azok között, akik mind a 12 állomással megpróbálkoznak, a kiadó jóvoltából kisorsolunk két példányt a Felnőni kiábrándító c. Sarah’s Scribbles-gyűjteményből.

[alert type=”e.g. warning, danger, success, info”]

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.[/alert]

a Rafflecopter giveaway

[/toggle]

[toggle title=”További Állomások”]
10/20 Olvasónapló
10/21 Bibliotheca Fummie
10/22 Always Love a Wild Book
10/23 Sorok Között
10/24 Deszy könyvajánlója
10/25 Dreamworld
10/26 KönyvParfé
10/27 Insane Life
10/28 Zakkant olvas
10/29 Függővég
10/30 Szembetűnő
10/31 Angelika blogja[/toggle][/toggles]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük