Top 5 Vasárnap #9 – Az alábecsültek

Visszatér a Top 5 vasárnap!

A FüggőVég minden vasárnap egy új könyves rovattal jelentkezik, melynek neve TOP 5 Vasárnap! Az ötletet egykedves külföldi blogger ismerősömtől, a Larissa and Friends’ Bookish Life angol blogtól nyúltam le, ahol már több éve aktívan részt veszek a kezdeményezésben. 

A Lényeg:

Minden vasárnap egy TOP 5-ös listát teszünk közzé. A lista bármiről szólhat majd, aminek köze van a könyvekhez, filmekhez, videojátékokhoz. Minden héten új témával jelentkezünk. Bárki nyugodtan csatlakozhat hozzánk a saját TOP 5-ös listájával az adott témában. Téma javaslatok örömmel fogadunk, ne fogjátok vissza magatokat! 🙂

Szabályok:

  1. Állítsd össze a TOP 5-ös listád abból a témából, amit arra a hétre választottunk. 
  2. Említs meg minket a bejegyzésedben!
  3. Nyugodtan használd a rovat bannereinket.
  4. Kíváncsian várjuk a te listáidat is! Ha szeretnéd velünk megosztani, hagyj nekünk egy linket a bejegyzésedhez odalenn a kommentben. Ha nincs blogod/nem szeretnél külön bejegyzést írni,  nyugodtan írd meg hozzászólásban a listád. 

Az eheti téma:

Alábecsültek


(Top 5 alábecsült könyvek)

5.) Jenn Stark – Immortal Vegas

Teljesen véletlenül találtam rá erre a sorozatra, amikor a Goodreadsen bubogtam, de egyből megakadt a szemem az első rész borítóján. Aztán elolvastam a fülszöveget és azonnal tudtam, hogy nekem ez KELL. Kresley Cole Arkánum sorozata óta próbálok találni hasonló koncepcióval (felnőtt) UF könyveket és az Immortal Vegas pont ilyen. Mágikus világ: pipa, élő tarot kártyák: pipa, komplex hierarchia: pipa, kaland: dupla pipa, humor: pipa. Forró, de nem túlzott romantika: pipa. Badass főhősnő: pipa. Az első rész óta hatalmas szerelem, és szerencsére Stark iszonyú gyorsan ír (meglepő, de egyáltalán nem megy a minőség rovására) és csak 2-3 hónapokat kell várni a folytatásokra. Viszont nagyon kevesen olvassák, ezért mindig félek, hogy nem lesz következő, pedig egy iszonyú jó, izgalmas, fordulatos és szórakoztató UF-ről van szó.

4.) Ann Aguirre – Sirantha Jax 

Ugyanazt tudom elmondani, amit az Immortal Vegasról, azzal a különbséggel, hogy ez egy vérbeli sci-firől, űrhajós üldözésekkel, űrugrásokkal, különböző bolygókon játszódik a sorozat, különböző lényekkel, és a már megszokott galaxis politikával. Pörgős, humoros, és nagyon alábecsült. Kár érte, mindenkinek ajánlom, aki sci-fi vagy UF rajongó!

3.) Larissa Ione – Lords of Deliverance

Most egy picit a PNR/UF vizekre vevezünk Larissa Ione második sorozatával. A Lords of Deliverance a Demonica sorozat spin-offja, és bár nem feltétlen kell elolvasni a Demonicat, de legalább az utolsó könyvet ajánlott a teljes képhez. Na de miért is olyan jó ez a sorozat? Azon kívül, hogy az Apokalipszis 4 lovasáról szól, akikről kb. olyan kevés történetet találni, mint az élő Tarot kártyákról, tele van kalanddal, akcióval, romantikával, poénokkal és baromi jó karakterekkel. A fordulatoktól megáll az eszed, a lovasok küzdelmeitől pedig néha a szíved is. Larissa szerintem alapjáraton egy kevsébé értékelt író sajnos, jó lenne  ezen változtatni, mert bőven van olyan jó (sőt szerintem jobb is), mint pl. Ward.

2.) Kevin Hearne: A vasdruida krónikái

Hogy a rákba nem lett ez itthon elsöprő siker??? Tudom, ezt sok könyvnél kérdezem/kérdezhetném, de erre a gatyámat is feltettem volna. Ébresztőőőő emberek!! Az egyik legjobb UF sorozatról beszélünk, ráadásul Férfi írta, férfi főszereplővel (többnyire), aki egy fucking DRUIDA!! Úgyhogy még a férfi olvasók se találhatnak kifogást. Szinte minden természetfeletti lény megjelenik, a mágia szerves része a világnak, és több mitológiát is felsorakoztat. Mindezt pedig megspékeli egy szarkasztikus humorral. BUMM, tökéletes!

1.) Sherrilyn Kenyon -The League

Visszatértünk a sci-fi vonalhoz. Sherrilyn Kenyon UF sorozata, a Sötét-vadászok sem kap annyi figyelmet, mint szerintem kellene, de ahhoz képest a League a béka segge alatt van. Tudom, tudom, a sci-fi címkétől mindenki megijed, pedig nem kell. Kenyon itt is hozza ugyanazt, amit az SV(DH)-ban vagy a CON-ban, azaz tele van ‘mind fuck’ pillanatokkal, poénokkal, izgalmakkal, romantikával és pörgős kalandokkal. Lányok, fiúk, nők és férfiak is imádják egyaránt a sorozatot, úgyhogy tényleg mindenkinek ajánlott. Egy tipp, ha valaki elkezdené: JEGYZETELJ!! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük