Blogturné – Sarah J. Maas: A tűz örököse [Nyereményjáték]

A megjelenés dömping közepette természetesen Celaena Sardothien új kalandját sem hagyhatjuk szó nélkül. A Heir of Fire – A tűz örököse, a fantasztikus Üvegtrón sorozat harmadik kötete már kapható a Könyvmolyképző Kiadónál, a Blogturné Klub három bloggere pedig egy mini turnéra invitál titeket, aminek a végén egy ügyes és szerencsés nyertes egy ‘A tűz örököse’ példánnyal lesz gazdagabb.

 

 

[alert type=”e.g. warning, danger, success, info”]

Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Hetesy Szilvia
Oldalszám: 662
Műfaj: YA fantasy 
Értékelés: 4,5 pont

Bűntudattól és haragtól gyötört Celaena képtelen lenne Adarlan királyáért egy csepp vért is kiontani. Nincs más választása, fel kell vennie ellene a harcot…

A Tündérkirálynő talán segít neki elpusztítani a királyt, de ennek ára van. Celaena egyszerre küzd sötét emlékeivel és a szíve is majd megszakad egy kilátástalan szerelem miatt. Tudja-e így teljesíteni az alkut és képes-e az egykor erős és hatalmas terraseni királyság élére állni? Talál-e segítőtársakat?

[/alert]


“Lásd, amit látni akarsz, Aelin, és ragadd meg! Ne kérd, ne kívánd, vedd el!”

 

Be kell valljam, én is, mint ahogy sokan mások, féltem ettől a résztől, de furcsa mód nagyon vártam is,
hála Sarah pinterest oldalának. Amikor elkezdtem olvasni, egy darabig úgy tűnt a félelmem megalapozottnak ígérkezik, Celaenából (továbbiakban Aelin) is csak az önsajnálat, kínlódás, depresszió áramlik, Chaolból szintén (bár ez tőle nem volt újdonság), Dorian is ismét idegesített a sértődöttségével. Ez volt az első alkalom, hogy mindenkit jól felpofoztam volna úgy istenesen, hogy térjenek már magukhoz.

A könyv nagyobb részét karakterszinten az új szereplők vitték a hátukon, sok esetben ők voltak a csalódottság hangjai, azonban egyben a remény is. Tulajdonképpen a frusztrált olvasókkal ordították főszereplőink fülébe/verték (esetenként szó szerint) beléjük a változást. Ebből tudhattuk, hogy Sarah hatalmas karakterfejlődéseken próbálja végigvezetni a főszereplőket, és nem végleg cseszte el őket, nagyon is jól tudja mit csinál. Emiatt a könyv leginkább a karakterfelépítésekre helyezett nagy hangsúlyt, az új és régi szereplőkről egyaránt sorra derültek ki az érdekesebbnél érdekesebb dolgok, a könyv végére mindegyikük hatalmas változáson megy keresztül, és lényegében mindenki elérkezik oda, ahova a megismerésük óta vártuk (bár én azért még mindig nem tudom megkedvelni Chaolt :D).

Például ott van mindjárt Dorian. Spoiler nélkül, csak annyit, hogy nem hiszem, hogy lesz bárki, aki ezek után még mindig ellenszenvet érez majd iránta. Dorian folyamatoan válaszokat keres arra,  hogy miért van mágiája egy olyan helyen, ahol senki másnak nincs, és hogyan élheti túl. Közben egy új szerelmi szál főszereplője lesz. Szegény viszont az az Üvegtrónnak, ami Elijah az Originalsnak: mindig ő húzza a legrövidebbet :(.

 

Aelin
egy új szereplő, a harcos tündér Rowan segítségével és tanításával végre hihető, igazán badass harcossá, királynővé válik. Emellett fejben is felnő a feladathoz, és érezhetően innentől kezdve kevésbé tipikus YA karakter. Bár én eddig is szerettem őt, de tény, hogy azért volt hová fejlődnie. Örülök, hogy nem kellett azért erre 5 részig várni. Már csak azt remélem, hogy nem fejlődik majd visszafelé a maradék 3 könyvben.

Chaol
…. hát nem én leszek az az ember, aki azt mondja, hogy az ő karaktere is végre révbe ért. Az igazság az, hogy bennem túl nagy ellenszenvet keltett az első két részben, és szerintem Sarah csinálhat vele bármit, akkor sem fogom megkedvelni. Elismerem, hogy ő is sokat változik a jó irányba, de számomra ő mindig csak egy felesleges karakter marad. Chaol legfőbb erénye egyben a legnagyobb átok is a számára, hiszen végig őrlődik a birodalom iránti és a barátai iránti hűsége közt, közben pedig legjobb barátja és szerelme közt is.
A főbb új szereplőket hogyan is jellemezhetném? Ó, megvan, itt egy gif:

 
Rowan, Aeidon és Manon valóban jöttek, láttak, és ledaráltak mindent. Rowan Whitethorn, a fentebb már említett tündér elit harcos/herceg az a fajta karakter, ami Sarah specialitása: egy nagy seggfej, ám ennek megvan az oka, ő is egy sebzett, sötét múlttal rendelkező szexi rohadék, aki a legnagyobb támasza főhősünknek, és mélyen azért nagy szíve van. Szóval persze, hogy imádjuk. Ő vezeti be Aelint a tündérek világába, ahol új kalandok várnak a lányra. Anélkül, hogy itt se spoilerezzek el semmit, Rowan kulcsfontosságú szereplője lesz Aelin szövetségének és életének. Egymásra lettek erőltetve, együtt KELLETT dolgozniuk, de végül egy olyan páros forrott ki minden szempontból, amit rettentő ritkán látni. Nyugodtan mondhatnánk rájuk, hogy két test, egy lélek. És canon vagy sem, bocs Dorian, de TEAM ROWAELIN!!

Aeidon Ashryver pimasz és vakmerő, ő az egyik legféltebb tábornok Északon, egy könyörtelen légió parancsnoka. Vezetéknevéből rájöhetünk, hogy valamilyen rokoni kapcsolatban áll Aelinnel. A jó fiúk táborát erősíti, na meg a humorét is. Közben pedig olyan odaadás, szeretet árad belőle Aelin felé, akiről azt hitte sosem látja többet, hogy nem tudsz mást tenni, csak egy százas zsebkendővel várni a pillanatot, amikor végre újra találkoznak. Rajta keresztül tudhatunk meg sok mindent Aelin múltjáról.

Az utolsó főbb új karakter, Manon Blackbeak az egyik legerősebb vasfogú boszorkány. Ő a vezetője a Tizenhármaknak, egy wyverneken (az előző részben említett sárkányszerű lények) lovagló boszorkányokból álló légiónak, mely jelenleg a király mondhatni légierője. Nyomon követhetjük, ahogy Manon először találkozik a wyvernjével, Abraxosszal és hogy alakul a kapcsolatuk. Az ő szála bemutatja a boszorkányok világát is. Manon gyakran kegyetlen és kíméletlen, ravasz és találékony és briliáns karakter. Vagány, tökös, erős, tökéletes fő gonosz alapanyag lenne első ránézésre. Hogy a jók vagy a gonoszok oldalát erősíti-e majd végül, arra nektek kell rájönnötök.

A történet több szálon fut, a karakterfejlődések mellett továbbra is, és még komolyabban foglalkozik a könyv a király zsarnokságával, a lázadókkal, és szerencsére most már a világ varázslatosabb felével is. Volt rengeteg mágia, dráma (a jó és a rossz fajtából is, sírós részek is), akció, kaland, rejtély és árulás is.

Nem véletlen lett az első három könyv közül a leghosszabb, a kezdeti bukdácsolás után soha nem éreztem, hogy bármelyik rész, jelenet felesleges lenne. Sarah megsiratott, felidegesített, ámulatba ejtett ismét. Ha ezt folytatja a következő részekben, amit itt elkezdett és kialakított, akkor nagyon kevés lesz nekem ez az öt csillag…

Blogturné Extra – RANDOM Üvegtrón infocsokor

Sarah az A Court of Thorns And Roses megjelenésekor is turnékörútra ment, ahol szokás szerint kérdezhettek a jelenlévők tőle. Rengeteg kérdés érkezett az Üvegtrónnal kapcsolatban, ebből mazsoláztunk nektek érdekességeket.

Queen of Shadows információk:
– Chaol szemszög megerősítve
– Aelin és Manon találkozik
– Aelin rettentő dühösen tér vissza Adarlanba.
– Sarah Lysandra feltűnését várja a legjobban
– rövid jellemzés: “erőszak, bosszú, tüzes jelenetek, epic árulások, viselkedés problémák…csak  a szokásos”
– Chaol sok szerepet kap

Sorozat információk:
– A Heir of Fire-t volt eddig a legnehezebb megírni
– Manon szemszöge a legkönnyebb
– “Biztosan lehetséges”, hogy egy tündérnek több társa legyen!
– Sarah pontosan tudja, hogy ér véget a sorozat, de “azután még nagyon nagyon sok történet marad ebben a világban”

Karakterekről:
5 éves Dorian azt akarná, hogy 30 éves Dorian egy “hősies sárkányölő” legyen.
– Ha Sarah visszahozhatna egy karakter, akit megölt, az Nehemia lenne.
– Rowant nem ihlette senki, egyszerűn megjelent Sarah fejében.
– Asterin Blackbeaket gyilkosságért üldözik.
– Manon szereti h a haját fésülik
– Yrene még visszatér valamelyik könyvben
– Aelin kedvenc fegyvere: tőr
– Celaena kutyusa 100/ biztos, hogy túléli a sorozatot.
– Nox is visszatér majd (az első rész óta rengeteg kalandban volt része)
– Dorian két évesen epres pitét lopott a palota konyhájából, az egészet megette és egy napig beteg volt tőle,
– Magassági sorrend: Rowan, Aedion, Chaol, Dorian, Celaena
– Ansel is visszatér majd
– “Lehet”, hogy újra találkozhatunk majd a Néma gyilkosokkal.
– Rowan simán lenyomná Legolast egy harcban.
– Arobyn a 30-as évei közepén jár.
– A zongora az egyetlen hangszer, amin Celaena képes játszani
– Mindig is az volt a terv, hogy Sam meghal.
– Sam “1000%” halott és sosem jön vissza.
– Chaolnak már volt “pár” szeretője Celaena előtt.
– Sarah pontosan tudja ki mellett fog kikötni végül Celaena.
– Celaena imádná az Elfújta a szelet.
– Dorian a klasszikus filmeket szeretné.
– Ha Celaena állat lenne, “10000%”, hogy Velociraptor lenne
– Manon sportja jéghoki (védőfelszerelés nélkül)
– Celaena sportja a foci
– Celaene legtöbbet látogatott weboldala a Goodreads lenne
– Celaene nem-hivatalos dala a ‘Back in Black’ az AC/DC-től.
– A modern időkben nekik lenne tetkójuk: Aedion, Celaena, Rowan, Nehemia
– Nekik biztosan nem: Manon, Dorian, Chaol

 


Nyereményjáték

1. Ebben a játékban egy ‘A tűz örököse’ idézetet kell megtalálnotok, amit egy titkos honlapon rejtettünk el. A honlapot egy ősi tündér szó kitalálásával és annak megadásával érhetitek el. A meglelt idézetet (nem a kódot, nem a honlapot) kell a rafflecopterbe majd beírnotok.
2. A honlap: www.[kód].kinja.com (például, ha azt a kódot adtuk meg nektek, hogy Adarlan, akkor a honlapot a www.adarlan.kinja.com-on éritek el.)
3. A kódot úgy fogjátok megkapni, hogy minden állomáson ki kell találnotok néhány fogalmat/nevet/helyszínt. Segítségként kisebb leírásokat adunk majd meg, illetve azt, hogy hány betűből áll (pl. Adarlan: _ _ _ _ _ _ _), és annak a betűnek a helyét, amit fel kell használnotok a kód összerakásához pirossal jelöljük.
4. Ezeket össze vissza osztjuk fel az állomások közt, DE megadjuk majd, hogy melyik fogalom (illetve annak kiemelt betűje) hányadik betű a kódban.
 
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik helyesen adták meg a megfejtést, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
 
2. betű a kódban

 

Adarlan első királynőjének mágikus amulettje


_ _ _ _ _   _ _ _ _ _


 


5. betű a kódban


Adarlan koronahercege


_ _ _ _ _ _


 

 

8. betű a kódban
Egy új szereplő. Boszorkány.
_ _ _ _ _

 

Turné állomások

12/13 Függővég

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük