Borító mánia ~ Richelle Mead: The Glittering Court

 
 Richelle Mead, a Vámpírakadémia és a Vérvonalak sorozat szerzője nem tétlenkedik. November 10-én jön a Soundless, Mead első önálló regénye és első fantasyja, melyet a kínai
folklór ihletett. Egy elszigetelt hegyi faluban játszódik, ahol
generációk óta senki sem beszél.
Nemrég viszont egy új sorozatról is kaptunk hírt, amihez most már nem csak címünk, de borítónk is van.

A The Glittering Court  I. Erzsébet korában és a határ menti világokban játszódó, romantikával erősen fűszerezett új káprázatos fantasy sorozat.

Nagy és elsöprő, az előkelő Osfridi palotákon és az arany poron át Adoria vad erdeiig, A The Glittering Court egy Osfridi grófnő, Adelaide történetét meséli el, aki, hogy elkerülje elrendezett házasságát, saját szolgájának álcázva magát új életet akar kezdeni Adoriában, az Újvilágban. De ehhez csatlakoznia kell a Csillogó Udvarhoz.

Egyben iskola és üzleti vállalkozás, a Csillogó Udvar célja, hogy elszegényedett lányokból úri hölgyeket képezzenek, akik erős és gazdag házasságokat köthetnek az Újvilágban. Adelaide természetesen kiemelkedik a kiképzésen, és új barátokra talál: a tüzes egykori takarítónő, Tamsin és a gyönyörű Sirminicai menekült Mira személyében. Sikerül majdnem mindenki előtt titokban tartani valódi kilétét, az egyetlen kivétel a lenyűgöző Cedric Thorn, a Csillogó Udvar gazdag tulajdonosának fia.

Amikor Adelaide rájön, hogy Cedric maga is egy veszélyes titkot őriz, együtt kiötlik, hogyan hozzák ki a legtöbbet Adelaide színjátékából. Azonban hamar jönnek a bonyodalmak – először, ahogy átszelik az Osfridot és Adoriát elválasztó áruló tengereket, aztán később, amikor Adelaide felkelti egy befolyásos kormányzó figyelmét.

De egyik bonyodalom sem bizonyul annyira ijesztőnek, mint az erős vonzalom Adelaide és Cedric közt. Egy olyan vonzódás, ami ha beteljesül, az egész Csillogó Udvart megbotránkoztathatja, és mindkettejükből számkivetett lenne a vad, és végeláthatatlan feltérképezetlen földeken. 

A The Glittering Court természetesen YA fantasy,  és 2016 április 12-én jelenik majd meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük