Marie Lu: képregény képek és filmes jogok

Marie Lu, a Legenda című young adult disztópia sorozat írónőjének háza táján csak úgy pörögnek az események. A hét elején jött a hír, hogy az Útvesztő (Maze Runner) stúdiója és producerei legújabb kiszemeltje Marie új könyve, a The Young Elites. Ám Marie a Legendáról sem feledkezik meg, két promóképet is kaptunk a hamarosan megjelenő Legenda képregényből.


A Fox és a Temple Hill Entertainment közösen már meg is vette a The Young Elites filmes jogait. a TYE egy három részes sorozat, az első kötet pedig elég jól teljesített 2014 októberi megjelenése óta. A Sorozat második kötete, a The Rose Society idén októberben érkezik. 
A történet szerint, egy évtizeddel korábban egy fertőző vérzéses láz söpört végig a területen, halottakat vagy csúnyán megsebzett túlélőket hagyva hátra. Ám a fizikális hegek nem az egyetlen okai, amiért kirekeszti őket a társadalom: a láz ugyanis furcsa és veszélyes képességeket hozott magával. A Young Elites – Fiatal Elitek azért alakult, hogy megvédjék őket az Axis inkvizíciótól: a mozgalomtól, melyet a Király azért hozott létre, hogy kiirtsa az Eliteket. 

A történetben három kulcs szereplő is van: a fiatal Adelina Amouteru, egy Elit. Teren Santoro a király hű katonája, az Axis inkvizíció vezetője, és Enzo Valenciano, egy Elit osztag, a Tőr társaságának tagja. 
A film két producere Marty Bowen és Wyck Godfrey (Temple Hill). Mondhatni biztos kezekben van a projekt, hiszen a Fox és a TH közös együttműködéséhez fűződik két nagysikerű YA adaptáció is (Útvesztő és a Csillagainkban a hiba), és várhatóan idén nyáron érkezik harmadik kasszasikerük a Papírvárosok (Paper Towns). 
Viszont 100%-ig biztosan nem lehetünk abban, hogy valaha is, vagy nem túl távoli jövőben láthatjuk is majd a Young Elites-et nagy képernyőn, hiszen a Temple Hill ( és a CBS Films) vette meg annak idején a Legenda filmes jogait is, amivel nem igazán haladtak. 
~~~
Marie első YA sorozatának, a Legenda képregény adaptációja április 25-én érkezik. Előrendelésekre felbuzdítva kaptunk 4 oldal bemutatót, és a teljes borítót is megcsodálhatjuk. 
A képregény tervben már egy jó ideje készült, hivatalosan tavaly májusban jelentették be. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük