Blogturné ~ Shannon Hale: Ki a leggonoszabb a vidéken?

Folytatódik az Ever After High blogturné a sorozat második részével. Ki a leggonoszabb a vidéken? teszi fel a kérdést a szerző, és bizony nem könnyű a válasz, miután Raven alaposan összekuszálta a szálakat. Kövesd a Blogturné Klub öt bloggerének bejegyzéseit és újabb mesés posztok várnak rád, merülj el ebben az izgalmas mesevilágban!

Tartsatok a Blogturné Klub öt bloggerével és fejtsétek meg az állomások feladványait!  A sorozat első két megjelent részét mutatjuk be az olvasóknak összesen tíz állomáson keresztül.

Sorozat: Ever After High #2
Kiadó: Móra
Oldal: 344
Megjelenés:  2014

Műfaj: Middle-grade, Fantasy

Fordító: Bottka Sándor Mátyás
Értékelés: 5 pont
     
Az örökség napja után az Ever After High-ban minden a feje tetejére áll! Mivel Raven Queen nem írta alá a Mesehősök Végzetkönyvét, és nem fogadta el benne szereplő sorsát, akaratlanul is veszélybe sodorta Holnemvoltország lakóinak életét. Raven sem vágyik másra, mint hogy boldogan éljen, amíg meg nem hal, de akkor Hófehérke lánya, Apple White sem harapna soha mérgezett almába, és nem ébresztené őt fel soha csókkal a hercege. És még hányan vannak, akik a papírforma szerint szeretnék élni mesebeli életüket?!

Raven nem akarta követni anyja, a Gonosz Királynő példáját, de talán mégis éppen ettől lesz ő a leggonoszabb. Tette ugyanis példaképül szolgál a zendülők számára, akik hozzá hasonlóan szabadon szeretnének dönteni saját sorsuk felől. Az iskola két csoportra szakad: előkelőkre és zendülőkre. Ellentétük káoszt, felfordulást és bizonytalanságot hoz az Ever After High-ba.

A CSATÁROZÁSOK ÁRTATLAN ÁLDOZATOT KÖVETELNEK!

Az Ever After High most már hivatalosan is a Csingiling (Tinkerbell) filmekkel osztozik a kedvenc meséimet felsorakoztató dobogó legfelső fokán. A Ki a leggonoszabb a vidéken? ugyanolyan gyönyörű, ötletes, aranyos, vicces és tanulságos, mint az elődje. 

Ez a rész viszont azért nyűgözött le egy picit jobban és szilárdította meg úgy igazán a rajongásomat, mert picit pörgősebb volt (annak ellenére, hogy ezúttal nem volt akkora tétje a főszálnak), mint az első, illetve kicsit jobbban megismerhettük a karaktereket, és néhány olyan szereplővel is sikerült megbékélnem, aki eddig kicsit idegesített. Például mindjárt ott van Hófehérke lánya, Apple White, aki most már messze jár attól a felületes, önző, nárcisztikus személytől, akit az első könyvben ismertem meg. Rájön – és ezzel egy nagyon fontos üzenetet is közvetít az olvasó közönségnek -, hogy bizony ő sem a tökéletesség mintaképe, neki is alkalmazkodnia kell, és dolgoznia azon, hogy jó vezető legyen, és megtanulja, hogy ne ítélkezzen, ne nézzen rossz szemmel valakire, csak azért mert az kicsit más. Ravennel való barátsága során azt is láthatjuk, ahogy a két lány mindent megtesz azért, hogy továbbra is barátok maradhassanak, és hogy segítsenek egymásnak és bajba került barátaiknak, még akkor is ha nem mindenben értenek egyet.

Néhány új szereplőt is megismerhettünk, pl.: Piroska lányát, Cerise Hood-ot, akivel az írónő egy jó (bár számomra ismerős) nagyot csavar is Piroska és a farkas történetén. A Gonosz Királynőt is többet láthatjuk, illetve Raven rájön egy érdekes képességére, ami csak abban erősíti, hogy nincs megírva a sorsa. 
A könyv mindemellett ügyesen játszik a jó vs. rossz koncepcióval, elgondolkodtatja az olvasót, illetve kellően bemutatja azt is, hogy nem kell folyton önzetlennek lenni, ám céljaink és vágyaink eléréséhez ne gázoljunk át másokon.

Összességében: Az első rész hiába emelte magasra, a második rész könnyen megugrotta azt a képzeletbeli mércét, amit felállítottam magamnak. Eddig úgy tűnik Shannon a mese feldolgozások koronázatlan királynője, és a fordítás ismét fenomenális lett. Ennél jobb (és milliószor kaotikusabb) már csak akkor lehetne, ha Maddie lenne a főszereplő. Spin-offot Maddienek!! 

Minden állomáson egy-egy szereplő nevét rejtettük el, nincs más dolgod, mint helyes sorrendbe rakni a kiemelt betűket és beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Segítenek a karakterképek!

A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre. Sok szerencsét!

További állomások:

03.23. Deszy Könyvajánlója
03.25. Kelly és Lupi olvas
03.27. Függővég
03.29. Insane Life
03.31. Dreamworld

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük