TRAILER: A Térség (The Expanse) tévésorozat

Talán nincs is, vagy csak kevés olyan sci-fi rajongó van idehaza a könyvmolyok közt, akinek ne csengene ismerősen a James S. A. Corey álnév vagy a Térség cím. Daniel Abraham és Ty Franck könyvsorozatát a Fumax kiadó hozta el a műfaj magyar rajongóinak.

A Syfy csatorna 2014 Április 14-én hivatalosan egyből berendelte a tv sorozatot, és nem is mutathatja más jobban mennyire imádták és komolyan gondolják, minthogy tíz egy-egy órás epizódot kapott. Ez az eddigi legmerészebb lépés a csatorna részéről.

A Történetről:

Az emberiség már meghódította a naprendszert – eljutott a Marsra, a Holdra, a Kisbolygóövbe és még távolabbra –, a csillagok viszont továbbra is elérhetetlenek. Ám a kolóniák közötti kapcsolat cseppet sem feszültségmentes.

Jim Holden a Szaturnusz és az Öv között ingázó egyik jégbányász hajó tisztje. Amikor véletlenül rábukkannak egy elhagyott űrhajóra, a Scopulira, olyan titok birtokába kerülnek, amiért egyesek gyilkolni is hajlandóak – méghozzá Jim és a legénységre számára felfoghatatlan méretekben. Olyan események láncreakciója indul el, amely az egész Naprendszert háborúval fenyegeti.

Eközben Miller nyomozó egy lány után kutat. Egyetlen lány után a több milliárd lakosú rendszerben, a szülei azonban dúsgazdagok, és mindig a gazdagok diktálnak. Amikor a nyomok a Scopulihoz és a lázadókkal szövetkező Holdenhez vezetnek, a szálak összefutnak…

Holdennek és Millernek a Föld és a Mars kormányzata, a Külső Bolygók forradalmárai és a nagyvállalatok titkos érdekkörei között húzódó vékony határmezsgyén kell egyensúlyozniuk – és nem túl jók az esélyeik. Ám odakint, az Övben mások a szabályok, és egyetlen kis űrhajó a világmindenség sorsát döntheti el.

2011-ben üstökösként robbant be a James S. A. Corey álnevű szerzőpáros az angol nyelvű piacra bemutatkozó regényével, amelyet az elsöprő siker mellett, több díjra is jelöltek, és nem csak a sci-fi rajongóknak vált kedvencévé.

A trailer alapján is azt mondhatjuk, hogy valóban komolyan gondolják, hisz a vizuális effektek rendkívül jók és egy pörgős, izgalmas, érdekes trailert dobtak össze nekünk, ami reméljük hűen tükrözi a végterméket is. Engem nagyon kíváncsivá tett, bár a könyveket nem olvastam, de a sorozatba mindenképpen belenézek, pláne, hogy egy két kedvenc színészem is beszállt a buliba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük