BTK Adventi turné – 10. nap: Az Ördög

„Van a csoda… Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek… Ez a karácsony csodája.”


Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?
Mi, a Blogturné Klub tagjai minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Nektek is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk Benneteket!

Tarts velünk advent első napjától egészen karácsony napjáig és láthatod: a csoda bizony létezik. Hiszen a könyvek életre kelnek, a szereplők megelevenednek, az elképzelhetetlennek vélt találkozások és kívánságok beteljesednek!

Mától kezdve minden nap megismerhettek egy történetet a Blogturné Klub tagjainak – és néhány igazán nagyszerű kedves vendégünknek – a tolmácsolásában, melyből kiderül, hogy az idei turnés könyvek szereplői miként készülnek a karácsonyra, hogyan várják az ünnepet, és vajon ők maguk hisznek-e a csodában.
Ha ügyes vagy, és rájössz, hogy melyik történet melyik szereplőt rejti, Téged is megérinthet a karácsony csodája, hiszen megnyerheted a fa alatt becsomagolt ajándékok egyikét!

S hogy mit is rejtenek ezek a csomagok? Ez maradjon meglepetés! Elvégre a karácsony a meglepetések ideje!

Jó szórakozást!

A kártyák forgatásával juthattok el a bejegyzésekhez!

December 9. – Még 15 nap Karácsonyig

93 NAPPAL A VILLANÁS UTÁN
TENNESSEE, REQUIEM
lakosok száma: 1212 1

Az év 12 havának 9. napján, délután a megszokottól eltérően, rekkenő hőség volt, és négy hónapja nem esett eső. A nap őrülten izzó sugarai szinte lyukat égettek a lakatlanná vált város egyik kereszteződésében álló viktoriánus stílusú ház ablakába. Míg földszinten tombolt a forróság, addig a ház pincéjében kellemes idő uralkodott. Nem egy szokásos pince volt ez, semmi kacat, régiség vagy borok. Inkább hasonlított egy laborra.
A homályos laborban, éles, szúrós, kámforos és a karácsonyi sütire emlékeztető, édes illatok keveredtek. A munkapadokon bugyborékoló fiolák és lepárlóedények sorakoztak, üvegcsék rotyogtak a Bunsen-égőkön. Az egyik asztalon egy ősrégi rádió állt, recsegő hangszóróiból egy csalogató, kedves női hang énekelte a “Twinkle twinkle little star” c. gyerekdal hátborzongató változatát.
Ar. legújabb főzetét kevergette, miközben a dalt dúdolgatta. Már csak 15 nap volt karácsonyig, ő pedig izgatottan készült az utcabálra, melyről egyik nap egy ismeretlen által írt meghívó értesítette. Először a szemetesbe dobta a papírfecnit, hiszen manapság senki nem tartotta meg a karácsonyt. Ami azt illeti semmit sem tartottak meg. A világ minden sarkán, sötét zugában veszély leselkedett az élőkre. 
A túlélésért küzdő embereknek nem volt sem idejük, sem okuk az ünneplésre.
Aztán eszébe jutott, hogy lassan felemészti a magány. A kísérletei, az alkímia – a főzetek és elixírek ősi, okkult tudománya – jelentettek számára mindent. Kíméletlenül felszámolt minden lehetséges zavaró tényezőt, ami esetleg elvonhatná a figyelmét. A következő gondolata döntötte el végleg, hogy mégis elfogadja a meghívást. Kísérleteihez ritka különleges összetevőkre volt szüksége, ám rohamosan emésztette fel a forrásait, itt az ideje, hogy tovább álljon és feltöltse készletét. Sátáni mosoly húzódott ajkára, ahogy kieszelte mesterien gonosz tervét.
Miután a főzetet feltette főni, különleges ajándékain kezdett dolgozni. Elvégre mégsem mehet üres kézzel egy partyra. Közben a rádióban egy új hang csendült fel, a “Once Upon a Dream”-et énekelve, mely Ar. egyik kedvence volt. Már korábban előkészített három kis tálat. Mindegyik tál előtt egy-egy rekesz üvegcse sorakozik. Az első rekesz fiolái valamiféle zöld folyadékkal voltak megtöltve, a második adag kékkel, a harmadig pedig olyan élénk vörössel, mint a vér. Mindegyik fiolára egy apró címke volt ragasztva. A címkéken egy női név, egy betű és egy darab szám állt: Lilla M1, Eleanor V2, Amanda SZ14, stb.
Ar. alaposan tanulmányozta a címkéket, válogatott a fiolák közt, míg megtalálta a tökéletes hármat, amit felhasználhat. A tartalmukat beleöntötte a hozzájuk párosított tálkákba. Ekkor látszott, hogy sűrűbbek voltak, mint a víz. A speciális karácsonyi mézeskalácsok más reggel óta készen álltak a sütésre, ám előtte még fel kellett díszítenie őket. 
A megfelelő folyadékokat használva elkezdte kifestegetni a karácsonyfa, ajándékcsomag, télapó, rénszarvas és az egyéb karácsony témájú édességeket. Amint elkészült, kezébe vette az egyik tepsi süteményt, elindult a labor ajtaja felé, majd fel a sötét lépcsőkön, míg végül elért a konyhába. A tepsit betette az előre felmelegített sütőbe, becsukta az ajtaját, és várt. Öt-hat perc múlva kivette a sütőből, majd félre tette hűlni. 
Ezt megismételte a maradék két tepsivel is, majd visszament a főzetéhez.
Egy bő háromnegyed óra után hatalmas, önelégült vigyorral az arcán, egy új fiolával a kezében zárta be a pincébe vezető lépcsőkhöz nyíló ajtót, és elindult a nappaliba. Eddig minden a terv szerint haladt. Reggel még úgy kezdett munkához, hogy szinte minden maradék készletét felőrli ma. 
Néma imái azonban úgy tűnt meghallgatásra találtak, amikor pár órával ezelőtt egy ismeretlen lány kopogott az ajtaján. Szegény pára úgy zihált, majd megfulladt, mire sikerült kinyögnie, hogy a zsákosok – zombi szerű lények – elől menekült, de nem maradt már ivóvize, sem étel a hátizsákjában.
Az én szerencsémre – gondolta Ar.
Azt hitte az isteni gondviselés vezette a házhoz. Nem meglepő, hiszen Ar. egy filccel írott, műanyag borítású táblát is kitett az ajtóra:
 
A VILLANÁS HANGJAI
MELEG ÉTEL, BIZTONSÁGOS HAJLÉK, CSAK MESÉLJ AZ APOKALIPSZISRÓL!

És ő mesélt, miután Ar., mint egy rendes fickó, beinvitálta, és megkínálta egy tányér jó hideg gyümölcslevessel, amit a lány pillanatok alatt elfogyasztott.
Egyél csak!
Történetéből megtudta, hogy a villanás előtt elszökött otthonról, ahol nem bántak vele kesztyűs kézzel.
Máris egy közös dolog bennünk – kommentálta gondolatban Ar. 
A különbség csak annyi volt, hogy ő nem szökött el, inkább bosszút állt. Akkor tudta meg, hogy igaz, amit mondanak: valóban édes a bosszú.
De még milyen édes!
Történetét egy diktafon segítségével dokumentálta, ahogy mindig. Nem volt túl érdekes, hiába tűnt a lány először tökéletes cinkostársnak – nem mintha az változtatott volna bármit is eredeti tervén vele kapcsolatban. A mese végére kifejezetten idegesítette az ostoba, gyenge élőlény, így hát dupla elégedettséggel és örömmel figyelte, ahogy a smaragdzöld szemek szép lassan lecsukódtak, feje előre – hátra billegett, izmai ellazultak, majd szép lassan eldőlt a kanapén, hosszú vörös haja a földre lógott. 
A levesbe kevert főzet tökéletesen megtette hatását, ahogy mindig. A lány mozdulatlan maradt, de mégis éber volt.
Úgy tűnt mégiscsak kihúzza a készlete karácsonyig.
Igen. Most már biztos, hogy elmegy arra bálra, hiszen neki nincs mitől félnie. Mindenki másnak kell félnie tőle.
Ar. szája vérfagyasztó mosolyra húzódott, ahogy kihúzott egy gondosan karbantartott szikét a blézerében tartott készletéből, majd lehajolt a kanapén fekvő fiatal, törékeny lányhoz és a fülébe súgta:
– Nagyon. Rossz. Kislány. Voltál.
  

Minden könyv felér egy apró varázslattal. Megszínesítik a szürke hétköznapjainkat, kalandokkal, veszélyekkel és izgalmakkal teli világokba kalauzolnak el bennünket. És mi is állhatna közelebb a varázslathoz, mint a mágia?

Idén mertünk egy nagyot álmodni és kilépni a hagyományok keretei közül. Ezúttal nem a szokványos adventi naptár nyitogatásával készültünk Nektek. Ó, nem.
Mostani turnénk során a Tarot kártyát, és azon belül is a Nagy Arkánum lapjait hívtuk segítségül. 2014-es, turnés olvasmányaink karaktereit úgy válogattuk össze, hogy valamilyen tulajdonságuk, tettük vagy habitusuk alapján megfeleljenek az eredeti 22 + általunk kitalált két kártyalapnak.

Nincs más dolgod, mint elolvasni az állomásokon található ünnepi novellákat, és kitalálni, mely karakterre gondoltunk. Az illető nevét beírva a rafflecopter doboz megfelelő sorába máris lehetőséged nyílik arra, hogy tiéd legyen valamelyik varázslatos nyeremény, amit a Blogturné Klub öt angyalkája (MFKata, Kelly, Fummie, Roni és Andie) ajánlott fel. S ha netalántán az összes vendég kilétét eltalálod, akkor huszonnégyszeres esélyre teszel szert!
Az igazán szemfülesek pedig extra meglepetésekre is bukkanhatnak olvasás közben! Hogy mi lehet az? Karácsony napján eláruljuk. Annyi azonban biztos, hogy érdemes velünk tartanotok. Rajta hát!
(Szeretnénk megjegyezni, hogy nem kell kapkodni. Nyugodtan gondoljatok át alaposan minden karaktert. Figyeljetek az apró jelekre, utalásokra. Direkt írunk mindegyikükről olyan tulajdonságokat, amelyekből rá lehet jönni a személyükre, így ha valami érdekes szokásuk vagy hóbortjuk van, azt tekintsétek nyomnak!)

A mai napon Az Ördög kártyához tartozó „Ar.” személyét kell kitalálnotok!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük