Jövőre folytatódik a ‘Black Sails’

Arrr, cimborák! Szabadság szava szólít, hív már a láthatár. Égbe a fekete lobogót, a jó szerencse mellénk áll! Jó-hó!

Nagy hírrel szolgálok nektek, kalóztársaim: tegnap a sorozat hivatalos Facebook oldala bejelentette, hogy 2015 január 24-én kedvenc kalózaink visszatérnek.

Aki nem ismerné a sorozatot (azonnal dobja el kalapját és vesse magát a tengerbe!), annak itt egy kis összegzés:

A kalózos sorozat húsz évvel a klasszikus Kincses sziget eseményei előtt játszódik, Flint kapitány és emberei kalandjait mutatja be.
Az 1700-as években vagyunk, Flint kapitány korának legagyafúrtabb kalóza, és jó ideje a spanyol kincsekre feni a fogát. Megtámad egy hajót a kincseket remélve, s bár azt nem talál, viszont találkozik John Silverrel, akitől megtudja: egy hajónaplóból kitépett bejegyzésen mesés, milliós haszonnal kecsegtető zsákmányról írnak. A sorozat élethűen eleveníti fel a kor jellemzőit, New Providence szigete a bűnözők és prostituáltak paradicsoma, kalózoktól és tolvajoktól hemzseg, melyek mindenre készek. Ugyanakkor a hely a legfelvilágosultabb eszmék melegágya is, mely kettősség végigvonul a sorozaton.


A sorozat idén januárjában indult, és a nyolcadik résszel márciusban ért véget az első évad.

Nem rég kaptunk egy fél perces előzetest is, csak hogy el ne felejtsük, hogy Flint kapitányék bizony visszatérnek. Na nem mintha elfelejtettük volna, sőt számoljuk a másodperceket. Mocskosul messze van még az a január 24…

SPOILER az első évadra!

Azoknak, akik most hallottak volna róla először, íme egy kis kedvcsináló:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük